What's happening in my dollhouse..

Kai ma olen taallakin maininnut, etta tormasin jossain vaiheessa kauppareissullani pihakirppikseen, ja ostin vitosella Lundby -nukkekodin. Se oli melko hyvassa kunnossa, mutta lattioilla oli tahroja lasten leikeista, vain yksi muovinen ikkunalasi oli jaljella, ja kattoon oli tehty hiukan "taidetta".. Tuohan ei minua haitannut, kun halusin pistaa koko talon joka tapauksessa uusiksi.

Olisin halunnut laittaa taloon kirkkaat LED-valot, mutta lopulta totesin, ettei mulla tule pitkaan aikaan olemaan varaa sellaisiin, ja paatin sitten tehda talon ilman valoja. Tassa vaiheessa yleensa joku kysyy, enko meinaa hankkia Lundbyn omia lamppuja. En. Siis ensinnakaan en tieda, toimiiko talon sahkoistys, kun talolla tosiaan on leikitty reippaasti, jne.. En halua ostaa Lundby-lamppua ja pattereita vain sen takia, etta voisin testata sahkoistysta, mika ei ehka sitten toimikaan.. Ja niihinkin lamppuihin menisi sen verran rahaa, etta pitaisi myos lopettaa syominen kokonaan, yms. (Nyttemmin olen myos jo maalannut ne topselikohdat umpeen.)

Aloin sitten maalata valkoisella askartelumaalilla karmivia Lundby -tapetteja piiloon.. Ei ihanteellinen maalivalinta, mutta kun sita oli valmiina iso pullo, niin ilmainen vaihtoehto oli parempi kuin joku kalliimpi.

Nyt seinilla on nelja maalikerrosta, ja ainakin raitatapetit paistavat yha sen verran hurjasti lapi, etta paatin luopua maaliajatuksesta ja tapetoida sittenkin huoneet uudestaan. Olin myos maalannut alunperin tummanruskeita ovenkarmeja, kun en tykkaa niista niin tummina, mutta jos olisin halunnut tarpeeksi peittavan maalikerroksen, olisi pitanyt maalata ovet umpeen.. Myos mika tahansa pieni raapaisu olisi helposti tehnyt nakyvan jaljen muoville tehtyyn maalipintaan, joten paatin putsata ovenkarmit ja antaa niiden sitten olla tummat..

Ennen mitaan maalausta, olin toki putsannut nukkekodin mahdollisimman hyvin. Harmitti kuitenkin, kun muoviosat olivat seka likaiset etta ajan kellastamat, eika mikaan tokotti tuntunut saavan niita puhtaiksi.. Kokeilin lamminta vetta, erilaisia puhdistusaineita, puhdistusalkoholia.. Ei huomattavaa vaikutusta.. Kunnes.. Ihan sattumalta kokeilin Bootsin asetonitonta (onko tuo sana?) kynsilakanpoistoainetta - BINGO! =D Puhdasta tuli, ja viela suht. helposti! Putsasin kys. aineella myos sisakatot, joihin oli maalatessa tullut lantteja, ja joissa oli muitakin tahroja. Ovenkarmeista on viela joitakin kohtia putsaamatta.

Olen plarannut leikekirjapapereitani, mista olenkin loytanyt joitakin siedettavia tapetteja.. Olisin kylla paljon mielummin vaan maalannut seinat, mutta laitetaan nyt sitten tapettia kuitenkin.

Talossa on jo koira, joka on oikeasti Schleich -koiranpentu, mutta nayttaa tassa skaalassa taysikasvuiselta. Loysin myos yhden ns. pizza-poydan, josta voi tulla joku kahvipoydan tapainen tms. Mitaan muuta en ole viela hankkinut tai tehnyt, enka varmaan teekaan ennenkuin on tapettia seinilla.