esc2013-normal.jpg

Euroviisujen ensimmäinen semi-finaali on ohi, ja kaksi kys. semin suosikkiani pääsivät finaaliin, mutta kolmas putosi. Tässä kommenttini, esiintymisjärjestyksessä;

Aluksi on pakko kommentoida sitä lasten / nuorten Euphoria -esitystä. Tykkäsin kovasti, ja jos viisut on tällä kertaa järjestetty ns. säästölinjalla, niin tämä oli ainakin kaunis tapa toteuttaa niukempaa budjettia.

1. Itävalta ... Tämä ei ärsyttänyt, muttei myöskään jäänyt mieleen. Esityksessä kuitenkin miellytti sen yksinkertaisuus, että itse laulu oli nostettu esiin - valitettavasti vain se laulu ei minun mielestäni jaksanut kantaa..

2. Eesti ... Tästä tuli heti retro-fiilikset, ihan kokonaisuutena! Perinteinen euroviisu, vuosikymmenien takaiseen henkeen sopiva mekko, ja myös taustalaulajat olisivat voineet olla jostain useamman vuosikymmenen takaa.. En kuitenkaan pitänyt laulua kovin mieleenjäävänä.

3. Slovenia ... Kiva esiintymisasu, mutta laulu oli sellainen tusinajumputus, mitä nyt kuulee tanssipoppia soittavilla radiokanavilla, jne..

4. Kroatia ... Tästä tuli mieleen joku paikallistenoreiden joulukonsertti =D Ei huono, mutta ei oikein sopinut euroviisuihin.

5. Tanska ... Shakira.

6. Venäjä ... Myös retromainen. Ihan OK.

7. Ukraina ... Tämä jotenkin ärsytti tuotemaisuudellaan. Kuntoilulaulua, kameralle flirttailua, jättiläinen, jne..

8. Alankomaat ... Tästä todella tykkäsin. Hiukan 60-luvun fiilistä, ja Anoukista tuli mieleen Nico.. Erilainen ja omaperäinen laulu, jota tulen taatusti kuuntelemaan myös viisujen jälkeen.

9. Montenegro ... Vaikka en normaalisti pidä tämän tyylin musiikista ollenkaan, olen soitellut tätä biisiä muutamia kertoja jo ennakkoon. Se on tarttuva, ja esitys oli myös hauska.

10. Liettua ... Tämä pisti irvistelemään myötänoloudesta, kun tuli sellainen fiilis, että ei taas joku "I have to tell you something" -biisi..

11. Belarus (Valko-Venäjä?) ... Iljetti jo heidän postikorttivideonsa sirkuseläinparat, ja itse biisi oli myös ihan paska. Ei aikaa moiselle roskalle..

12. Moldova ... Tuli mieleen joku Futuraman sarjishahmo laulamassa tylsää balladia. Mekko ja tukka olivat kyllä naurettavia..

13. Irlanti ... Nappisuoritus! Oli tosiaan paras esitys, mitä olen toistaiseksi nähnyt, ja tämä on oma suosikkini tänä vuonna, eikä todellakaan vain sen takia, että edustaa Irlantia. Lisäpisteet niistä rumpali-tanssijoista ;-)

14. Kypros ... Taas yksi balladi, joskin tämä oli kyllä ihan kuunneltava, ja mekko oli tosi upea.

15. Belgia ... Tämä oli mielestäni kuin huumoriton versio Mike Flowers Pops'ista, ja biisi toimikin heti paljon paremmin kun lopetin katsomisen ja annoin sen vaan soida taustalla. Ne tanssijat olivat tosi outoja ja aiheuttivat myötänoloutta..

16. Serbia ... Kuin halvan p0rn0elokuvan kannesta, ja olisin itse asiassa mielummin katsonut sen elokuvan kuin kuunnellut tätä tuubaa.


Finalistit: Moldova, Liettua, IRLANTI, Eesti, Belarus (Valko-Venäjä?), Tanska, Venäjä, Belgia, Ukraina, Alankomaat.

Onneksi Irlanti mainittiin jo kolmantena, niin ei joutunut kärvistelemään jännityksestä, mutta olin kuitenkin saada rytmihäiriöitä, kun finaalipaikkoja oli enää yksi, ja oma kakkossuosikkini (Alankomaat) sekä listakolmoseni (Montenegro) olivat edelleen ilman paikkaa..

Äänestin itse vain Alankomaita - kolmeen kertaan, ja onneksi Anouk saikin finaalipaikkansa. Olen silti tosi pettynyt, että kaikenlaista kuraa meni finaaliin, kun Montenegro olisi ollut parempi vaihtoehto.

Irlanti esiintyy finaalin toisella puoliskolla - jee!


Seuraavaksi sitten jännittämään miten Kristan käy torstaina. Uskoisin hänenkin menevän finaaliin. Laulu on kyllä aika kehno, mutta Kristalla on hyvä show (niin lavalla kuin sen ulkopuolellakin), ja homoavioliittokeskustelun ajankohtaisuus on tehokkaasti hyödynnetty, että olisin todella yllättynyt, jos Krista jäisi ilman finaalipaikkaa.