1. Luettele viisi maitotuotetta joita käytät, syöt ja joista nautit, tai joita et käytä, et söisi mistään hinnasta tai joita inhoat yli kaiken. Kerro myös miksi näin on.
- Maito. Siis ihan Oikea maito, ei mitään rasvattomia versioita, tms.. Sitä menee 1-2 kertaa päivässä bran flakesin tai weetabixin seuraksi, sekä kahviin. Joskus on kiva myös juoda mukillinen kylmää maitoa sellaisenaan. Irlantilaista maitoa ei onneksi ole ylijalostettu, kuten Suomessa, eli se ei edes pistä vatsaa mutkalle.
- Kevytjugurtti. En ole pahemmin ollut jugurtti-ihminen (ts. tykkään, mutta harvoin tuli ostettua), mutta tämä on nyt kuulunut jokapäiväiseen ruokavalioon melkein pari viikkoa. Ostan yleensä Dunnesista 'Irish Yogurts' six packin, jossa on viisi eri makua (aina kaksi mansikkaa, jostain syystä).
- Voi. Ts. Irlannin vastine Voimariinille, siis voimainen levite, joka on helpompi levittää ja kevyempi.
- Juusto. Voisin syödä juustoja varmaan tauotta, kunnes poksahtaisin.. Uuden ruokavalion myötä olen harventanut juustonsyöntiä, eli se ei ole enää jokapäiväistä. Ei ole oikeastaan tullut ostettua kertaakaan juustoa viimeisten parin viikon aikana, eli voisikin taas hommata sitä vaikka viikonlopuksi.. Arkijuusto on yleensä mietoa cheddaria, joka on lähempänä suomalaista edamia kuin täällä myytävä tanskalainen edam.. Herkkujuustoina on esim. vuohenjuusto, brie, emmenthal (jota ei ole lähikaupassa, vaan on mentävä sillan yli Superquinniin asti), ja satunnaisemmin muita juustoja..
- Laitetaan vaikka vikaan kohtaan jäätelö, jota meillä on tosin aika harvoin. Carte D'Or vanilja on ehdottomasti parasta jätskiä, varsinkin viskissä lionneiden rusinoiden kanssa...
Ei tule mieleen yhtään maitotuotetta, josta EN pitäisi!
(via)