Tama on ihan uskomattoman naurettavaa; Taksikuskeille farkkukielto!
03.06.2008 06:27

Taksiautoilija Jyrki Puharinen oli maanantaina ajamassa normaaliin tapaan keikalle Helsinki-Vantaan lentoasemalle, kun miehen matka tyssäsi jo aseman porteille. Puhariselle kerrottiin, ettei porttien sisäpuolelle ole enää asiaa, elleivät hänen käyttämänsä mustat farmarihousut vaihdu siistimpiin housuihin.

- Olin äimistynyt. Olen ajanut taksia 18 vuotta, eikä koskaan ole epäsiistiksi haukuttu, Puharinen ihmettelee.

Mies pukeutuu taksia ajaessaan mustiin farkkuihin, buutseihin, siniseen t-paitaan sekä Mersun takkiin. Ajokielto kentälle perustuu Lähitaksin vaatetusta koskevaan ohjesääntöön, jota valvotaan nyt tehostetusti.

Mies ei kävellyt lentoaseman porteilta pukukauppaan puhtaasta periaatteesta.

- Vastustan sitä, että kaikki on vain yksien ja samojen ihmisten päätettävissä. Tosin nöyrryttävä on, jotta voi tehdä työtään.

Vantaan Taksi Oy:n toimitusjohtaja Esa Niinivaara sanoo, että taustalla on sopimus, jonka taksiautoilijat ovat allekirjoittaneet.

- Meillähän on lakiin perustuva laatusäädäntö. Taksiautoilijoita on ohjeistettu pukeutumaan sopimuksen mukaisesti taksikuljettajan virka-asuun.
Kylla minustakin taksikuskin pitaa olla siisti, mutta on olemassa todella paljon siisteja farkkuja, eika tavallinen taksi ole mikaan virallinen juhlavastaanotto, eli on aivan naurettavaa kieltaa kuskeilta farkut. Jotkut okylimusiinit ovat sitten eri asia..