Yksi todella iljettävä sana on kidult (tai suomalaisempi väännös kidultti), jota käytetään esim. seuraavassa halventavassa pätkässä:

Kidultit - lapsiaikuiset tulevat ulos kaapista

Paluu lapsuuten on nyt in. Trendi näkyy kulttuurissa, viihteessä ja tietenkin siinä, että aikuiset eivät enää häpeä tunnustaa leikkivänsä lasten leikkejä.
Lapsellisille aikuisille on annettu myös oma nimi: he ovat kidultteja. Nimitys tulee englannin sanoista kid ja adult, lapsi ja aikuinen.
Maan tunnetuin kidultti taitaa tällä hetkellä olla Mr. Lordi, mutta yhä useammat muutkin uskaltautuvat jo ulos lelukaapista. Toimittajamme Hannele Valkeeniemi lähti tutkimusmatkalle aikuisten mikä-mikä-maahan.


Oletan, että sanan on keksinyt joku siirappinen amerikkalaisidiootti, ja valitettavasti maailmassa on tarpeeksi idiootteja, niin että sana on sitten levinnyt.. Itseni lisäksi tunnen todella monia aikuisia, jotka harrastavat esim. nukkekoteja, muotinukkeja (Barbiet jne.), tms., mutta en tunne ketään, joka a)pitäisi tuosta iljettävästä kidult-sanasta, tai b)edustaisi em. iljettävän sanan kuvailemaa ihmisryhmää. OK, keräilemme, ostamme ja teemme itse nukkeja ja esineitä, jollaisilla myös lapset saattaisivat leikkiä, mutta aikuiskeräilijöiden nuket ja muut esineet ovat usein laadultaan sopivia vain keräilijöille - ei lasten leikkeihin. Saatamme luoda nukeillemme kuviteltua tarinaa, ja jopa "leikkiä" sitä, asettelemalla nukkeja esim. tietynlaisiin tilanteisiin valokuvia varten, ja tulipa porukalla kirjoitettua kokonainen kirjakin nukkekotiemme tarinoita (WSOY: Nukkekotielämää ... ks. mainos oikealta). Emme silti "leiki lasten leikkejä". Saattaisin jopa hiukan huolestua lapsesta, joka leikkisi leluillaan kuin aikuinen keräilijä. En myöskään tunne ketään, joka olisi valinnut esim. nukkeharrastuksen sen "trendikkyyden" takia! (Itse asiassa, harrastajapiireissä emme taida edes olla tietoisia siitä, että tämä on muka jotenkin trendikäs harrastus?!? Mistähän moinen harhaluulo on kotoisin? Ehkä joku trendipelleohjelma mainitsi lelut tai käytti Bratzeja studion koristeina?)

Vain mieleltään köyhä ihminen kuvailisi ketään sanalla kidult.