H:lla ei yleensa ole perjantaisin laksyja, eika han aina tulekaan silloin meille, mutta tanaan tuli kuitenkin. Oli vienyt eilen lainakirjat takaisin kirjastoon, ja samalla lainannut muutamia uusia. (En muista olenko ennen kehunut, mutta meidan lahikirjastossa on todella hyva lastenosasto - varsinkin niin pieneksi kirjastoksi! Lastenkirjoja loytyy yllattavan paljon myos muilla kielilla, mille onkin tarvetta, kun Irlannissa asuu nykyisin niin paljon esim. puolalaisia ja baltteja.)
Aloitimme tarinalla mummosta ja kanasta. Teksti oli helpompaa, ja sen huomasi - H:n lukeminen oli huomattavasti sujuvampaa. Tarina oli tosin erittain outo! Se alkoi ihan normaalisti; mummo halusi kanansa syovan enemman, jotta voisi munia isomman munan. (Miksi tama nayttaa suomeksi kirjoitettuna niin piilotorkealta?!?) Kana kuitenkaan ei halunnut syoda enempaa, ja mummo naytti kuvassa aika vihaiselta. Viimeisella sivulla poydalla oli hurja sotku, ja mummo huusi apua. Tarina ei mitenkaan selvittanyt, mika oli aiheuttanut sotkun tai miksi mummo huusi apua. Muutenkin se loppui ihan alkuunsa.. Olimme molemmat ymmalla! Tarkistin jopa, puuttuiko kirjasta sivuja, mutta ei puuttunut.
Seuraavana oli tarina piparkakkupojasta, joka paatyi sen ovelan ketun syomaksi. Olin yllattynyt, etta H osasi sanoa gingerbread man niin sujuvasti. Aloitimme viela kolmannen tarinan, mutta karsin nyt iltapaiva-Altzheimerista, enka millaan muista mista siina tarinassa oli kyse.. Jatkamme kuitenkin sita maanantaina.
H pyysi minua piirtamaan prinsessan, jonka han varittaisi. Aloitin sitten kruunusta, ja tein hienot kiehkurat, mutta H ilmoitti, ettei pitanyt niista hiuksista, vaan halusi prinsessalle sellaiset hiukset kuin mulla. Ei kun kumittamaan.. Ei tullut tanaan kovin hienoa piirrosta, mutta onneksi H sitten paranteli sita varityksellaan. Halusi vieda sen maanantaina kouluun ja pyysi mua ottamaan siita ensin kuvan. Han haluaa aina nahda omat piirroksensa blogissani.. =D
080912_hprin.jpg
Sitten pelattiin viela jonkin aikaa, ja saatoin H:n taas asemalle asti. Tulin apteekin kautta kotiin.