1355080928_img-381639f054a1ce015f61cda95

Ginga nukkui tanaan pois, n. 15:30 paikallista aikaa, tutun elainlaakarin avustamana.. Vaikka Ginga eli suurimman osan elamastaan virallisesti kodittomana ulkokissana, han ei kuollut kodittomana.
 
Melkoisesta naon menetyksesta huolimatta, Gingalla meni ihan hyvin, ja han viihtyi talvilaatikossaan. Jostain syysta paatin kuitenkin paastaa hanet eilen illalla (Nosferatun mentya unten maille) yoksi sisaan, vaikkei edes ollut mikaan erityisen kylma yo. Han oli kuitenkin nukkumassa talvilaatikossaan, joten palasin itse sisaan ja ajattelin etta kaikki olisi ihan OK. Ginga oli kuitenkin varmaan kuullut minut ja herannyt, koska han ilmestyi pian keittion ovelle, ja huomasin heti etta jotain oli vinossa. Han ei istunut normaaliin tapaansa oven takana, vaan oli matalassa asennossa. Nostin hanet varovaisesti sisaan, ja huomasin etta han pystyi hadin tuskin kannattamaan (kevytta) painoaan takajaloillaan, ja kavely oli todella vaikeaa.
 
Han joi lamminta vetta, muttei halunnut ruokaa. Autoin hanet olohuoneen kokolattiamatolle, missa han lepasi - olonsa ei vaikuttanut tarpeeksi rennolta, etta olisi nukkunut kunnolla. En halunnut hairita tuttua elainlaakaria tekstarilla niin myohaan (puolilta oin), joten lahetin Facebook-viestin, jonka han onneksi nakikin heti, ja viskasi vastauksen tekstarilla. Pyysi pitamaan Gingan lampimana ja antamaan ruokaa, ja viskaamaan aamulla tekstarin tilanteesta.
 
Vietin yolla paljon aikaa alakerrassa, pitaen silmalla Gingaa. Pidin hanta hetken sylissakin, mutta Ginga ei ollut tottunut sellaiseen, joten ei osannut rentoutua, ja laitoin hanet varovasti takaisin lattialle, missa han sitten nokostelikin, ottaen toisinaan muutamia haparoivia askelia ja siirtyen uuteen kohtaan. Lopulta han loysi mieluisan paikan olohuoneen ja eteisen valiselta ovelta, mika on aina auki, mutta mita me ihmiset harvemmin kaytamme.
 
Pete (elainlekuri) rimpaisi aamulla, ja paatimme etta Gingalle suurin helpotus olisi nukuttaa hanet kotona. Ginga olisi stressaantunut kovasti, jos hanta olisi ahdettu johonkin kissankantolaatikkoon, saati viety vieraaseen paikkaan, kun han vietti koko elamansa enimmakseen tuolla takapuutarhassa. Lisaksi arviolta n. 15-17-vuotiaalle ulkokissalle olisi vaikeaa ja kissan kannalta stressaavaa antaa jotain hoitoja - varsinkin kun ei ruokakaan enaa maistunut.. Pete sanoi tulevansa joskus iltapaivalla, joten mulle jai viela muutamia tunteja Gingan kanssa. Silittelin hanta hellasti kaulasta ja niskasta, ja juttelin hiljaa.. Ginga kehrasi.. Valilla istuin vaan hiljaa siina lattialla hanen vierellaan, ja jatin toviksi torkkumaan itsekseenkin, ettei jatkuva lasnaoloni stressaisi.. Han lopulta rentoutui tarpeeksi, etta sai nukuttuakin ihan kunnon unia siina.. Han oli yon aikana kaynyt muutamaan otteeseen juomassa lamminta vetta, mutta ruoka ei kiinnostanut enaa, eika edes uunikana maistunut.
 
Sitten oli aika jattaa hyvastit.. Silitin Gingaa kevyesti ja juttelin hiljaa, kun Pete nukutti hanet.. Rauhallinen ja kaunis lahto, mutta tietty erittain surullinen..
 
Olin kirjoittanut Gingalle kirjeen, jonka rullasin ja laitoin Italiasta ostamani virkatun enkelisorminuken sisalle. Lisaksi han sai vaaleanpunaisen puusydamen ja Rakkautta Mamalta (siis minulta), ja palan Mamaa (eli vahan hiuksia) - mina sain palan Gingaa (eli hyvin pienen karvatupsun, jonka leikkasin varovasti hanen kyljestaan, kun han oli jo nukkunut pois).. Asettelin hanet mukavaan asentoon, halaamaan enkeliaan, ja kiedoin hanet harmaaseen IKEA-vilttiin, mika on ollut mukanani vahan joka paikassa - ja viime aikoina Gingan talvilaatikossa.. Sitten hautasin hanet puunsa alle takapuutarhaan.. Oli aivan kamalaa asettaa hanet kylmaan hautaansa, kun han oli viela lammin, ja olisin vaan halunnut pidella hanta sylissa.. Mutta olen hirmu kiitollinen, etta sain antaa hanelle kodin edes viimeisena yonaan ja paivanaan, ja etta han sai viettaa sen ajan niin mukavasti kuin mahdollista - Pete tunsi Gingan sisalla kasvaimen.. Ginga sai tuntea olevansa rakas, eika joutunut kuolemaan yksin..
 
Lepaa rauhassa, enkeli..

1355080988_img-791b65f08b9585ab8ab5a0016