Thatsit was featured in the weekend Herald (p. 24, Pete's Pets, Saturday 30/11/2013)    Thatsit was featured in the weekend Herald (p. 24, Pete's Pets, Saturday 30/11/2013)

Pete Wedderburn (Pete the Vet / Brayvet / siis se tuttu eläinlekuri ja entinen naapuri) kirjoitti tämän viikonlopun Herald-kolumnissaan (Pete's Pets, s. 24) Thatsitista. Piti toki ostaa muutama kopio kys. lehteä (yksi itselleni, yksi Thatsitin isovanhemmille Suomessa, ja yksi mahd. leikekirjakäyttöön, hih..) =D

Thatsit didn't love the photo session.. =)

Thatsit ei ilahtunut keskiviikkoaamun fotosessiosta - yllä ranteeni ja käsivarteni kuvattuna tänään, siis muutamaa päivää fotosession jälkeen.. Tosin ihan ymmärrettävää, kun Thatsit ei ole ikinä tykännyt, että hänet otetaan syliin (haluaa itse tulla syliin, silloin kun haluaa), inhoaa poseerausta, eikä rakasta eläinlekureitakaan, niin kaikki samalla kertaa aiheutti stressitilanteen.. Lisäksi, hän oli ollut edellisenä päivänä klinikalla, siellä vietetyn yön jälkeen, joten pelkäsi varmasti joutuvansa taas sinne..

Alla Peten ottamia kuvia, joita sain luvan blogittaa;

Thatsit (photo by Pete Wedderburn, used with permission)

Thatsitille siis sattui jotain muutama kuukausi sitten - olin päästänyt hänet ulos, ja hän oli ihan kunnossa, mutta kun hän palasi ehkä alle tuntia myöhemmin kotiin, pystyi hädin tuskin kävelemään takajaloillaan. Hänet tutkittiin silloin, muttei vielä otettu esim. röntgenkuvia, kun niille ei ollut akuuttia tarvetta, vaan päätettiin seurata tilannetta ja pitää Thatsit lääkityksellä. (Oletettavasti Oscar tai Ringo oli hyökännyt, ja Thatsit oli pudonnut jostain tms., loukaten itsensä..)

Kaikki on mennyt muuten ihan hyvin, paitsi että takajalkojen asento ei ilmeisesti tule koskaan palautumaan ennalleen, tai edes parempaan suuntaan. Lisätutkimukset ja kalliit leikkaukset olisivat periaatteessa mahdollisia, mutta Thatsit oli hyvin hermostunut jo sen lyhyen klinikkareissun aikana, ja on jo 15-vuotias, joten radikaalit toimenpiteet pitkine toipilasaikoineen olisivat jokseenkin julmia.

Nyt tuli kuitenkin uutena vaivana tuo ihon kuluminen rikki (ks. yläkuva), ja Thatsitille määrättiin vauvasukat (vakiolääkityksen lisäksi). Ne teipataan paikoilleen, ja vaihdetaan tarvittaessa.

Askarteluprojektinani onkin nyt kokeilla erilaisia pehmusteversioita, mutta suurin ongelma on saada ne Thatsitille jalkoihin, ilman että menetämme omia raajojamme.. Toivottavasti hän huomaa pehmusteiden tuoman helpotuksen, ja suvaitsee sukkien vaihdon aina tarpeen mukaan.. Ajattelin myös leikata "tukisukat" auki kärjistä, niin että Thatsit voi käyttää kynsiä mm. kiivetessään. Ei hän tietty muuten pahemmin kiipeile, mutta kerran tai pari yössä kiipeää nojatuolin selkänojalle, tuolin sivua pitkin.

Sukkien kanssa on myös sellainen ongelma, että ne kastuvat ja likaantuvat, kun Thatsit käy ulkona tai vessavadilla.. Vessavatiahan ei edes käytetty sitten pentuaikojen, vaan ovat aina asioineet puutarhassa. Palautin kuitenkin vadin käyttöön tuon loukkaantumisen jälkeen, ja Thatsit on satunnaisesti käyttänyt sitä. Puruina oli sanomalehtisilppua (halpaa, helppoa, ei haise), mutta nyt ostin kuitenkin oikeaa kissanhiekkaa, kun se imee kosteuden nopeammin kuin sanomalehtipuru, ja toivottavasti suojelee sukkiakin jonkin verran. (Thatsit ei ensin tajunnut kissanhiekkaa, mutta kun laitoin siihen ylle hiukan sanomalehtipaloja, meni jakeluun..)


Thatsit (photo by Pete Wedderburn, used with permission)    Thatsit (photo by Pete Wedderburn, used with permission)

Thatsit (photo by Pete Wedderburn, used with permission)

Ihmettelen, että Thatsit näyttää kuvissa noinkin tyyneltä.. Rimpuili sylissä kuin trooppinen myrsky! =)

Thatsit (photo by Pete Wedderburn, used with permission)