esc2013-normal.jpg

Itse finaaliesityksiä ei tietenkään voi vielä kommentoida, kun koskaan ei tiedä miten kenelläkin menee, mutta semi-finaaliesitysten ja ennakkokatseluvideoiden perusteella;

 1. Ranska ... Pääosin tykkään tästä. Tulee mieleen ranskalainen Amy Winehouse, joskin loppu menee aika maaniseksi, ja kun se (vihdoinkin) loppuu, kuuntelijakin on ihan hengästynyt..

2. Liettua ... Laulusta tulee "Groundhog Day" -fiilikset, kuin katsoisi samoja Euroviisuja vuosi toisensa jälkeen.. Aina joku nuori heppu, laulamassa haluavansa kertoa sinulle jotain, tms..

3. Moldova ... Otan tämän ihan Futurama -jaksona.. Ei tästä muuta jääkään mieleen, kuin se hullu tukka ja mekko..

4. Suomi ... Kehno biisi, mutta tokko sillä niin väliä, kun Kristalla on hieno show =D Harmittaa kyllä heidän huono esiintymisajankohtansa =/ Tämä kuitenkin herättää, jos joku nukahti jo.

5. Espanja ... Alku kuulostaa enempi irlantilaiselta.. Ihan kiva laulu, kunhan pääsee (lopultakin) vauhtiin.

6. Belgia ... Tämä oli se "jos Mike Flowers Pops olisi vakava orkesteri", myötänoloutta aiheuttavin tanssijoin.. Laita heti alussa silmät kiinni, niin kuulostaa paljon paremmalta.

7. Eesti ... Oikein miellyttävä retroviisu..

8. Belarus (Valko-Venäjä?) ... Näillä mulkuilla oli sirkuseläimiä postikorttivideollaan, ja biisikin oli paska. Tässä kannattaa pitää vessatauko.

9. Malta ... Kivaa kesäpoppia, jota aion ainakin itse kuunnella tulevana kesänä =)

10. Venäjä ... Retroviisu tämäkin, ja ihan kuunneltava.

11. Saksa ... Kun kuulin tämän ekaa kertaa, olin pettynyt, koska aiemmin kuulemani Cascada-biisit olivat tarttuvampia. Nyt kun olen kuullut tämän useampaan kertaan ja kokenut toisinaan korvamatona, olen alkanut pitää tästä hiukan enemmän.

12. Armenia ... Ei se huono ole, mutta luokittelen ESC-tylsyydeksi.. Jotenkin niin moneen kertaan tehty, että turha enää tehdä uudelleen.. (Ei todellakaan mitään Black Sabbath'ia..)

13. Alankomaat ... Yksi tämän vuoden suosikkejani! Kuin jotain taiteellista 60-luvulta, ja tulen kuuntelemaan tätä vielä sittenkin, kun olen jo kauan sitten unohtanut kuulleeni sen ekaa kertaa Euroviisuissa! =D Anoukin äänikin on aivan täydellinen tähän.

14. Romania ... Ja toinen suosikkini, heti perään! Cezar on oikeastaan listakakkoseni, heti Irlannin jälkeen.. Cezaria on aivan pakko fanittaa! =D Kun en voi äänestää Irlantia, Cezar saa ääneni.

15. UK ... Vaikka tykkään Bonnie Tylerista, tämä country-balladi on todella tylsä.. Muutaman kuuntelukerran jälkeen, pidän siitä hitusen enemmän kuin ekalla kerralla, mutta silti.. Haukotus..

16. Ruotsi ... En tiedä, näkyykö Suomessa Nickelodeon-kanava? (Lasten ja nuorten ohjelmia..) Siellä oli Big Time Rush -niminen ohjelma, joka kertoi osin fiktiivisestä poikabändistä - tämä Ruotsin poika esittää vastaavaa hiottua tuotepoppia.. Tätä varmaan soitetaan kesän mittaan radiossa niin että pian ärsyttää..

17. Unkari ... Yksi suosikeistani, joka soi usein mindPlayerissani.. Tämä saattaa tehdä Divinet..

18. Tanska ... Tämä kuulemma voittaa Euroviisut, mikä olisi kyllä pettymys, kun biisi on tarttuvuudestaan huolimatta vain Shakira-kopio.

19. Islanti ... Vuoden vahvin balladi. Vaikka en balladeista niin pidäkään, tämä on kyllä hyvä, ja pidän siitä vaan enemmän ja enemmän..

20. Azerbaijan ... Hirmu tylsä laulu, mutta ei tällä kohtaa voi mitään vessataukoa pitää, kun ruudulla on sellainen komistus =P

21. Kreikka ... Kreikkalaismusiikki kohtaa Madnessin (ja ilmaisen viinan).. Tässä on kyllä energiaa, ja se poikkeaa muista lauluista, mutta sanat ovat vaan niin tyhmät, että se tuntuu aivan liian pitkältä, ja ärsyttää kunnolla ennenkuin loppuu..

22. Ukraina ... Niin laskelmoitu ESC-tuote, että lähinnä vaan ärsyttää..

23. Italia ... Taas balladi, ja aika tylsäkin vielä..

24. Norja ... Erilainen, mutta aivan liian ennakkohypetetty..

25. Georgia ... Niin massiivisen tylsä duetto, että nyt kannattaa käydä vessassa, mutta käykää pikaisesti, ettette missaa seuraavaa biisia, mikä on...

26. IRLANTI ... Oma suosikkini, tänä vuonna! *Ryan Dolan*

Äänestäkää Irlantia! *Numero 26*