Kirjoitin melko tarkalleen kaksi vuotta sitten hiukan isäni puoleisesta suvusta, ja mainitsin myös v. '86 syntyneen pikkuserkkuni, josta näin vaarini hautajaisissa ('87) vauvakuvia, mutta jota en ole ikinä tavannut. Tuolta em. kirjoituksesta löytyy asiasta enemmän..
Satuin plaraamaan sukuhistoriikkia, ja samalla tuli mieleen katsoa, josko Facebookista löytyisi ketään tuttua nimeä. Kokeilin ensin isäni serkkua, mutta löytyi vain jokunen kaima, joista kukaan ei kuitenkaan muiden näkyvien tietojen perusteella ollut se hakemani ihminen. Sitten tuli mieleen hänen poikansa, siis tuo em. pikkuserkkuni. Ja tadaa!, löysin yhden hakutuloksen, joka vaikutti vielä näkyvien tietojensa perusteella olevan mahdollisesti nimenomaan hakemani ihminen - siis network sopi, ja kuvan perusteella hän oli lisäksi sopivan ikäinenkin. Lähestyin siis viestillä, ja sain seuraavana päivänä vastauksen. Eli nyt olen sitten ainakin virtuaalitavannut pikkuserkkuni! Kommunikoimme englanniksi, kun mun ruotsini on luultavasti samaa tasoa kuin hänen suomensa.
Kiehtovaa nähdä kuvassa nuori aikuinen, kun edellisissä näkemissäni kuvissa hän oli suunnilleen vastasyntynyt. Tuolla ekan linkin takana olevassa kuvassa on siis minun isoisäni jä hänen isoäitinsä, ja yhteinen isoisoäitimme.