En ikina saanut ullakolle sita luvattua kattoikkunaa, joten tanne ei tule paivanvaloa oikeastaan yhtaan mistaan. Tuossa lattia-aukon lahistolla, eteisen ylatasanteella on kylla ikkuna, mutta sekin on jotain 'koristelasia', mista ei siis nay lapi, ja lisaksi yhden ruudun paikalla on ollut pahvia jo muutaman vuoden ajan. Siitakaan ei siis ullakolle asti tule aurinkoisenakaan paivana sen vertaa paivanvaloa, etta taalla nakisi jotain ilman valoja. Kattolamppuja on kaksi (ihan mallia paljas energiansaastolamppu), ja niiden valo on jokseenkin keltaista, eli webcam-kuvista tuppaa tulemaan keltaista puuroa, ja naamalle korostuu hurjia varjoja, ellei ota just oikeaa asentoa varjojen minimoimiseksi - tuloksena on sitten sellainen leuhkan oloinen kuva.
Yleensa poistan pahimmat keltaiset samalla kun pienennan kuvat netitysta varten, mutta eilen paatin viimein tonkia esille paivanvalolamppuni.. Se ei siis ole niita Suomessa kaytettyja ns. kirkasvalolamppuja, minka edessa voi mukavasti paistatella tekoauringossa, vaan tama oma versioni on normaalia isompi ja KIRKKAAMPI ekolamppu (EcoPal daylight), joka on niin uber-kirkas, etta vuorokauden takainen, muutaman minuutin kokeilu sarkee paata vielakin, vaikka suurimman osan aikaa oli vintage-aukkarit nenalla..

On the webcam Wasting time on webcam again

Vasemmassa kuvassa hitusen esimerkkia keltaisesta puurosta, vaikka tuo ei ole ollenkaan pahinta laatua (niita keltaisimpia kun ei ole tullut netitettya sellaisinaan). Oikealla sitten tekopaivanvalossa!
Ei tuota taivaallista kirkkautta voi kayttaa ellei sita heijasta jonkun valkoisen pinnan kautta.. Pitanee virittaa kapalevyarkki jotenkin laptopin taakse, ja loytaa valolle paikka vinosti itseni takaa (=poissa kuvasta), tms..
Sepia-savylla pelastaa paljon, keltaisessa valossakin! Teinkin viime yona itselleni vintage-filtterin, jota yhdistelin osin sumennettuihin sepia-rapsyihin;

And a smile version