(Tassa nyt on taas muutakin kuin H:n laksyvisiittia.)
Olin ajatellut herata joskus 11-12 aikoihin, mutta R lahetti tekstarin jo sita ennen, kun hanella oli sahkoaiheinen ongelma. Kun Suomessa on sulakekaappi, mihin aina joskus pitaa vaihtaa uusi sulake, taalla on vastaavalla paikalla kaapillinen katkaisimia - jos nyt muistin oikean sanan.. Ei siis tarvitse pitaa kotona sulakevarastoa, vaan tarvittaessa voi kayda vaan napsauttamassa katkaisijan oikeaan asentoon. Neuvoin siis R:n heidan ulko-ovensa yhteydessa olevaan valieteiseen katkaisijakaapille (=asuvat sellaisessa tavistalossa, joka on jaettu alakerran ja ylakerran asunnoksi) ja han paasikin pian taas jatkamaan aamiaisentekoa. Han sanoi myos olevansa menossa Bray'n Tescolle, ja kysyi haluaisinko lahtea mukaan. Mulla oli tukka umpisolmussa ja olin siis muutenkin ihan vastaherannyt, eli normaalisti olisin varmasti jattanyt valiin, mutta R ja pikku-R lahtevat huomenna aikaisin aamulla 2kk:ksi Sri Lankaan, eli paatin sitten lahtea kuitenkin Tesco-reissulle, kun kohta ei nahda pitkaan aikaan..
080424_tesco.jpg
Ennen puoltapaivaa sainkin itseni R:lle asti, ja kun onneksi sattui viela kaunis ilmakin (vaikka valilla tuli hetkeksi pilvisempaa ja ripotteli muutamia hassuja pisaroita), lahdimme kavelemaan Tescon suuntaan. Eika se niin pitkalla olekaan, vaan Town Hall'ilta Vevay Roadia se maki ylos ja se on siina melkein heti oikealla. Mutta se kauppa!! :O Ma en ollut ikina ennen kaynyt Tescolla, kun ei vaan ollut mitaan syyta lahtea ruokaostoksille niin kauas kotoa, kun Dunnes ja Superquinn ovat paljon lahempana. Koin ruokakauppaheratyksen ja hyva etten alkanut puhua kielilla.. En tiennyt, etta Tesco on niin iso, koska se nyt vaan ei nayta ulkoapain niin ihmeelliselta, kun bussilla menee ohi.. Mutta siella oli tosi hyvat valikoimat lahes kaikkea perustarpeellista, ja enemmankin. (Enka tiennyt sitakaan, etta naapurin poika on siella toissa.) HeVi-osasto oli todella vaikuttava! En ollut ennen nahnyt esim. dragon fruit (ks. yllaoleva kuva; en mene arpomaan, onko suomenkielinen nimi suora kaannos vai jotain ihan muuta..), ja himoitsin kokonaista ananasta, mutta olivat viela raakoja. Ostettiin R:n kanssa puoliksi iso tarjouspussillinen appelsiineja. Mua harmitti, etta olin eilen (vai toissapaivana..) ostanut kotiin lisaa leipaa, kun Tescossa olisi ollut aivan ihania leipia... Se tuoreen leivan tuoksukin oli huumaava. Ostettiin sitten kumpikin viiden munkin paketti - kotona myohemmin tuli havaittua, etta ne olivat maailman herkullisimpia munkkeja, ja niita on saatava lisaa! Ihana vaniljamommotayte.. Ihan sattumalta havaitsin myos kaksi yhden hinnalla tarjouksen Whiskasin isoista kuivaruokapusseista, etta nyt ei lopu puutarharuokittaviltakaan muonat ihan heti, kun kotonakin oli jo melkein taysi pussi samaa kamaa. Ostin myos sellaisen sopon vauvamukin R:n sisaren tyttovauvalle, joka syntyi (Sri Lankassa) maanantaina. Ei tietty ihan heti tarvitse mukia, mutta halusin lahettaa jotain pienta, mika olisi samalla kevyt eika veisi paljon tilaa R:n kassissa, ja muki tulee kuitenkin olemaan jossain vaiheessa kaytannollinen. Omat ostokseni taisivat olla siina - paitsi viela creditia seka Danielin etta mun puhelimiin. Koska R:n mies on toissa Tescolla (ei tosin Bray'ssa), heilla on 10% alennuskortti sinne, etta kaikkien muiden tarjoushintojen lisaksi tuli viela alennusta. Pohdittiinkin samalla, etta kun he palaavat Sri Lankasta, me voitaisiin R:n kanssa kayda ainakin pari kertaa viikossa Tesco-keikalla, niin tulisi kaveltya hiukan enemman (=tarpeen meille molemmille..), ja samalla saisi sen henkilokunta-alennuksen ruokaostoksista. Tietty ostettaisiin sitten kuitenkin lisaa vaniljamunkkeja.. =D
Tanaan yhdesta vaniljamunkista oli myos hyotya.. Kesken ostosten, pikku-R alkoi levottomaksi rattaissaan, joten R paasti hanet jaloittelemaan. Pikku-R todisti olevansa aito nainen, vaikka ikaa onkin vasta ihan vahan - ensin juostiin gourmet-kahville, sitten viinihyllylle, seuraavaksi juustojen kimppuun, ja sitten viela kohti suklaalevyja. Ja tuo kaikki tosi paattavaisella vimmalla! =D R juoksi lapsensa perassa ja ma tyontelin ostoksiamme lastenrattailla. Kassalla ollessamme pikku-R karkasi viela takaisin kaupan puolelle, jossa oli jo ties miten kaukana menossa (varmaan magneetinomaisesti kohti suklaata?), kun sain hanet kiinni. Kun R pisti pikku-R:n takaisin rattaisiin, han istui varsin tyytyvaisena saadessaan kateensa kokonaisen vaniljamunkin.. Oltiin jo lahdossa kotiin pain, kun R totesi olevansa janoinen. Ma jain kaupan eteiseen lapsenvahdiksi, kun han kavi ostamassa kokista, ja yleensa pikku-R heittaa konsertin, kun huomaa aitinsa poistuneen paikalta (vaikka vain hetkeksi), mutta han ei edes huomannut asiaa, vaan keskittyi vaniljamunkkinsa nakertamiseen. Ennen Main Streetia pysahdyttiin kokistauolle, ja pikku-R:lla oli viela vahan munkkia jaljella, aitinsa juottaessa hanelle pari korkillista kokista (kun ei ollut muuta juotavaa mukana). Ma totesin, etta pikku-R:lla on terveelliset evaat - vaniljamunkki ja kokista :O R nauroi, etta voisimme kayda viela makkarissa lounaalla, heh.. (Yleensa pikku-R syo toki ihan normaalia kotiruokaa, hedelmia yms.). Kavin pikaisesti R:n luona, missa jaoimme ostokset ja laskun, ja tulin sitten kotiin, koska odottelin H:a saapuvaksi kolmen maissa.
H saapuikin vasta neljalta, ja ilmeisesti tasta lahtien kay ensin koulun jalkeen kotona, eli tulee meille sitten neljan maissa ma-to. Tamanpaivaisessa matikanlaksyssa piti muodostaa 1 euro eri yhdistelmilla pienempia kolikoita. Onneksi mulla oli aika paljon pikkurahaa, niin harjoittelu oli hiukan konkreettisempaa. Ensikommuuniovihkoon piti vaan tayttaa laatikosta annetut sanat oikeille paikoilleen lyhyessa tekstissa. Lukuharjoituksena oli Top Dog, tms. koira-aiheinen kirja (en ehtinyt nahda kirjan nimea, kun H ryntasi jo lukemaan ekaa sivua), mika oli ihan liian helppo verrattuna aiempiin harjoituskirjoihin.
Olin loytanyt kirjekuoren sita opettajalle tehtya korttia varten, ja H koristeli kuoren piirroksin ja tarroin. Meilla ei viela ole uutta paivakirjavihkoa, eli pelasimme sitten vaan hiukan tietsikkapeleja, edelleen silta samalta lasten pelisaitilta. Sitten oli aika lahtea R:lle, vikaa kertaa ennen heidan matkaansa.
R:n luona otin kuvan H:sta ja pikku-R:sta, R:sta ja pikku-R:sta, seka viela heista kolmesta. R antoi Sri Lankan osoitteensa, niin voimme H:n kanssa lahettaa heille sinne kortin, ja voin vaikka printata noista kuvistakin kopiot ja viskata sinne kirjeitse.
Kavimme H:n kanssa vaan toivottamassa hyvaa matkaa, eli H ei jaanyt tanaan R:n luokse, kun hanella oli viela pakkaamista, ja olivat menossa aikaisin nukkumaan. (R nayttikin jo aika vasyneelta, eli on varmaan aivan kuitti, kun paasee perille asti - matkustaen siis yksin pienen nuhaisen lapsen, rattaiden ja kolmen ison kassin seka parin kasipakaasin kanssa Lontoon kautta Sri Lankaan..) Vaikkei kaksi kuukautta nyt ole mikaan NIIN pitka aika, niin oli silti tosi tippa linssissa olo meilla kaikilla. Kun saatoin H:n kotiinsa, han totesi myos olevansa kovin surullinen. Han onkin tottunut joka paiva leikkimaan pikku-R:n kanssa, ja R on hanelle tavallaan laheisempi kuin oma aitinsa, kun R:lla on ollut enemman aikaa olla H:n kanssa. Varmasti tulee siis iso ikava!