1. Luettele viisi mielestäsi tylsintä tai inhottavinta kotiaskaretta (kerro myös miksi et niistä pidä).
Sattumanvaraisessa järjestyksessä:
- Imurointi. Se ei tosin ole nykyisin niin inhottavaa kuin ennen (kiitos Dysonin), mutta vaikka tuo Dyson on muuten aivan huippulaite, se ei kuitenkaan kestä mun hiuksiani, vaan siitä on irronnut hiusten takia yksi pyörä, jota ei saa takaisin paikalleen, niin että se pysyisi siinä. Tukkaa on siis kiertynyt siihen pyörien juureen, ja työntänyt pyörän paikoiltaan. Juttu hankaloittaa jonkin verran imuroimista, ja muutenkin, kokolattiamatot ovat imuroinnin kannalta ihan ahterista. Lisäksi keittiössä, alakerran eteisessä, kylppärissä ja ullakolla on linoleumi- / laatta- / lankkulattiat, eli imuria saa koko ajan säädellä matolle ja ei-matolle, portaiden imurointi on aika saatanallista, ja imurin raahaaminen tikkaita pitkin ullakolle ja sieltä alas on sekin aika inhottavaa.
- Kusilammikoiden siivoaminen. Siis anoppi kusee laudalle, ja roiskii myös lattialle. Hänellä ei ole näössä vikaa, ja on fyysisestikin varsin hyväkuntoinen ikäisekseen, eli olisi ihan kiva, jos vaivautuisi siivoamaan omat roiskeensa, mutta ei..
- Tupakointijälkien siivoaminen. Itse en ole koskaan ollut tupakoitsija, mutta jostain syystä tupakoitsijat tuntuvat usein jättävän iljettävän tapansa aiheuttamat tahrat ja roskat tupakoimattomien siivottavaksi. Marraskuussa 2005 tehdyn totaalisen kylppäriremontin jälkeen kielsin sentään kylpyhuonetupakoinnin, eli nykyisin voin jättää pyyhkeeni kylppäriin, kun se ei enää ala haista tupakalle, mutta keittiötupakointia harrastetaan edelleen. Varsinkin anopille tuntuu olevan ihan mahdoton ajatus olla keittiössä ilman nurkassa käryävää tupakkaa (jota usein ei varsinaisesti edes polteta, kun on muita kiireitä.. jätetään se vaan savuamaan siihen, ja jos filtteri kärähtää, niin siitä saa bonusmyrkkypisteitä). Olen alkanut johdonmukaisesti kantamaan keittiön tuhkakupit puutarhaan (Daniel totesi hyväksi ideaksi, vaikka toisinaan polttaa itsekin keittiössä), ja se onkin jonkin verran hillinnyt keittiötupakointia. Osa keittiön suht. vaaleasta lattiasta on palanut rumasti, pudonneiden tupakoiden takia. Ei siis hirveästi himottaisi rempata, kun anoppi varmaan tuhoaisi uudenkin lattian n. 5 minuutissa.. Anoppi on muuten onnistunut polttamaan rumia jälkiä myös vanhaan astialipastoon ja sohvapöytään. Eivät tunnu häiritsevän häntä mitenkään!
- Siivoaminen yleensä. Vaikken olekaan mikään siivousfriikki, pitäisin mielelläni tavarat järjestyksessä, niin että kaikella on oma paikkansa ja tietyt kamat voisivat olla vaikka laatikoituina, jos niille ei ole aktiivista käyttöä. Olen kuitenkin menettänyt täysin motiivin edes yrittää mitään järjestyksenpitoa, kun heti pienenkin järjestelyn jälkeen varsinkin Danielille syntyy pakonomainen tarve etsiä vaikka jotain tiettyä tietsikanosaa, eikä sitä voi sitten etsiä siististi ja järjestelmällisesti, vaan laatikoita on raastettava auki, kaikki tavarat levitettävä ympäriinsä (ja jätettävä ne siihen tuoreeksi sotkuksi), ja muutenkin kaikenlainen siististi järjestetty tavara on heti sotkettava. Vähän kuin se Simpsons-jakso, missä perhe siivosi urakalla taloa, keittiö kiilsi puhtaana, ja sitten ovi heilahti kiinni ja auki, ja sekunnissa oli taas kaaos keittiössä.
- Ikkunoiden pesu. Meillä on sellaiset pieniruutuiset ikkunat, joiden pesu on erityisen inhottavaa. Lisäksi yläkerran ikkunoita ei voi putsata ulkopuolelta kuin erikoispitkien tikkaiden avulla (emme siis putsaa niitä koskaan ulkopuolelta). Huomaa, että joku mies on aikanaan suunnitellut irlantilaiset ikkunat, kun ei ole tullut mieleen niiden pesu.
(via)