H's new laptop

Sunnuntai-iltana H ja S tulivat meille uuden laptopinsa, kameransa ja fotoprintterinsa kanssa. Olin kehottanut ottamaan mukaan ihan kaiken mita kunkin laitteen mukana tuli - siis kaapelit, mahd. CD:t, manuaalit, yms.. Jostain ihmeen syysta he olivat kuitenkin jattaneet laptopin patterin (vai akun, kumpi se on suomeksi?) kotiin! Niinpa S lahti sitten hakemaan sita, ja silla aikaa naytin H:lle kuinka kayttaa kameraa ja kuinka laittaa muistikortti fotoprintteriin. Paatimme odottaa S:a ennenkuin printtaisimme mitaan, niin hankin nakisi sitten samalla miten se tehdaan.
Laitoin laptopin asetukset kohdalleen, mutta sovittiin etta jatketaan ensi viikonloppuna (jolloin mm. poistan pakko-Nortonin ja pistan AVG Free'n tilalle), kun he eivat kuitenkaan viela paase nettiin kotonaan, ennenkuin hommaavat oman yhteyden. Meilla on langaton yhteys, joten avasin heille Gmail-osoitteen valmiiksi, ja lisasin bookmarkiksi muutamia H:lle tuttuja lasten pelisaitteja yms. Varmistin myos, etta sinhala-fontti nakyy normaalisti, koska H:n isa varmasti tulee seuraamaan paljon sinhalankielisia saitteja - hanelle on varmaan fantastista paasta taas seuraamaan omalla kielellaan uutisia ja muuta maailman menoa, kun englanti on edelleen tosi heikkoa.
H oli tosi pettynyt, kun viimein ymmarsi ettei voisi (viela) kotonaan pelata nettipeleja, mutta ilahtui kun naytin etta koneella on valmiinakin kaikenlaisia peleja, jotka eivat vaadi nettiyhteytta.
Fotoprintterin mukana tuli mustekasetti, jolla pystyy pakkauksen mukaan printtaamaan noin kymmenen kuvaa, mutta pakkauksessa oli vain kolme fotopaperia! Onneksi mulla oli jamapapereissa just saman kokoista fotopaperia, joten annoin heille pinkan, joka varmasti riittaa sen testimustekasetin verran. Printtasimme yhden testikuvan, jonka olin ottanut silla H:n uudella kameralla.

H's new laptop H's new laptop & H in a test photo