H:lla oli taas matikasta monistetehtava, jossa rutiiniyhteenlaskuja.. Olen vahan ihmetellyt, kun heilla on jatkuvasti ihan simppelia peruskamaa, joka ei vaikuta ollenkaan haasteelliselta. Ovat kuitenkin jo kasitelleet kerto- ja jakolaskuja, mutta nehan ehtivat kokonaan unohtua tata menoa, kun laksyissa palataan koko ajan yhteen- ja vahennyslaskuihin.

Lauseenmuodostustehtavien lisaksi lukutehtavana oli ilmapalloaiheinen runo, joka oli myos kirjoitettu ilmapallon muotoon, ja pari muuta runoa. Niista ei talla kertaa tarvinut kirjoittaa mitaan vihkoon.

He ovat menossa huomenna luokkaretkelle museoon, jossa tutustuvat mm. muinaiseen Egyptiin. Tanaan he olivat kasitelleet aihetta koulussa, ja H:lla oli mukanaan puoleksi varitetty kuva, jonka han varitti loppuun meilla.

Olin viime viikolla luvannut, etta voisimme menna tanaan kirjakauppaan, kayttamaan H:n koulusta saaman €1.50 arvoisen kupongin. Niinpa sitten jatimme H:n repun ja polkupyoran meille, ja menimme Main Streetin Dubray Books -kirjakauppaan. (Matkalla tormasimme R:n, joka on alkanut hoitaa kolmesti viikossa tuttavansa Down-vauvaa - han oli itse asiassa ekaa kertaa kavelylla vauvan kanssa, joka nukkui rauhallisesti rattaissaan.)

H ei ollut ennen kaynyt kirjakaupassa - sinansa ymmarrettavaa, kun aitinsa S on harvoin kauppojen aukioloaikaan vapaalla, eika isansa puhu englantia, saati muutenkaan pahemmin suorita mitaan ostoksia. (H on kylla ahkera kirjaston asiakas, mista olen tosi iloinen!)

Lastenosastolla oli pari pahvistandia kys. kuponkeja varten julkaistuille kirjoille, joiden hinta oli siis sama kuin kupongin arvo. H tutki kaikkia tuplakirjoja - olivat siis sellaisia, etta kun kirjan kaansi toisin pain, takakannesta tulikin toisen kirjan etukansi, eli ns. kaksi kirjaa yhden kupongin hinnalla. Pelkan kannen perusteella H olisi valinnut 11+ ikaisille tarkoitetun Mates Dates: The Secret Story -kirjan, mutta totesi sitten jarkevasti, etta teksti on viela hanelle vahan liikaa.. Han lukee kylla jo melko sujuvasti, mutta tarvitsee viela kuvituksen antamaa tukea.

H:n ikaluokalle (9+) oli tarjolla kaksi tuplakirjaa, joista toinen vaikutti hanesta liian pelottavalta - vaikka han yleensa rakastaa mm. Hallowe'en-aiheisia juttuja! Hiukan salaa toivoin, etta han olisi valinnut sen historiallisen tuplakirjan, jossa oli Horrible Histories: Groovy Greeks ja Percy Jackson and the Sword of Hades. Se olisi ollut viela vahan haasteellinen luettava, mutta H olisi kylla selvinnyt siita, varsinkin jos olisimme lukeneet sen yhdessa. Han paatyi kuitenkin ostamaan 5+ ikaluokalle tarkoitetun Winnie to the Rescue! ja Yuck's Rotten Joke -tuplakirjan. Han sai itse maksaa kirjan kupongillaan, ja kantaa sita sitten kirjakaupan pussissa =) Kavimme kuitenkin viela The Gem'issa (newsagent), josta ostin RTE Guide'n (TV-opas), ja Dunnesissa (ruokakauppa), joten paadyttiin kuitenkin lopulta laittamaan se kirja mun kassiini. Palasimme viela toistamiseen The Gem'iin, josta ostin H:lle jaatelon. Han huomioi, etta se euron jaatelo maksoi heidan lahikaupassaan €1.15.

Palasimme meille, H poimi reppunsa ja pyoraili kotiinsa.