DSCN4876-normal.jpg

Olen roikkunut ihan normaaliin tapaan koneella, mutta blogitus on jäänyt, kun ei ole ollut mitään kovin erikoista kerrottavaa, ja olen vahtinut Thatsitia, yms..

Löysin käsityökassini, ja jatkoin virkkaamista. Sain tuon pikkukassin melkein valmiiksi, mutta haluan koristella sen ennenkuin laitan kuvia lopputuloksesta. Koristelua varten joudun ehkä opettelemaan uudelleen jotain muitakin silmukoita kuin tuon ainoan osaamani =D

DSCN4858-normal.jpg

Lisäksi ompelin parin sukkaputkia Thatsitille. Alunperin piti saada Thatsit kotiin lauantaina, eikä vain viikonlopuksi, vaan klinikkajakso on nyt onneksi ohi. Soittivat sitten jo torstaina, että olisin voinut hakea Thatsitin kotiin. Tuli kuitenkin puheeksi (toisen) eläinlekurin kanssa nuo sukkaputket, joita hän ei ollut nähnyt, kun se tuttu eläinlekuri oli käynyt meillä kotona avustamassa Thatsitin siteiden ja sukkaputkien vaihdossa. Mulla ei ollut sellaisia valmiina, joten lupasin ommella parin, ja hakea Thatsitin vasta perjantaina kotiin, niin voisin samalla esitellä ne sukkaputket toisellekin eläinlekurille.

En tee niistä ns. kauniita, kun ovat kertakäyttökamaa. Tärkeintä on, että ovat mukavat jaloissa, joten yritän ommella saumat mahd. pehmeiksi, ja tuo vanhoista t-paidoista leikattu materiaali (100% puuvilla) on myös mukavan pehmeää. Ovat hiukan löysiä, joten ne on helpohko vetää jalkaan ja pois, eivät rajoita liikkumista / venyttelyä, ja ne paranevat haavat saavat hengittää. Tällä kertaa ompelin myös oikean jalan sukkaputkeen haavasidettä sisäpuolelle, niin että se haavasiteen kiiltävä pinta tulee haavaa vasten, kuten on tarkoituskin.

DSCN4880-normal.jpg

Tässä kuvassa nyt näkyy, mistä on kyse. Tilanne perjantailta, eli olin juuri hakenut Thatsitin kotiin, ja hänelle ei oltu enää laitettu siteitä klinikalla, vaan katsottiin että on parempi kun saavat hengittää. Aika pahalta näyttää edelleen, mutta huomattavasti paremmalta kuin aiemmin, ja jo lauantaina oli selvästi parempi tilanne. Sunnuntaina kuitenkin Thatsit yritti kovasti nuoleskella haavoja, mikä on ihan ehdottoman huono juttu, kun karkea kieli ja kielessä olevat pöpöt ovat herkille haavoille pahaksi.. En halunnut laittaa Thatsitille lampunvarjostinkaulusta, joten laitoin sukkaputken, ja se on edelleen jalassa. (Vasen jalka on tosi hyvässä kunnossa haavojen osalta.)

DSCN4864-normal.jpg

Häkkielämä jatkuu, eli aina kun en voi vahtia Thatsitia, hänen on asuttava tuolla klinikalta lainatussa häkissä. Vessana toimii nyt alumiininen kalkkunavuoka, joka on normaalia vessavatia parempi - ei tule sotkua, kun vessan koko on isompi ja laidat korkeammat! Palasin myös kissanhiekasta sanomalehtipaperiin, kun toinen eläinlekuri varoitti, että hiekka voi tarttua haavoihin, ja Thatsit alkaa sitten putsata niitä nuolemalla, ja pahentaa tilannetta. Sopii mulle, kun sanomalehtipaperia saa ilmaiseksi, ja se on mielestäni helpompi putsata kuin kissanhiekka (ts. heittää roskiin, pyyhkiä vati puhtaaksi, ja repiä uudet paperit tilalle).

Tosiasiassa, Thatsit viettää eniten aikaa sohvalla. Olen ollut perjantaista asti melkein koko ajan olohuoneessa, missä voin vahtia ettei Thatsit poistu sohvalta, tai kun osoittaa halua poistua, kannan hänet häkkiin, missä voi syödä, juoda ja käydä vessassa. Sitten kannan hänet takaisin sohvalle. Yöksi tosin joutuu häkkiin, kun en voi vahtia häntä nukkuessani, ja on todella tärkeää ettei hän liiku ympäri huushollia, että haavat saavat parantua rauhassa.

DSCN4884-normal.jpg

Välillä pitää päästä Maman syliin ♥

DSCN4874-normal.jpg

Perjantai-ilta oli aika mukava. Olin kissojen kanssa yksin kotona (jee!), tein tonnikala-katkarapu-pizzan, poltin urakalla tuikkuja, virkkasin, katsoin telkkaria, facebookitin..

DSCN4887-normal.jpg

Sunnuntaina kokkasin taas kanan rintapaloja hot salsa- ja kermakastikkeessa, ja keitin perunoita. Tarjosin D:llekin, kun hän ei ollut tehnyt taas mitään ruokaostoksia, mutta ei jaksanut herätä kun ruoka oli valmista, ja sitten myöhemmin ei kelvannut, kun ruoka oli ollut muoviastiassa (en halunnut jättää sitä pannulle, missä kastike olisi vaan kuivahtanut), eikä hänen ylhäisyytensä kuulemma syö muoviastiassa ollutta ruokaa. Sai siis hakea itselleen pikaruokaa, ja minä söin samaa ruokaa uudelleen myöhemmin illalla.

DSCN4897-normal.jpg

Tässä vielä kuva Thatsitista sohvapedillään, sukkaputki jalassa ♥ Samassa kohtaa makoilee nytkin, mutta joutuu kohta häkkiin, kun menen itse nukkumaan.

Olen nukkunut Thatsitin takia sohvalla, että olen heti kuullut jos hän on tarvinut jotain, päässyt putsaamaan vessavadin heti tuoreeltaan (ettei raukka joudu oleskelemaan siinä jätöstensä vieressä), jne. Sohva on kuitenkin todella pieni ja epämukava, ja tänään (ts. eilen) heräsin aivan hirveään kipuun, joka oli oireillut aiempien sohvaöiden seurauksena, mutta oli nyt sen verran hurja, ettei tulisi mieleenkään nukkua enää kertaakaan tuolla sohvalla.

Epäilin heti iskiashermoa, ja googlettamalla selvisi, että nimenomaan sellainen kipu oli kyseessä - vain vasemmalla puolella, varmaan nukkuma-asennosta johtuen. Oletan, että se selitti myös vasemman reiden oudon kutinan ja polttavan tunteen, joita ei ollut ennen kuin nukuin ne ekat yöt sohvalla. Nyt Thatsit joutuu siis nukkumaan ihan itsekseen olohuoneessa, ja minä käyn nukkumassa ullakolla.

DSCN4893-normal.jpg