DSCN8502.jpg

Menin vasta aamukahdeksalta nukkumaan, joten olisi pitänyt nukkua pidempään, mutta nousin jo joskus yhden tienoilla, kun en halunnut tuhlata koko päivää nukkumiseen. Ruokin kissat, vedin aamupalaa, vaihdoin lakanat, laitoin edelliset lakanat pesukoneeseen..

DSCN8503.jpg

Olisin harjoittanut hiukan puutarhurointia (lähinnä soran seasta kasvavien rikkaruohojen kitkemistä), mutta mulla ei ole vielä ollenkaan puutarhatyökaluja. Olen odotellut, että LIDLiin tulisi jotain halpoja sellaisia.

Puutarhuroin sitten vaan ikkunalautakasveja. Pieni joulutähti on vielä hyvässä kunnossa - otin pari nahistunutta lehteä pois, ja laitoin hitusen lisää multaa minipurkkiin.. Keskellä pitkään palvellut ruohosipuli, josta yritin ensin karsia kuivia osia pois, mutta luovutin, ja leikkasin koko satsin matalaksi - saa nähdä, josko se innostuisi taas kasvamaan tuosta.. Laitoin sillekin hiukan uutta multaa.. Sitten on tuo eilen ostamani shamrock, joka saattaa kupsahtaa helposti ylikasteluun, kun patapurkin pohjassa ei ole reikää.. Mutta se nyt on vaan Pyhän Patrickin päiväksi ostamani juttu, jonka saatan vaikka jossain vaiheessa istuttaa pihalle.

DSCN8505.jpg    DSCN8504.jpg

DSCN8506.jpg

DSCN8511.jpg    DSCN8512.jpg

DSCN8513.jpg

Laitoin pari kissavideota Youtubelle. Tästä linkistä pääsee siihen lauantain videoon, missä Cara ja kilpikonnavärinen pikkukissa kommunikoivat lasin läpi.. Ja tästä linkistä sunnuntaiseen videoon, jossa on kaksi ulkokissaa ruokailemassa.. Kun musta kisu poistuu kulholta, videolta näkyy kuinka hän varoo vasenta etujalkaansa.. Täytyy seurata tilannetta, ja jos asia tuntuu vaativan eläinlekurikeikkaa, pitää koittaa lainata jostain ansa, koska kys. kissa ei vielä päästäisi minua niin lähelle, että voisin ottaa kiinni manuaalisesti.

Huolestuttaa myös pikkukisun käyttäytyminen - kumpaakaan ei ole leikattu, eli pikainen TNR (trap-neuter-return) olisi hieno juttu. Bray'n seudulla tuntisin useampiakin ihmisiä, jotka voisivat hoitaa jutun, mutta valitettavasti en ainakaan toistaiseksi tiedä nykyiseltä kotiseudulta ketään TNR-aktiivia. Pitää kysyä eläinlekurilta, jos he tietäisivät. Tosin epäilen, ettei alueella ole ketään, koska muuten luultavasti olisin törmännyt Facebookissa. Saisin kyllä lainattua ansan, tai parikin, mutta kun olen 5-6 päivänä viikossa kymmenen tuntia poissa kotoa, niin en voi jättää ulkokissoja potentiaalisesti niin pitkäksi aikaa pieneen häkkiin, ja kun teen iltavuoroja duunissa, niin olisi hyvin vaikeaa sitten kuskata ne kissat lekurille ja hakea pois. Tod.näk. maksukaan ei olisi iso ongelma, koska tunnen muutamia ihmisiä, jotka keräävät jatkuvasti rahaa TNR-tarkoituksiin, mutta tuo logistiikka olisi aika mahdoton =/

DSCN8514.jpg

DSCN8516.jpg    DSCN8517.jpg

Popsin sunnuntaiateriaksi steak & mushroom pien, perunalohkoja ja porkkanasuikaleita. Nam.

DSCN8518.jpg

Tyhjensin vihdoinkin ensimmäisen joulupullon! =D Irish creamia oli just sopiva tilkka jäljellä, joten join sen pois happanemasta. Port-viiniä ja viskiä saattaa olla jäljellä vielä ensi joulunakin.

Nyt pesemään hiuksia, ja sitten nukkumaan.