Plarasin tuossa pukukuvia Linnan juhlista ja kiinnitin huomiota asiaan, jota olen miettinyt ennenkin.. Miksi niin monet suomalaiset naiset värjäävät tukkansa oranssiksi? Tällä en nyt edes tarkoita purkista haettua PUNAtukkaisuutta, vaan nimenomaan sellaista silmiinpistävän luonnotonta oranssia, joka yleensä ei näytä hyvältä edes persoonallisesti pukeutuvalla teinillä, saati keski-ikäisellä naisella. (Daniel on myös Suomen-matkoillamme huomannut asian, ja hänen stereotyyppinen mielikuvansa suomalaisnaisista sisältääkin miehekkään lyhyeksi leikatut oranssit hiukset ja mustasankaiset suorakaidesilmälasit!)
Noita pukukuvia selatessakin tuli jo vastaan pari tapausta, joissa kaipasin aurinkolaseja.. Olen ehtinyt sivulle kuusi, mutta toistaiseksi melkein kaikki puvut ovat vaikuttaneet tylsiltä tai suorastaan ankeilta. Kaija Koolla (?) vaikutti olevan ihan kiva (joskaan ei mitenkään yllättävä) puku, tosin se ei näkynyt kuvassa kokonaan. Ja muutaman naisen kohdalla on tullut surkean ryhdin takia myötänoloutta.. Huonosta ryhdistä muuten tunnistaa usein suomalaiset naiset esim. lentokentillä. Itsekin painun istuessa helposti kasaan, varsinkin jos ei ole rintaliivejä antamassa tukea, mutta muuten toimin sentään selkä suorana. Vaikka sattuisikin olemaan huonoryhtinen, niin voisi nyt edes juhlatilanteissa panostaa hiukan suoraselkäisempään asentoon. Sitä varten voi vaikka hankkia korsetin, tms.
Joku täti näytti tulleen juhliin suoraan duunista, kun kampaus ja silmälasit olivat mallia toimisto! Toisella taas oli unohtunut verkkariyläosa puvun ylle - oletan.. Sitten oli joitakin lupaavan tuntuisia pukuja, mutta niistä ei näkynyt kuvissa tarpeeksi, että voisi sanoa. Tämä näytti kuvan perusteella hyvältä ja kantajalleen sopivalta, mutta kuvasta ei oikein nähnyt yksityiskohtia.. Esim. hihoista kiinnostaisi nähdä parempi kuva.