080719_seafrow3detb.jpg

Maaria oli pitkasta aikaa yokylassa - siis en edes muista milloin oltiin viimeksi nahty! Han kun asuu nykyisin entista kauempana.. Nyt oli kuitenkin hyva ajankohta visiteerata, kun Bray'ssa oli kesafestivaalin huipentuma, eli pitka viikonloppu, jonka aikana mm. Seafrontin kasityo- ja ruokamarkkinat. Samalla motivoiduin viimeinkin siivoamaan ns. kunnolla, eli imuroin myos ullakon, joka olikin paassyt aika hurjaan kuntoon.. :o Tilasin Maarian tanne uudelleen joskus kolmen viikon kuluttua, niin tulisi taas imuroitua, heh.. Ja imuroinnin lisaksi pesin nelja koneellista pyykkia, kun perjantai-illaksi sattui taydellinen pyykinkuivatusilma - ei satanut, ja tuuli puhalsi pyykit kuiviksi melkein sina aikana kun seuraava satsi pyori koneessa!

080719_seafrow2b.jpg

Lauantaina menin Maariaa vastaan asemalle, josta menimme suoraan Seafrontin markkinoille. Itsehan olin jo nahnyt tarjonnan torstaina, mutta nyt siella oli paljon enemman ihmisia, kun oli viikonloppu. Havaitsimme merella soutuveneen! Meista kumpikaan ei ollut ikina nahnyt Irlannissa soutuvenetta, paitsi jossain jarvilla.. Keksimme vaihtoehtoisia selityksia veneelle..
a) Suomalaiset tuloo! Soutaen, prkl.. (Siina vaiheessa vene kaantyi takaisin siihen suuntaan, mista oli tullut, ja ehdotin, etta suomalaissoutajilta loppui sisu ennenkuin ehtivat Irlantiin asti, ja kaantyivat takaisin.. Hihi..)
b) Saksalaiset Gunther ja Jurgen ovat asuneet Irlannissa kymmenen vuotta. He ovat rakentaneet ekosoutuveneen, ja ensi viikolla voimme katsoa heidan tarinansa Nationwide'ssa (TV-ohjelma..). "Ja, Vee like it hier Very much!"
Tosiasiassa vene lienee harjoitellut festivaaliin liittyneeseen soutuvenekisaan.. Sunnuntaina naimmekin useampia samantyyppisia veneita.

080719_seafgrub1b.jpg

Soimme Seafrontilla 'alkupaloiksi' valkosipulileivat (jotka ostimme valkosipulin muotoisesta kioskista), ja ostimme lopulta mukaan 'paaateriaksi' lohi-quichen (Maaria) ja rostiperunajutun, jonka paalla oli ihana paksu siivu vuohenjuustoa (mina). Lisaksi ostimme mukavan pinon irtokarkkeja! En edes muista milloin olen viimeksi syonyt irtokarkkeja - todennakoisesti asuin silloin viela Suomessa, eli siita on vuosikausia! Tulimme sitten meille popsimaan nuo paaruokamme salaatin kera.

080719_seafgrub2b.jpg

Maaria toi pussillisen ihania chili-tequila-suklaita... ChocOneill on siis uusi suosikkini irlantilaisista suklaista (aiemmin Butlers, jonka jalkeen Lily O'Briens, joista toki molemmista pidan edelleen tosi paljon!). Valitettavasti noita ChocOneillin suklaita ei taida saada ainakaan Bray'sta, enka sentaan viitsi netitse tilata, vaikka sekin olisi mahdollista. Mutta nuo Maya! suklaat olivat ainakin fantastisen ihania. Pitanee joskus ostaa kokeeksi joku rasia, missa on useampia makuja.

080720_maachoc1b.jpg

Maariakin sai suklaata, eli Fazerin marjasuklaalevyn - tutustuin muuten kys. suklaaseen aikanaan ekaa kertaa just Maarian kautta! Muistin jopa antaa hanelle sen eurokaupasta ostamani muistikirjan, jonka kansi on vaan niin mainio, etta ostin aikanaan samanlaisen kirjan meille molemmille, kun teksti oli niin sopiva.. Se on tuossa allaolevassa kuvassa se mustavalkokuva glamour-kotirouvasta, ja teksti on: Dull women have immaculate houses =D (Ilmankos meilla on aina niin epasiistia..)

080719_formaab.jpg

Taidankin tehda oman kirjoituksensa niista irtokarkeista.. Oli meinaan hauskaa niiden kanssa!! =D Lauantai-iltamme jatkui valkoviinipullollisen (no vittu.. anoppi meni tunkemaan pullon jo johonkin roskasakkiin, eli en ehtinyt ottaa sen nimea talteen! saatana.. tasta hyvasta haluan huomenna toisen samanlaisen pullon, nih..) ja kahdeksan Strongbow-tolkin parissa, ja paadyimme jopa katsomaan telkkarista Miss Universum -kisat :O Se oli kylla pateettisin ohjelma, mita olen nahnyt aikoihin! Siis suoraan sanottuna ihan hirveeta paskaa.. Kaiken lisaksi olin just vessassa, kun USAn missi kaatui ahterilleen, eli missasin senkin. Olisihan se jossain youtubella, muttei kuitenkaan jaksa kiinnostaa NIIN paljoa.
Oimouttahere oli vallannut Maarian ullakkopedin, ja oli kuulemma ollut hyvin narkastynyt, kun joutui siirtymaan omalle pedilleen..
Tanaan sitten nukuimme suht. pitkaan, soimme Dunnesin skandinaavileipia aamupalaksi, ja kavimme pariin otteeseen nauttimassa auringonpaisteesta puutarhassa, kunnes tuli taas pilvista ja kylmaa. Jossain vaiheessa printtasimme glossy-paperille valencialaisia kaakeleita ja Villeroy & Bochin lautasia, ja sitten Maurice tuli hakemaan Maariaa, tosin kavimme ensin porukalla viela Seafrontin markkinoilla. Tai Daniel ei voinut tulla, kun hanen piti katsoa golfia.. Hmph..