manspetra.jpg

Ihan yleiskommenttina: olipa harvinaisen tylsä semi-finaali..

Petra Mede on aina Petra Mede, mutta kun juontaa kolme viisulähetystä, niin varmasti ne parhaat palat on jätetty sinne finaaliin..

Kuvassa Måns Zelmerlöw ja Petra Mede (Photo by Rolf Klatt for SBS - via)

zoeesc2016.jpg

Musiikin / show'n kannalta, oma suosikkini oli Itävalta - Zoë Straub, ja Loin d’ici (kuva tuolta), joka oli herttainen ja virkistävä, toinen toistaan muistuttavien huippumallien ja heidän laskelmoitujen ja ylituotettujen laulujensa keskellä..

Mutta sitten Suomi.. =/

Sandhjan viisu oli itse asiassa ekan semin parhaimmistoa, MUTTA.....

Kaikista näkemistäni esityksistä (siis puhuttaessa nyt ihan pelkästään Suomen edustusviisusta), valitettavasti juuri se semi-finaalin versio oli epävireisin. Se oli valtava pettymys, koska kyseessä on niin valtava show, että nuotin vierestä laulaminen nyt ei vaan sovi. Ollenkaan.

Ei se todellakaan ollut mikään ns. ihan paska, mutta ei vaan mennyt ihan nappiin..

Toisekseen.. Koreografia..

Olin jo harjoitusvideoiden perusteella kommentoinut Facebookissa, että itselleni tuli mieleen esitys, jonka semi-satunnainen ryhmä toimistonaisia on muutaman ruokatunnin aikana harjoitellut firman pikkujouluihin. Sellaisessa tilaisuudessa se olisikin ollut ihan fantastinen esitys, mutta hei - Euroviisut..

Suomalaiset noin yleistäen tanssivat kankeasti - niin nytkin..

Monien parjaamat asut olivat mielestäni ihan OK, MUTTA..... Ne katosivat ajoittain aivan täysin taustaan! Varsinkin Sandhjalla olisi pitänyt olla jotain Euroviisu-tyyliä - siis jotain aivan överiä, mikä taatusti huomattaisiin! Paljetteja! Glitteriä! LED-valosarjoja! Jouluvalot!

Myös koko porukan meikit ja kampaukset olivat ihan arkista toimistokamaa - ei noin!!!

Olen paljolti samaa mieltä tuon Iltasanomien jutun kanssa.. Myös Saara Aalto esitti asian diplomaattisesti, toista artistia parjaamatta..

Nyt en muista, mistä luin tuossa aiemmin jutun, jossa puhuttiin esityksen, asujen, laulun, yms. saamasta kritiikistä (siis ennen semiä), ja että artisti itse kuulemma ei seuraa kritiikkiä, eikä anna sen vaikuttaa ollenkaan.. Harmi kun en pikaplarauksella löytänyt linkkiä, kun jutusta sai sellaisen kuvan, että artisti on hyvin nuori ja kokematon, eli tietää kaiken paremmin kuin kukaan muu =)

Mutta en nyt tarkoita dissata, kun se oli kuulemistani suomalaisista ehdokkaista paras, ja itse viisu on siis mielestäni ihan kiva ja menevä, mutta olisin mieluusti nähnyt sen finaalissa, ja olen aika varma, että se olisi sinne mennytkin, jos itse esitykseen olisi osattu panostaa HUOMATTAVASTI enemmän.

Euroviisut eivät todellakaan ole enää vain laulukilpailut, vaan siellä on osattava näkyä, eikä ole mahdollista mennä liian överiksi.. Sinne ei myöskään mennä klubikeikalle, vaan tärkein yleisö ovat kamerat. (Katsokaa viime aikojen voittajahistoriaa..)

Että harmittaa myös artistin itsensä takia, kun rakentavan kritiikin kuunteleminen ajoissa olisi voinut tuoda sen finaalipaikan. Voittoa tosin ei olisi tullut.