Aloitimme paivan laksysession taas matikalla - laksyna oli samankaltaisia laskuja kuin eilen, eli vahennyslaskuja kolminumeroisilla luvuilla. Iirin laksytehtavassa oli puolestaan kuvia talous- ja siivousaiheisista esineista, joiden alle piti kirjoittaa kuvan esinetta tarkoittava sana. Valilla vaikuttaa, etta iirin oppiminen on H:lle jopa helpompaa kuin englannin oppiminen; mm. oikeinkirjoitus tuntuu sujuvan paremmin, ja han myos lausuu iiria keskimaarin paremmin kuin englantia! (Tahan valiin tulee mieleen esim. sana "first" - H ei tunnu millaan oppivan lausumaan sita oikein, vaan sanoo sen jannasti "foext")

Tanaan oli laksyna monivalintakysymyksia eilen luetusta kirjoitustekstista. H usein luovuttaa monivalintakysymysten kohdalla, kun ei viitsisi keskittya ajattelemaan eri vaihtoehtoja. Osaa yleensa kuitenkin vastata oikein, kunhan rohkaisen miettimaan. Valilla palaamme lukemaan tekstia, ja saatan osoittaa esim. puoli sivua, mista vastaus loytyy, mutta han joutuu silti itse etsimaan sen vastauksen.

Lopuksi viela tavutus- ja lauseenmuodostustehtavat, joiden jalkeen kuittasin laksyt tehdyksi (tama on nyt uusi juttu, etta laksyvihkoon pyydetaan vanhempien kuittaus - tai kuka nyt sattuu laksyjen tekoa valvomaan). Sitten juttelimme sillanrakennusmateriaaleista. H:lla kuulemma on jo kotona jotain materiaaleja, mutta han haluaa rakentaa sen sillan meilla, joten tuo ilmeisesti huomenna omat materiaalinsa, ja katsomme sitten mita muuta ehka tarvitsemme.

Pelasimme viela muutaman eran hirsipuuta, kun laksyt oli tehty =)