Puutarhavajan alla asuvat siilit ovat tuttuja, ja kayvat joka yo syomassa kissanruokaa, keittion oven edustalla olevasta ulkokupista. Jos kuppi on tyhja, siilit kolistelevat sita ja odottavat sitten kupin vierella kunnes vien sinne lisaa ruokaa - kayvat tosin yksi kerrallaan syomassa.
Viime yona kuulin ihmeellista puhkumista takapuutarhasta, ja menin tutkimaan asiaa. Epailin heti siilia, kun kissat harvemmin pitavat mitaan metelia, ja sekin on sitten jotain mouruamista tms. Laitoin puutarhavalon paalle, ja havaitsin tuolien alla pari siilia puhkumassa toisilleen :O Sammutin valon hetkeksi ja kavin hakemassa Danielinkin katsomaan. Emme halunneet hairita siilia, joten palasimme pian sisaan ja sammutimme taas puutarhavalon. Puhkuminen jatkui.. ja jatkui... Googletin aiheesta, ja ilmeisesti se puhkuminen voi olla joko pariutumiseen liittyva juttu tai kahden uroksen kilpapuhkumista muuten vaan (tai ehka joku reviiriasia?).
Kun puhkumisesta ei meinannut tulla loppua, paatin kokeilla web-kameralla pienen luontovideon tekoa. Tulos on tuossa ylla. Valitettavasti, USB-kaapelin pituus rajoitti liikkeitani, ja lisaksi jouduin seisomaan hankalasti puutarhavalon ja siilien valissa, mutta onneksi toinen siileista paatti tulla moikkaamaan lahempaa, joten han nakyy sentaan videolla oikein selkeasti =) Toinen siili jatkoi puhkumista tuolin alla..