Galway day-trip tickets from the day before (DART, Luas, train)

Olin eilen taas paivareissulla Galwayssa, missa oli casting yhteen uuteen TV-sarjaan, yms.

Lahdin kotoa 6:40 aamulla, ja olin tuskin ehtinyt ovesta ulos, kun piti jo kavella nilkkasyvyisessa vedessa. Kotikadun toisen paadyn ja Bray'n aseman valinen kuja oli nimittain yhta jarvea, ja kun halusin ehtia aikaiseen DARTiin, en ehtinyt lahtea kiertamaan futiskentan ympari tai rannan kautta.. Tuloksena vietin sitten koko paivan marin jaloin, kunnes palasin keskiyolla kotiin. No, ainakin paiva oli muuten ihana.

Galway day-trip - DART to Connolly..   Galway day-trip - Luas to Heuston..

Ehdinkin sitten jopa suunniteltua aiempaan DARTiin, missa viihdytin itseani mm. lukemalla pehmeaksi kastunutta Metro-lehtea.. Meri oli aika hurjana - kaunis kylla..

Hyppasin DARTista Connolly'lla, hain Busárasin Londisista aamupalaa ja junaevasta, ja ostin sen edessa olevalta Luas-pysakilta ratikkalipun. Luas tulikin saman tien, ja jatkoin siita Heustonille..

Hain ihan ekana itselleni junalipun. Kello oli siina vaiheessa 8:30, joten olisin periaatteessa ehtinyt jopa 8:40 junaan, mutta olin jo alustavasti sopinut uk:n kanssa mihin aikaan tavattaisiin castingissa, etta paatin mielummin odotella Heustonilla, missa oli aamulla enemman tekemista.

Paatin pitaa Londis-voikkoni junaevaaksi, ja menin Supermac'sille aamupalalle. (En ollut moneen vuoteen kaynyt Supermac'silla..) Olisin halunnut vain kanahampparin ilman mitaan lisukkeita tai juomia, mutta heilta saikin siihen aikaan pelkkaa aamiaista, ja kanahampparia olisi pitanyt odotella 15 minuuttia =/ Soin sitten aamiaisminipatongin, ja jatin suurimman osan torkykuumasta teesta juomatta, kun en viitsinyt lahtea pyytamaan siihen lisaa maitoa. Enka muutenkaan halunnut juoda paljoa, kun pyrin valttamaan junavessoja. Yksinainen pulu lenteli sisaan ja ulos =)

Sitten tuhlasin Easonilla RTE Guide'en ja ristisanalehteen, ja olin jo lippua ostaessa haalinut lipputiskin lahistolta ilmaislehden, etten kuoliaaksipitkastyisi junassa.. En yleensa viitsi reissussa kayttaa puhelin-Facebookia kovin paljoa, kun puhelimen akku nuupahtaa niin helposti. Talla kertaa kuitenkin junassa oli mahdollisuus ladata puhelin, joten sain akun ladattua kahteen otteeseen paivan mittaan =D

Pitaisi melkein tehda erillinen kirjoitus Heustonin vessojen idioottimaisesta huuhtelunappulasta..

Galway day-trip - Train entertainment..

Juna olikin jo valmiina, reilut 15 minuuttia ennen lahtoaikaa, joten menin sisaan ja tein oloni mukavaksi, kunnes havaitsin, etta kys. paikka olikin ennakkovarattu.. Grrr.. Voisivat tehda asian vahan helpommaksi huomata! No, siirryin vaan vapaalle paikalle kaytavan toiselle puolelle, ja tein oloni mukavaksi siina.

Galway day-trip - Leaving Dublin..   Galway day-trip - Snacks (from Londis @ Busáras)

Juna lahti klo 9:25, ja avasin ekan Maltesers-pussin.. =)

Galway day-trip - Tullamore..   Galway day-trip - Tullamore..   Galway day-trip - Tullamore..   Galway day-trip - Tullamore..   Galway day-trip - Tullamore..

Tullamore..

Galway day-trip - Train..   Galway day-trip - Train..

Puhelin- ja kamerarapsyt junasta..

Galway day-trip - Stopped here for a moment..

Tassa pysahdyttiin toviksi..

Galway day-trip - Ballinasloe..   Galway day-trip - Blurry Ballinasloe..

Ballinasloe ja blurry (suomeksi?) Ballinasloe..

Galway day-trip - Fields of Athenry =P   Galway day-trip - Athenry..

Viskasin ylavasemmalla olevan kuvan Facebookiin, kuva-arvoitukseksi - "arvaa laulu".. Vihjeena oli, etta olin matkalla Galwayhin. Dympna arvasi, Fields of Athenry =)

Selvisin hengissa junavessan kaytostakin =D Pyrin tosiaan valttamaan juna- ja lentokonevessoja, kun ovat ahtaita ja tarisevia koppeja, mutta joskus on vaan pakko. Syytin Supermac'sin teeta =)

Saavuin Galwayhin klo 11:40, ja olin arponut olevani hotellilla puoleltapaivin - olinkin sitten minuutilleen oikeassa! Saa oli kylla jarkky.. Kastun aina Galwayssa.

Galway day-trip - Casting..   Galway day-trip - Casting..

Galway day-trip - Casting..   Galway day-trip - Casting..

Castingissa oli minun saapuessani paljon enemman vakea kuin naissa kuvissa (ylla), ja rapsyjono kiersi pitkin huonetta. Piti sitten kuitenkin viela odotella uk:tta, joka paasi lahtemaan viiveella, ongelmavasikoinnin takia.

Galway day-trip - Water..

Lopulta patikoitiin sateessa uk:n pakulle, ja lahdettiin Salthilliin. Naytin entisen kotini, ja oltaisiin menty entiseen paikallispubiini teelle, mutta olivat kiinni siihen aikaan paivasta =( Mentiin sitten Salthill Fish & Chips'ille syomaan.

Galway day-trip - Rainy Salthill..   Galway day-trip - Rainy Salthill..

Puhelin- ja kamerarapsyt ihanasta ilmasta..

Galway day-trip - A bottle of Fish & Chip Shop Taste !!!

Oli pakko kuvata pullo Fish & Chip Shop Taste -kastiketta !!! =D Hilpea.. Ja unohdin maistaa sita!

Galway day-trip - Blissful meal @ Salthill Fish & Chips

Ruoka oli aivan ihanaa - ja seura tietysti sitakin parempaa =) Soin scampi in batter, enka keksi mitaan jarjellista suomennosta tuolle, ja chips. Uk ei halunnut omaa tartar-kastikettaan, joten sain tuplakastikkeet =)

Sade vaan jatkui, joten ajelimme ympariinsa, ja keskustassa jouduttiin toviksi pysakoimaan (tai no, pysahtymaan) invapaikalle, kun royhkea invakuski oli pysakoinyt sen edessa olleelle tavispaikalle - olimme hyvin tuohtuneita asiasta =) Lopulta paastiin kuitenkin siirtymaan tavispaikalle, eika kukaan invakuski saanut traumoja tai jaanyt ilman parkkipaikkaa.

Istuttiin tovi laheisessa pubissa, ja sitten uk kyyditsi minut asemalle, missa hyppasin viimeisen iltajunaan, ja uk lahti kotimaisemiinsa iltatreeneihin.

Galway day-trip - Galway station..   Galway day-trip - Galway station..

Galway day-trip - Galway station..   Galway day-trip - Galway station..

Galway day-trip - Train..

Tassa vaiheessa olin jo aika vasynyt, joten lahinna facebookitin, vedin nokosia, ja naputtelin tekstareita junamatkan aikana.

Galway day-trip - Idiotic flush button @ Heuston station..   Galway day-trip - Idiotic flush button @ Heuston station..

Ylla nyt ne aiemmin mainitsemani idioottimaiset huuhtelunappulat Heustonin asemalla (siis Dublinissa). Kylla - otin kuvia =D

Etta KUKA VITUN VALOPAA on suunnitellut noin saatanalliset vempaimet?!?

Nappulat ovat tosi jaykkia, etta niita on painettava voimalla ja syvalle, jos haluaa huuhdella vessan. Nappula painuu syvalle ahtaaseen raamiinsa (ks. kuvia), joten on mahdotonta painaa esim. rystysella tai sormien sivulla. Ainoa keino painaa nappulaa tarpeeksi syvalle, on kayttaa sormenpaata tai tyokalua.

Useimmilla naisilla on hiukan pituutta kynsissaan, joten nappulan painaminen on aivan mahdotonta - harvalla kun sattuu olemaan sopivaa tyokaluakaan mukana.. Kynsi hajoaisi taatusti, ja sitten ei pystyisi kivun takia painamaan kuitenkaan.. Monilla lyhytkyntisillakaan ei valttamatta edes olisi tarpeeksi vahvaa sormivoimaa painaa nappia tarpeeksi syvalle!

Nappulan suunnittelija pitaisi hapaista julkisesti..

Galway day-trip - Waiting for the Luas at Heuston..   Galway day-trip - Waiting for the Luas at Heuston..

Galway day-trip - Waiting for the Luas at Heuston..

Galway day-trip - Waiting for the Luas at Heuston..   Galway day-trip - Waiting for the Luas at Heuston..

Galway day-trip - Waiting for the Luas at Heuston..

Luasin odottelua Heustonilla..

Galway day-trip - Liffey..

Tykkaan paluumatkalla aina mielummin kavella Tara Streetin DART-asemalle.. Tassa ylitin Liffey-jokea Dublinissa.

Galway day-trip - Waiting for the DART at Tara Street   Galway day-trip - Waiting for the DART at Tara Street..

DARTia saikin sitten odotella 19 minuuttia =/ Onneksi olin taas junassa ladannut puhelimen akun, joten sain tapettua aikaa facebookittamalla..

Galway day-trip - On the DART with Maltesers..

Ja DARTissa toisen Maltesers-pussin kimppuun.. (Lisaksi vastakkaiselle penkille istahti heppu, joka haisi vanhalle viinalle.. Bleh..)

Olin nahnyt tulvivan Bray'n aikaisin aamulla, ja paivan mittaan M50-tulva oli kuulemma ollut uutisissakin, mutta kun ihmiset astuivat ulos DARTista, joka puolelta kuului spontaania voivottelua kurjasta ilmasta.. Asemasillan rappuset olivat kuin vesiputouksia, ja sade jatkui..

Jalkani olivat aamun yms. jaljilta edelleen marat, mutten kuitenkaan lahtenyt kavelemaan kujajarven lapi uudelleen, vaan kiersin futiskentan ympari pidempaa reittia kotiin.

Ehdin just keskiyoksi kotiin, ja heti ensimmaisena otin marat ulkovaatteet, nilkkasaappaat ja sukat pois, ja laitoin kuivat villasukat jalkaan - aaahhhh.. Mulla oli kylla kuivat sukat ja villasukat kassissa mukana, mutta kun saappaat olivat likomarat, niin olisi ollut turhaa vaihtaa sukkiakaan reissussa.

Uk:kin palasi samaan aikaan treeneistaan. Ilmoittaudutaan aina tekstareitse.

Tahan loppuun viela suositus;

Salthill Fish & Chips brochures - brilliant chipper!

Tama on aivan loistava chipper Galwayssa..