DSCN1704-normal.jpg

Kuvituksena viisuherkkulautaseni =D

Eilen oli siis Euroviisujen toinen semi-finaali, joka alkoi mielestäni aika oudolla "tanssiorkesteriesityksellä". Se jotenkin alleviivasi säästöbudjettia "neukkukulmikkuudellaan" ja ysärimäisillä graafisilla efekteillään..

1. Latvia ... Tässä oli sellainen fiilis, että joku keskisarjan boy band yrittää olla rock, Prodigy / Rock Me Amadeus -sopalla.. Semi-finaaliesityksessä vielä heittivät keikkatyylin puolelle, mallia "meillä ei enää ikinä ole näin isoa ja innokasta yleisöä - otetaan siitä kaikki irti, kun ei me tätä kisaa voiteta kuitenkaan, ja tuskin päästään edes finaaliin"...

2. San Marino ... Tämä oli koko kisassa kakkossuosikkini, heti Irlannin jälkeen. Tosi hieno laulu, ja hyvin esitettykin.

3. Makedonia ... Tähän oli ahdettu tyypilliseen ESC-tyyliin aivan liikaa yhteen biisiin, ja lopputulos oli jotenkin tahattoman koominen.. Olisi voinut olla ihan kuunneltava, jos olisivat hiukan hillinneet..

4. Azerbaijan ... Tylsä balladi, mutta kyllä sitä poikaa katseli.. =P

5. Suomi ... Biisi oli kyllä aikamoista kuraa, mutta Kristalla on aivan mahtava viisuasenne, ja show oli ehdottomasti yksi parhaita tänä vuonna.

6. Malta ... Kiva kesäinen pop-biisi, jonka alku muistuttaa Israel Kamakawiwo'ole'sta.

7. Bulgaria ... Tässä on korvamadon aineksia, ja se liikkuu jossain ärsyttävän ja mukavan rajalla..

8. Islanti ... Aika tyypillinen viisuballadi, enkä yleensä ole balladi-ihmisiä, mutta tätä kuuntelee kyllä ihan mielellään.

9. Kreikka ... Kreikan Madness, jossa on kyllä menoa ja meininkiä, mutta biisi on ehkä liian pitkä ja sanat liian kornit, joten se alkaa ärsyttää aika pian..

10. Israel ... Tylsä biisi, ja sen loppumista odotellessa tuli pakostakin kritisoitua laulajan erittäin epäonnistunutta makkarankuorimekkoa, ja isoja silmälaseja (varsinkin kun myöhemmin kävi ilmi, että kys. laulajalla oli semi-finaalipäivänä 22-vuotissynttärit - hänet oli stailattu näyttämään ainakin 20 vuotta vanhemmalta!)

11. Armenia ... En edelleenkään pysty käsittämään, että Black Sabbath'in Tony Iommi on ollut kirjoittamassa näin kepeän tyypillistä viisupoppia..?!? Ei se huono ole, mutta aika tusinaa kuitenkin..

12. Unkari ... Jännän kiehtova biisi, johon lisäeksotiikkaa tuo unkarin kieli.. Tämä tuntuu lisäksi paranevan useampien kuuntelukertojen myötä, enkä ihmettelisi jos tästä tulisi joskus Divinen tapaan sleeper-hitti..

13. Norja ... Tästä on kohkattu mahdollisena voittajaehdokkaana (ehkä toiseksi eniten Tanskan jälkeen), mutta minusta tämä on huomattavasti hypeään latteampi, joskin ihan kuunneltava..

14. Albania ... Kivaa eksoottista rockia, ja alussa hiukan Nordman-viboja. Tykkään!

15. Georgia ... Über-tylsä duetto, jonka aikana olikin sopiva hetki pitää vessatauko =D

16. Sveitsi ... Tämä oli ihan ensimmäinen tämän vuoden viisubiiseistä, jonka kuulin (ts. taisivat valitakin sen ihan ensimmäisinä, jos oikein muistan), ja tykkäsin siitä jo silloin. Oman viisulistani kärkipäätyä, ja sitä kitaristiakin katseli ihan mieluusti.. ;-)

17. Romania ... Oooh, Cezar! =D Olen fanittanut Cezaria siitä asti, kun näin (ja kuulin!!) ekaa kertaa hänen edustusbiisivideonsa.. Siis Cezariahan on aivan pakko fanittaa!


Finalistit: Unkari, Azerbaijan, Georgia, Romania, Norja, Islanti, Armenia, Suomi, Malta, Kreikka.

Oma alkuperäinen toivelistani hioutui toisen semin aikana hitusen; San Marino, Romania, Sveitsi, Albania, Malta, Suomi, Norja, Bulgaria, Islanti, Unkari. (Ennen toista semiä, Albania ja Sveitsi olivat toistensa paikoilla paremmuusjärjestyksessä, ja Islannin tilalla oli Kreikka..)

Olin siis todella iloinen Romanian ja Suomen finaalipaikoista, ja Unkari, Malta ja Islanti olivat iloisia yllätyksiä, koska en olettanut niiden pääsevän finaaliin, vaikka itse olisinkin toivonut ne sinne.. Azerbaijanin kohdalla ajattelin, että onpa tylsää, mutta ainakin on silmänruokaa.. Georgian läpimeno oli uskomatonta, koska se on vaan niin tappavan tylsä, ja esityksen kannalta jopa korni.. Norja ja Kreikka eivät yllättäneet finaalipaikoillaan, mutta Armenia ei mielestäni olisi kuulunut finaaliin..

San Marinon putoaminen finaalista oli aivan tavaton pettymys!! Myös Sveitsin ja Albanian putoaminen harmittaa. Omalta toivelistaltani lisäksi Bulgaria jäi ilman finaalipaikkaa, mutta se ei sinänsä harmita.


Finaalin esiintymisjärjestyskin on jo selvillä. Suomella on tosi kehno paikka, neljäntenä.. Irlanti sen sijaan esiintyy viimeisenä, mikä on aika fantastinen paikka! =D

En usko kummankaan maan voittomahdollisuuksiin, mutta saanevat kuitenkin (toivottavasti) ihan kivasti pisteitä.. Minusta olisi kyllä tylsää, jos Tanskan mini-Shakira voittaisi. Onhan se ihan kiva biisi, mutta kun se on niin Shakira-kopio..