DSCN7908.jpg

Jouluaattoaamuna heräsin aikaisin, kun piti vielä ehtiä ostaa muutamia lahjoja, sekä ruokaa kotiin loppuviikoksi. En ollut kaikkien iltavuorojen takia ehtinyt ostoksille, kun on todella vaikeaa nousta ajoissa, että ehtisi kauppaan ennen duunia.

Sään kannalta oli hyvä tuuri, kun jätin ostosten teon viime tippaan - aiempina päivinä oli ollut sateista, mutta aattoaamuna oli aurinkoista! (Yllä kuva kys. aamulta.)

DSCN7913.jpg

D osti vastikään itselleen Nespresso-keittimen, joten ostin joululahjaksi valikoiman siihen sopivia kahveja - ts. kaikki sortit, mitä lähikaupastani löytyi. (Jouluna sitten tuli kokeiltua sen verran useaa sorttia, että ihme kun ei tullut vatsaan reikää.. Kokeilluista mieluisin oli tuo SuperValun oma Smooth Lungo / 6..)

DSCN7916.jpg    DSCN7912.jpg

Tulin aattoiltana kotiin n. 22:30, ja sitten meni muutama tunti lahjoja paketoiden, jne. En edes ehtinyt pestä hiuksia jouluksi, kun oli vaan lopulta pakko mennä nukkumaan, että jaksaisi lähteä aamulla Bray'hin.

DSCN7919.jpg    DSCN7922.jpg

Oli kieltämättä vaikeaa nousta aamulla ajoissa ylös..Olin suunnitellut olevani aamukymmenen aikoihin Bray'ssa, mutta olinkin vasta n. tuntia myöhemmin. Oma aikansa meni myös auton raaputtamiseen jääkerroksen alta.. Tietkin olivat vielä hiukan jäässä, mutta M50 oli jo sulanut. Ei ollut kovin paljon liikennettä.

DSCN7920.jpg    DSCN7921.jpg

DSCN7917.jpg    DSCN7925.jpg

D oli paistanut suomalaistyylisen kinkun jo aattona (ohjeistin tekstiviestein). Vaikka pyrin välttämään sianlihaa, popsin kuitenkin joulukinkkua, ja se oli todella hyvää. Sinappikuorrutus olisi tosin voinut olla voimakkaampi - en huomannut muistuttaa mitä sinappia olen yleensä käyttänyt. No, Colemansia päälle, niin ihan hyvää oli.

Aika hurjaa vauhtia se (alunperin) yli 8 kilon kinkku katosi.. D oli toki ahminut sitä jo edellisillasta alkaen, ja veljensä kävi hakemassa melkoisen pinon siivuja, mutta silti.. Kun illemmalla lähdin kohti kotia, ja otin pari paksua kinkkusiivua (yms.) mukaani, niin ei sitä kovin paljoa enää ollut!

DSCN7923.jpg

Kalkkuna oli jo uunissa, kun saavuin Bray'hin. Oli kuulemma ollut todella vaikea täyttää ilman toista käsiparia - kuulemma Mr. Bean'mainen tilanne oli ollut hyvin lähellä.. (Joka on katsonut kys. jakson, tietää heti mitä tarkoitan..)

DSCN7930.jpg    DSCN7928.jpg

Kinkun ja kalkkunan lisäksi oli ne muut perinteiset, eli roasties (keitetyt perunat, jotka olivat sitten n. vartin uunissa, kalkkunarasvan ja ruokaöljyn kera), ruusukaalit (suurin osa keitettyinä, mutta ehdotin lisäksi, että viskattaisiin muutama puolikas sinne uuniperunoiden sekaan, ja kalkkunarasvaa päälle.. jälkimmäisistäkin tuli todella hyviä..), sekä sellerivalkokastike, josta D osaa tehdä paljon parempaa kuin äitinsä aikoinaan. Ne selleripalat on kuivattava keittämisen jälkeen, tai valkokastike vesittyy.

Tuosta lautasellani olleesta superannoksesta jäi reilusti yli puolet syömättä, kun oli tullut jo maisteltua sekä kinkkua että kalkkunaa.. Toki otin jämät mukaani, ja söin seuraavana päivänä aamupalaksi.

DSCN7927.jpg    DSCN7929.jpg

DSCN7926.jpg

Pushy-kulta..

DSCN7931.jpg    DSCN7932.jpg

Tuli hiukan lahjojakin. Tigerin monikuvakehys, hauska "meemikehys", USB clock fan, de-icer spray..

DSCN7933.jpg

Tapanina piti sitten mennä aamukahdeksaksi duuniin. Meidän teamista oli vain kaksi ihmistä duunivuorossa sinä päivänä, ja oli kyllä tosi hiljaista. Tehtiin duunia tunnelmavalaistuksella (kumpaakaan ei hotsittanut laittaa täysiä valoja päälle). Oli todella jääkaappifiilikset, kun lämmitys ei ollut päällä. Tulin maininneeksi asian duuni-chatissa, ja asia eteni muutaman ihmisen kautta, niin että joku laittoi lopulta lämmityksen päälle, mutta valtava avokonttori, niin eihän se siitä kovin pikaisesti lämmennyt, vaan istuin sitten koko päivän talvitakki yllä, ja iso villahuivi vilttinä jalkoja lämmittämässä. S puolestaan nautti, kun hän yleensä valittaa normipäivinä, että on liian kuuma! Semmoinen parikymppinen heppu, jota kiusaan aina menopaussilla =D

DSCN7938.jpg    DSCN7935.jpg

Kissat olivat innoissaan kalkkunasta..

DSCN7942.jpg    DSCN7945.jpg

Tuossa yllä ekassa kuvassa ns. kattovittu, eli roisin näköinen klommo / tahra, paikassa mihin ei oikein mitenkään pääse käsiksi, että asialle voisi tehdä jotain.. Toisessa kuvassa (ja makuuhuoneen toisessa päädyssä) "Crazy Cat Lady" -kyltti, jonka sain lahjaksi duunikaveri-M:lta =)

DSCN7948.jpg

Cara ryntäsi heti tutkimaan uutta juttua - Cuddles tarkkaili nokospaikaltaan..

DSCN7950.jpg    DSCN7949.jpg

Sain talon omistajilta joululahjaksi viskipullon ja tekonahkaisen kolikkopussin, johon liittyi hilpeä mysteeri: se oli ihan uusi ja käyttämätön, pakkauspussin teippiin ei ollut kukaan kajonnut, ennenkuin itse avasin sen, jne. Mutta kolikkopussissa oli kaksi 20c kolikkoa!!! =D Siis miten?!?!? =D

DSCN7943.jpg    DSCN7952.jpg

H lähetti vanhaa AA-korttiani vahvemman raaputtimen, jolla löytää Esmeralda jääkerroksen alta - siinä on myös hieno lumihiutaletarra =)

DSCN7955.jpg

Tuo USB-kello on mainio.. Demonstroin sitä videolla (klikkaa tästä videosivulle) =D