060418wtb1s.jpg
Bray ei ole niitä Irlannin kauneimpia paikkoja.. Kaupungilla olisi kyllä potentiaalia, mutta asioita hoitaa joukko korruptoituneita dinosauruksia, joilla ei ole hyvästä mausta tietoakaan, ja muita taas ei pahemmin kiinnosta. Tuohon joen toiselle puolelle, nykyisen golf-kentän paikalle, on kyllä suunnitteilla uusi ja hieno ostoskeskus, muutama kerrostalo, yms.. Saa nähdä miten homman käy - esim. ihan kaupungin keskustaan (muutaman korttelin päässä meiltä) on ollut jo muutaman vuoden rakenteilla uusi ja hieno ostoskeskus, joka "valmistuu viime talvena".. mutta jossain vaiheessa kaikki työ lakkasi, ja paikalla on edelleenkin vain kuoret, iso monttu ja iso mainoslakana, jossa kerrotaan projektin valmistuvan viime talvena. Jee. (Otin joulukuussa valokuvankin, mutta en ole tainnut vielä postittaa sitä). Suhtaudun siis skeptisesti Bray'n uusiin ja hienoihin, tuleviin ostoskeskuksiin. Lisäksi tässä uudemmassa projektissa on yleistä kinaa tulva-asioiden kannalta. Joskus 80-luvulla (siis paljon ennen mun Irlantiin muuttoani), Dargle-joki tulvi hurrikaani Charlien seurauksena, ja tässäkin talossa oli nilkkoja myöten vettä. Sittemmin joen penkkoja on korotettu, mutta monet ovat huolissaan, mitä tapahtuu jos golf-kenttä rakennetaan täyteen ja joki sattuu joskus tulvimaan uudelleen. Nykytilanteessa tulvavesi voitaisiin ohjata golf-kentälle, mutta jos suunnitellut rakennukset tosiaan joskus saadaan aikaiseksi rakentaa, tulvavesi tulisi meidän riemuksemme tänne Seapoint Courtille. Ei hyvä.
Mutta eksyinpä nyt jaarittelemaan, kun piti tarjota hienoja esimerkkejä siitä mitä ensimmäistä kertaa (paikallisjunalla) Bray'hin saapuva vieras näkee! Ekassa kuvassa siis näkymä suoraan DART-aseman edustalta - asemalla on virallinen nimikin, Daly Station, mutta varmaan suurin osa Bray'n asukkaistakaan ei tiedä sitä, vaan asema on vaan station tai DART station. Tuo eka kuva on siis otettu aseman edustalta vasemmalle. Keltaisessa rakennuksessa olevassa pikkutornissa on kello ja lämpötila, ja sen alla Henry & Rose = ehkä kaupungin paras pikaruokapaikka. Kys. talon vierustaa vasemmalle on Albert Walk, josta puolestaan löytyy Pizzas'n'Cream ravintola = tosi hyviä pizzoja ja vielä parempia jäätelöannoksia, joissa on usein tuhdisti alkoholia mukana.. Albert Walkin toisessa päädyssä on iirinkielinen kirjakauppa, Cúpla Focal, ja vasemmalle + DART-sillan ali + taas vasemmalle, on perjantaisin luomutori ja sunnuntaisin basaari, jossa on taidetta, krääsää, yms.. (ei kuitenkaan kirpparitavaraa).
Mutta jatkanpa kuvien kera kuitenkin aseman edustalta oikealle. Ensin katse suoraan eteenpäin:
060418wtb2s.jpg
Eikö olekin kaunista - not.. ja sitten katse oikealle:
060418wtb3s.jpg
Aseman edustalta siis lähtee busseja sekä muualle Bray'hin että Dubliniin - tosin Dublinin busseista ainakin osa kiertelee ensin pitkään muualla, eli jos nyt heti iskee pakokauhu ja haluaa vaikka karata (takaisin?) Dubliniin, kannattaa joko ottaa DART (kun kerran asemalla jo ollaan) tai sitten bussi suoraan Main Streetilta. Tuo bussin ja harmaan auton takana oleva matala rakennus on Atom Records, pieni levykauppa (second hand), joka on ollut monessa telkkarimainoksessa ja jossain musiikkivideoissakin.
Kerronpa samalla, miten löytää meille, jos joku tuttu tarvitsee joskus moista tietoa. Siis aseman edustalta heti käännös oikealle, ja sitten kävelyä kadun päätyyn, jossa tulee vastaan Fatima House:
060418wtb4s.jpg
Nyt jos joku haluaa Quinsboro Roadille ja/tai Main Streetille (=kauppoja, yms.), tässä vaiheessa kannattaa kääntyä vasemmalle - kys. katu on Quinsboro Road, ja sitä kun talsii jonkun verran eteenpäin, niin sieltä löytyy kauppoja.. ja vielä lisää, niin se suurin poikkikatu on Main Street - siitä ei voi oikein erehtyä! Tai jos tekee mieli pubikierrokselle, niin Fatima Housen edustalta kannattaakin kääntyä oikealle, ja talsia suoraan Seafrontille. Siinä onkin heti Hibernia Inn vasemmalla ja Katie Gallaghers oikealla puolella, mutta Seafrontilla on paljon pubeja! Vasemmalle kääntyen (Seafrontilla) voi talsia suoraan Bray'n pieneen satamaan, jossa on Harbour Bar (maailman paras pub) - tai sitten oikealle kääntyen kaikkiin muihin Seafrontin pubeihin..
Mutta siis meille: Tuosta Fatima Housen oikealta puolelta löytyy pieni parkkipaikka. Rakennuksen ja autojen välistä puolestaan löytyy pieni polku, jota pitkin loppuun asti, ja askel oikealle, jossa on pieni kapea kuja (DART-kiskojen ja Bray Wanderersin kotikentän, Carlisle Groundsin välillä). Kuja on tosi roskainen, mutta huomattavasti kätevämpi kuin muut reitit. Kujaa sitten vaan loppuun asti, jossa sitten ne ainoat portaat alas:
060418wtb5s.jpg
Kuva on otettu siis portaiden alapäästä, eli itse kujan loppu näkyy tuolla ylhäällä. Joskus rehut ovat niin isoja, että portaita hädintuskin näkyy - joskus taas paikalla on pelkkää multaa! Ja tässä näkymä portaiden juurelta toiseen suuntaan:
060418wtb6s.jpg
Suoraan edessä on siis loiva alamäki Seapoint Courtille, mutta se mäki ei oikein näy kuvasta, eli tein version, joka selittää hiukan:
060418wtb6bs.jpg
Vasemmalle mennessä päätyy Main Streetille, suoraan eteen (ja loivaa mäkeä alas) mennessä päätyy meille päin, ja oikealle mennessä DART-sillan ali ja vasemmalle = Harbour Bar ja satama.
Meille talsiessa kannattaa siis kääntyä sen loivan alamäen jälkeen kokoajan vasemmalle, kunnes saapuu tänne ihan pitkän umpikujan (Seapoint Court) perälle. Meidän koti on toiseksi viimeinen talo vasemmalla (=viimeinen rakennus, mutta siis se paritalon vasen puoli, numero 17). Mutta rimpaiskaa nyt kuitenkin ennakkoon! =D