DSCN5810-normal.jpg    DSCN5813-normal.jpg

Todella fantastinen lauantai, josta tosin on vain ennen ja jälkeen -kuvamateriaalia, kun ei siinä ehtinyt tulla edes kamera mieleen, ja sitten kun tuli, niin oli jo parhaat kuvattavat tilanteet ohi, tai pimeää.

Oltiin siis sovittu uk:n kanssa, että rakennettaisiin eilen kissatarha ns. valmiiksi (eli laitettaisiin seinät ja katto paikoilleen - ehdin saada ajoissa varoituksen tutulta kissatarhaihmiseltä, että kanaverkko ei sovi tarkoitukseen ollenkaan, joten suunnitelma siis muuttui sen osalta, ja uk oli jo ostanut vaihtoehtomateriaalin valmiiksi, kun oltiin neuvoteltu aiheesta puhelimitse), vaikka tarhan sisustus on vasta suunnitteluasteella.

Itse lähdin jo aamuseitsemältä ajamaan (taas yhden) muuttokuorman kanssa uuteen kotiin, kun halusin ehtiä purkamaan lastin pois silmistä ja käymään kaupassa, ennenkuin uk tulisi - oli muuten aivan järkyttävä rankkasade taas ajellessa, varsinkin M3:lla.. Esteri kusi niskaan kuin iso hevonen, enkä uskaltanut ajaa 120km/h lujempaa, etten olisi löytänyt itseäni jostain pellolta.. Supervalu aukesi just kun ehdin sinne, ja ostin pari uunivalmista pizzaa, yms. tarpeellista ja tarpeetonta.

Uk:n piti siis tulla joskus 9 - 9:30 aikoihin, mutta tunnen hänet sen verran hyvin, että odotin n. tuntia myöhempään. Hän kuitenkin tulee sellaista reittiä, joka on muutenkin tosi hankala (varsinkin ellei ole katsonut ennakkoon street view'sta tms.), ja nyt vaalijulisteet olivat vielä blokanneet tienviittoja, niin että ajoi sitten useampien ylimääräisten mutkien kautta, ehtien perille vasta n. 11:30.

No, ei siinä mitään, kun oli koko päivä aikaa, mutta kun hän oli purkanut pakusta kaikki työkalut sun muut, hän huomasi jättäneensä sen verkkomateriaalin kotifarmille.. Hups! =D

Hän mietti josko oltais menty hakemaan se sieltä, mutta mietittiin että se oli sen verran kaukana, että mentiin ensin läheisen pikkukaupungin kahteen rautakauppaan katsomaan josko voitaisiin ostaa uusi rulla kys. materiaalia. Vaan se oli molemmista loppu, ja vaihtoehtomateriaalit olisivat olleet todella kalliita.. Käytiin sitten vielä pikaisesti talolla katsomassa ettei jäänyt mitään lämpöpattereita tms. päälle, ja jatkettiin Blanchardstownin shopparille (duunini lähellä), missä oli lähin Woodies DIY. Eikä sielläkään ollut kuin kalliimpia juttuja.

Lopulta uk sitten päätti, että nyt ajettaisiin hakemaan se valmiiksi ostettu rulla sieltä kotifarmilta, prkl =D Ja ajettiin siitä sitten saman tien Co. Offalyyn, rulla matkaan, ja kun oltiin jo sen verran lähellä Birr'ia, missä en ollut ennen käynyt, niin sain pikaisen esittelykierroksen kaupungissa (osa paikkoja useammasta eri suunnasta, lol), ja nyt jälkikäteen tietty harmittaa ettei tullut mieleen ottaa kuvia, mutta oli vaan sen verran viihtyisää noin muuten, ettei tosiaan edes käynyt mielessä kamera tms. Muistin asian vasta, kun oltiin jo matkalla takaisin sieltä. (Meinattiin muuten kuolla liikenneonnettomuudessakin, yhdellä pikkutiellä.. Olisi pamahtanut se toinen auto kylkeen sellaista vauhtia, mutta onneksi uk ehti pysähtyä just tarpeeksi nopeasti..)

Kameroista puheen ollen, mun piti myös opettaa häntä käyttämään uutta kameraansa (osti Aldista alle satasella yllättävän hyvän digikameran!), muttei sitten ehditty sitäkään tällä kertaa.

Kun ehdittiin takaisin, oli jo myöhäinen iltapäivä - olin kuvitellut palaavani niihin aikoihin Bray'hin, tai alkuillasta viimeistään. Ehdittiin siis aloittaa koko rakennustouhu vasta sitten!

Jossain vaiheessa pidettiin pizza-tauko, ja saatiin verkoitus valmiiksi ehkä joskus klo 23 aikoihin. En siis ottanut edes tuoreita kuvia, kun oli jo pimeää.

DSCN5815-normal.jpg    DSCN5816-normal.jpg

Ei todellakaan hotsittanut ajaa takaisin Bray'hin, joten jäin yöksi uuteen kotiin, ja nukuin todella hyvin. En pitänyt aamullakaan kiirettä, vaan pesin pyyhkeitä, nautin hiljaisuudesta, ja lähdin Bray'hin vasta yhden jälkeen. Sitä ennen ehdin kuitenkin siivota rakennusjätteet yms. roskat pihalta, ja ottaa kuvia kissatarhasta (ja hiukan muustakin).

DSCN5817-normal.jpg    DSCN5818-normal.jpg

Tuossa yllä aamunäkymää makuuhuoneen ikkunasta (niitylle päin), eli myös yläkerrasta voi vahtia että kissatarhassa on kaikki OK. Eka kuva joskus aamukuudelta, ja toinen ehkä kymmenen aikoihin.

DSCN5819-normal.jpg

Avasin ikkunan, joten tässä hiukan parempi kuva..

DSCN5820-normal.jpg    DSCN5821-normal.jpg    DSCN5822-normal.jpg

Kiva kun on hiukan lääniä talojen välissä..

DSCN5824-normal.jpg

Tuollaiselta kissatarha näyttää nyt, keittiöstä katsottuna. Kun seisoo tuossa tiskialtaan äärellä, näkee oikein hyvin koko tarhan, joten voi hiukan vahtia menoa siellä..

DSCN5827-normal.jpg

Tällainen kissatarha.. Materiaalit ovat osin jämäkamaa, eli esim. pienemmät ovipultitkin olisi toki voinut hankkia, mutta en halunnut laittaa siihen ihan älyttömiä summia, ja tuo on kuitenkin todella vankkaa tekoa - verkko voi näyttää helposti revittävältä, mutta omien testien perusteella en uskoisi että kissat saavat sitä ainakaan ihan helpolla revittyä, vaikka kiipeilisivätkin (ja mulla on runsaasti verkkoa jäljellä, jos on vaihdettava tai paikkailtava..) Satsaan mielummin sitten sinne sisustuspuolelle, että riittää nautiskelua, suojaa ja aktiviteettia, ja tuohon ulkopuolelle tulee varmasti jotain kukkapurkkeja yms., niin että yleisilmeestä tulee varmaan ihan kiva.

DSCN5831-normal.jpg    DSCN5830-normal.jpg

Muuten en ole ehtinyt oikein tehdä pihalle mitään, paitsi siivota ne roskat pois. Pitäisi esim. nyhtää patiolaattojen väleistä nuo rikkaruohot pois, ennenkuin laatat alkavat singahdella vinksin vonksin.. laatikossa kasvavasta puusta pitäisi karsia hiukan uutta kasvua, ja aidan juurellakin on aika paljon rikkaruohoja.. Nuo istutukset ovat T:n jäljiltä, eli itse en ole vielä ehtinyt laittaa mitään kasvamaan, tai edes ostaa valmiina.

DSCN5833-normal.jpg    DSCN5832-normal.jpg

Ajattelin ostaa vahvaa siimaa, ja "ommella" noita nippusidesaumoja hiukan tiukemmiksi (nippusiteiden välisiltä osuuksilta), ja hiukan trimmailua on vielä tehtävä. "Lattian" suhteen olen harkinnut mm. tekonurmikkoa, mutta sen pitäisi olla tarpeeksi pehmeää kissojen tassuille. Oikea nurmikko olisi tietty kiva, mutta omistajat ovat laittaneet tuonne soran alle verkon, ettei pihalle kasvaisi nurmikkoa, joten eivät ehkä ihastuisi jos rahtaisin kissatarhaan multaa ja kasvattaisin sinne mininurmikon..

Sisustussuunnitelmia on jo olemassa, ja myös uk:lla on hyviä ideoita - rimpaisi tänään aiheesta! Esim. Woodies DIY'lla oli kaikenlaista lemmikkikamaa, joita voisi hyödyntää, ja sitten uk ehdotti hyödyntämään läpinäkyviä muovilaatikoita suojaamaan kissoja sateelta, samalla kun voisivat katsella tapahtumia, ja voisin itse pitää kissoja silmällä - mielestäni paljon parempi idea kuin esim. joku puukoppi, kun sieltä eivät näkisi ulos kuin oven tai avoimen sivun kautta.. Pitää siis käydä vaikka IKEAssa ja muutamassa muussa paikassa katsomassa sopivia laatikoita, ja jos löytyy jotain halpaa hyllysysteemiä, niin sellaistakin voisi hyödyntää..

DSCN5834-normal.jpg    DSCN5836-normal.jpg

DSCN5839-normal.jpg

Makuuhuoneessakin on nyt hiukan varastofiilikset, kun en ole vielä laittanut mitään noihin kaappeihin ja laatikoihin. Haluan varastoida mahd. paljon sängyn alle, ja hankin ehkä tuonne kaapin ylle jonkun kauniin varastolaatikon, johon piilottaa vaikka omistajien hankkimat krumeluuriesineet, kun en oikein halua sellaisia kotiini..

DSCN5840-normal.jpg    DSCN5837-normal.jpgDSCN5841-normal.jpg

Eilen oli sateinen päivä (totta kai, kun piti tehdä hommia ulkona), vaikka spontaanin reissun aikana onneksi oli kuivempiakin hetkiä, ja talossa oli aika viileää. Laitoin tuon olohuoneen ovella näkyvän patterin, ja keittiön seinällä olevan pienen patterin päälle, ja niistä tuli ihan kivasti lämpöä, joskin uk oli koko ajan jättämässä ovea auki, eli osa lämpöä kyllä ehti karatakin. Yöllä pidin sitten makuuhuoneessa pientä patteria päällä, ja aamukuudelta kun heräsin, oli just sopivan lämmintä, ja sammutin sitten sen patterin.

Normaalisti en varmaan edes laittaisi lämmitystä päälle, mutta en ole vielä vienyt lämpimiä vaatteitani tuonne, joten en voinut esim. laittaa fleecea ylle. Onneksi T oli unohtanut hupparinsa, jonka olin jo ehtinyt löytää ja pestä, niin sain sen ylleni illemmalla, kun oltiin vielä raksahommissa, ja hytisin kylmästä, kun vaatteet olivat jo kosteat sateesta.