Weekly shopping (and some)

Keskiviikkona meni melkein koko viikkobudjetti LIDLiin, mutta ostin kuitenkin kaikenlaista, mitä ei nyt tarvitse ostaa ihan lähitulevaisuudessa, ja toivottavasti ensi viikolla selviän huomattavasti normaalia vähemmillä ostoksilla.

Olen jo pitkään halunnut kokeilla Kalastajan vaimon keittoreseptiä, mutta LIDLissä ei ole ollut kukkakaalia, enkä ole sen takia viitsinyt lähteä muualle ostoksille. No, nyt oli kukkakaalia, joten ostin sitä, sekä parsakaalia (jota laitetaan myös kys. keittoon). Mulla ei kuitenkaan ollut reseptiä mukanani, joten en muistanut ostaa KERMAA!!! Menen seuraavan kerran kauppaan vasta ensi viikolla, että käytän nyt nuo kaalit sitten johonkin muuhun (parsakaalia meni jo osa spaghettilaatikkoon), ja ehkä ensi viikolla pääsen keitontekopuuhiin.. =D

Ostin vihannesosastolta myös tomaatteja (taas niitä kalliimpia 'vine tomatoes', kun en halua mauttomia tavistomaatteja), sekasalaattia, sipulia, jättikokoisen valkosipulin ('elephant garlic'), ja sieniä. En tiedä mitä nuo 'flat mushrooms' olisivat suomeksi, kun en pahemmin tunne muita sieniä kuin kärpässienen, kanttarellin ja korvasienen..

Juomia tuli ostettua aika urakalla! Neljä litraa maitoa, kahden litran kanistereissa, joista yksi tonkka meni yhteiseen käyttöön ja toinen spaghettilaatikkoa varten (ja loput varmaan myös yhteiseen käyttöön). Kaksi litraa sekahedelmämehua (jota ostan melkein joka viikko 1-3 litraa), iso pullo jotain halpaa appelsiinilimskaa (jota ostan kausiluontoisesti pullon viikossa), mustaherukkamehutiivistettä (teki mieli kuumaa mehua, kun on ollut taas niin kylmää), ja heräteostoksena ostin myös litran karpalomehua, lähinnä virtsatietulehduksen torjuntaan - ullakolla on vetoisaa, jne.. Lopulta löysin myös tarjoushintaisia Mi-Wadi-mehutiivisteitä, joista yksi maku oli Hallowe'enia varten markkinoitu appelsiini-ananas. Se kuulosti hyvältä (ja onkin..), joten ostin pullollisen, vaikka ostoskärry pullisteli jo juomia ja juomatiivisteitä.. No, eivätpä nuo ihan heti happane.

Ihan aluksi olin muuten napannut ovelta pari settiä joulukortteja! En ole jouluihminen, enkä viime vuonna lähettänyt kuin yhden joulukortin, mutta sain palautetta, että kortteja oli kaivattu.. Nyt sitten sattui heti kaupan ovella olemaan valikoima hyväntekeväisyyskortteja, ja niistä yksi oli vielä juuri sellainen, mitä yleensä saa tonttujen seasta oikein etsiä. Ostin siis kortit valmiiksi, ja toivottavasti muistan niiden olemassaolon, sitten kun on ajankohtaista laittaa niitä postiin..

Omenoita on vielä runsaasti jäljellä, ja se ensimmäinen omenapiirakka oli menestys, joten päätin tehdä vielä pari omenapiirakkaa. Ostin siis suolatonta voita, sokeria, munia ja kanelia - maustehyllystä lisäksi valkopippuria, kun sekin oli loppu. Ja suolaa. Ja wholegrain -sinappia (suomeksi?).

Ostin spaghettilaatikkoa varten sen jokaviikkoisen naudanjauhelihapaketin (800g, halvin vaihtoehto), kaksi lohikimpaletta, joista tein graavilohta, ja "seafood mix" -tarjouslajitelman, missä oli tosin vain kalapaloja.. Siis onhan kalakin "seafood", mutta tuo nimi kyllä vihjaisi, että mukana olisi ollut edes hiukan jotain muutakin kuin kalaa. En tullut edes katsoneeksi mitä kalaa siinä oli - lohta tietysti, ja paria valkolihaisempaa. Mikrotin ne kaikki ja popsin salaatin ja leivän kanssa.

Leipä on nyt joutunut joksikin aikaa säästölistalle, eli en osta enää viikoksi niitä sekalaisia sämpylöitä, vaan nyt ostin vain kaksi goudasämpylää, ja lopuksi viikoksi tavisleipää (eli suomalaisittain "paahtoleipää"). Mulla on vielä pakastimessa pari pussia Reissumiestäkin =) Ai joo, leipähyllystä myös potato farls, eli sellaista raskasta ja lötköä perunaleipää. Ja paketti valkosipuli-korianteri-tortilloja, jos kokkaan vaikka täytteeksi jotain vihannesmössöä. Niin, ja pari croissantia, joista toinen D:lle, kun herätin hänet rimpaisemalla autosta starttiohjeita - oli sen verran kylmä aamu, että Esmeralda yski ekaa kertaa. En ollut aiemmin kokenut moista, niin halusin kysyä oliko parempi kokeilla useampaan kertaan, vai antaa yskiä kunnes jotain tapahtuu. No, ei se sitten köhinytkään enää sen puhelun jälkeen!

Sitten oli vakiohankintoja, kuten voi ja juusto, ja ihan sattumalta osui silmiin se kreikkalainen jogurtti, jota ostin ylimakean omenapiirakan seuraksi - se sopikin siihen loistavasti.

Teki mieli jotain muuta leivän päälle kuin juustoa, ja ostin kolmen ison viipaleen paketin pippuroitua kalkkunaa. Nam.

Iso pullo oliiviöljyä, joka toivottavasti kestää kauemmin kuin viimeksi - muut käyttivät siitä suurimman osan, prkl..

Muistin ostaa kaurahiutaleitakin, kun edelliset olivat melkein loppu. On taas kaurapuurokausi menossa. Voin syödä puuroa ihan mihin aikaan tahansa, eli se ei ole mulle mikään aamiaisjuttu tms.

Nuudeleita oli vielä kaapissa, muttei montaa pakettia, eli ostin viisi pakettia lisää. Ostin vaihteeksi myös penneä, vaikka spaghettia on vielä kaapissa.

Kissanruokaa taas pari laatikkoa kerta-annoksia, ja yksi pussi kuivamuonaa. Thatsit ei nykyisin tykkää aiemmista märkäruokasuosikeistaan, vaan pitää olla LIDLin märkäruokaa, mikä on tietty hienoa, kun se on halvempaa! Tosin hän tykkää eniten kuivamuonasta, mutta muille kissoille menee melkein mikä vaan, ja siili kelpuuttaa myös kaiken kissanruuan.

Puhtaanapito-osasto kaipasi myös täydennystä, eli nenäliinapaketteja, vessapaperia, tamponeja, deodoranttia, suuvettä, vauvapyyhkeitä (käteviä ullakolla), öö.. nyt en millään muista mikä on suomeksi vaatteiden pesuun käytettävä aine - mutta sellaisia pulveritabuja.. Ja suljettavia pakastepusseja, kun edellinen paketti loppui. Ne ovat käteviä niin moneen tarkoitukseen - pakastimeen en raaski uhrata niitä ollenkaan. vaan mulla on pakastimessa leipää tavismuovipusseissa! LOL