I'll just go and make a quick cup of tea..

Tassa talossa on ihan mahdotonta kayda keittiossa tekemassa esim. pikaisesti kuppi teeta..
 
Vaikka omia kissoja on vain kaksi (Thatsit ja Oimo), vakioruokittavia on enemman, ja siilikin kay aika vakituiseen ruokailemassa takapuutarhan ruokakupeilla.
 
Viime yona ajattelin taas kipaista kupillisen teeta, mutta eihan siita tullut mitaan..
 
Aluksi Oimo halusi ulos (etuovesta). Sitten Pushy nojaili keittion oveen, toivoen paasevansa sisalle. Siili popsi taustalla olevasta kupista kuivaruuan muruja, kolistellen kuppia sementtia vasten.. Annoin Pushylle ruokaa, mutten paastanyt hanta sisalle. Han alkoi kiltisti popsia ruokaansa siilin vierella..
 
Ginga kuuli meidat, ja alkoi varovaisesti lahestya, kavellen pain kastelukannua - raukka on hamaralla ja pimealla aivan sokea.. Juttelin hanelle, etta voisi navigoida aanta kohti.. Annoin Gingan tulla keittioon, ja annoin hanellekin ruokaa.
 
Koska Ginga oli keittiossa, en voinut sulkea ovea - Ginga on virallisesti koditon, ja elanyt koko ikansa ulkona, joten saisi slaagin jos huomaisi jaaneensa loukkuun talon sisalle.. Pushy tietty kaytti avointa ovea hyvakseen, ja livahti sisalle, syotyaan tarpeeksi.. Siili siirtyi Pushyn jattamalle kupille, syomaan jamat hanen markaruuastaan..
 
Tassa vaiheessa Ringo ilmestyi paikalle, ja yritti rynnata keittioon. En paastanyt Ringoa sisalle, mutta lupasin antaa ruokaa, kunhan Ginga ja siili olisivat syoneet omansa.. Ringo jatkoi yrityksiaan tulla sisalle, ja yritin ohjailla hanta takaisin ulos, samalla pelastyttamatta siilia ja Gingaa.. Huh huh..
 
Lopulta siili lahti takaisin vajan alle, joten juttelin rauhoittavasti Gingalle, samalla kun annoin Ringolle ruokaa.. Sitten huomasin Oimon odottelevan etuovella, paastakseen sisalle - olin jattanyt etuoven auki, joten nain Oimon lasisen liukuoven takana..
 
Paastin Oimon sisaan, ja han kaveli keittioon, katsellen tilannetta sellainen "mita vittua taalla tapahtuu?" -ilme naamallaan.. Sanoin etta tilanne palaisi pian normaaliksi.. Han meni sitten vesikupille, ja odotti etta tekisin hanelle lamminta vetta.. (En tainnut taallakaan blogata viela, etta D keksi jokunen aika sitten, miten korjata Oimon juomisongelma.. Oimo on siis lahinna "syonyt" vetta eika juonut sita normaaliin kissan tapaan.. Mutta kun lisataan kylmaan veteen n. 1/4 kiehuvaa vetta, ja sekoitetaan sormella siihen asti etta vesi ei tunnu viilealta tai lampimalta, eli on juuri ihmisen ruumiinlampoista, Oimo latkii sita ihan ongelmitta! Hampaat tai ikenet ovat siis varmaan herkkia kylmalle / huoneenlampoiselle vedelle..)
 
Oimo joi sitten tyytyvaisena lamminta vetta, ja Ginga halusi hiukan hellyytta ruokansa jalkeen. Lopulta oli kuitenkin pakko ohjata hanet puutarhan puolelle, kun piti sulkea ovi ja palata ullakolle.
 
Muistin jopa tehda sen kupillisen teeta itselleni. Aina en muista.