pimpelipom.jpg

Kuvituksena alkuillan kokkailut - paistoin jauhelihaa, sipulia ja liikennevalotomaatteja, popsin osan chipsien kanssa, ja pakkasin loput huomisen lounaaksi.

Oli jo kolmas peräkkäinen aamu, että piti raaputtaa Esmeraldasta jäät pois.

Sitten arvasin jo duuniin ajaessa, että tulisi tuuba duunipäivä, kun radiossa soittivat Alanis Morissettea. Hänen musiikkinsa on rikos koko ihmiskunnan korvia vastaan, ja aiheuttaa välitöntä murhanhimoista raivoa. Suljin siis radion, ja uskalsin avata uudelleen vasta sitten kun saatoin olla varma, että se iljettävä nasaalikirkuminen ja -voihke olisi loppunut.

Duunissa olen yleensä ekat 1-2 tuntia aamuaivotilassa, eli ryystän konekahvia ja teen sellaisia rutiinijuttuja, mitä ei tarvitse niin ajatella. Tänään teamiimme kuitenkin tuli muutama uusi ihminen, jotka ovat siis kokonaan uusia puljussa, ja käyvät parhaillaan läpi peruskoulutusta. Heillä oli kuitenkin varjostusaikaa ennen koulutusta, ja yksi heistä pistettiin sitten varjostamaan minua - ja olen siis itse edelleen aika tuore tapaus kys. teamissa, eli olen nyt vissiin parisen viikkoa vasta tehnyt niitä hommia (saatuani lopulta kaikki tarvittavat oikeudet).

Niin opasta siinä sitten jotain ihan pystymetsästä tullutta, joka ei oikeastaan tunne mitään osuutta ennakkoon (esim. koko pulju käyttää globaalisti omaa sähköpostisysteemiään, ja jos on ollut aiemmin jossain muissa teameissa, tuntee ainakin osan ohjelmia ennalta - mutta nekin ovat ihan uusia juttuja, kun on vasta tullut taloon).

Onneksi varjostajani oli oikeasti kiinnostunut asioista, seurasi kaikkea, ja kyseli paljon - itse vaan olin ihan zombie, ja olisin mielelläni ensin rauhassa "herännyt" (imuroidessani sitä ekaa kahvia, jne.).

Sitten oli vino pino aikaavieviä juttuja, niin etten ehtinyt tehdä kuin ehkä 1-2 uutta juttua tänään, ja lisää uusia juttuja tuli jonoon sellaista vauhtia, että kun yhden vanhan sai hoidettua alta, tilalle tuli suunnilleen neljä uutta. Pikaplarauksella nekin ovat kaikki todella aikaavieviä, eli jos jono kasvaa samaa vauhtia, duunit kyllä kaatuvat jossain vaiheessa päälle. (Sama tilanne kaikilla, tosin - tiesin minne olin menossa..)

Ensi maanantaista alkaen, aloitan duunivuoroni jo tuntia aiemmin aamulla - paitsi se yksi viikko kuukaudesta, jolloin on 9:30 - 18 -vuoro. Itse pyysin tuota muutosta, kun vältyn aamuruuhkilta, ja jää enemmän iltapäivää vapaaksi.