Paria YouTube-videota lukuunottamatta, en ole nähnyt Suomen Idolsia, mutta vastaan nyt vitoseen kuitenkin..

1. Ari Koivunen, Kristian Meurman vai Anna Abreu - kuka heistä voittaa Idolsin 2007? Vai kävikö nyt niin, että suosikkisi jäi mainitsematta?
Noista olen nähnyt ainoastaan Kristian Meurmanin Lapin kesän, mikä oli kyllä varsin hyvä esitys. Mutta en siis voi valita suosikkiani em. nimistä, kun olen nähnyt vain yhden - enkä just nyt jaksa katsoa muiden esityksiä.. (En edes tiedä, onko koko kisa jo ohi, kun en ole pariin päivään ehtinyt seuraamaan Suomen uutisia tai pahemmin muitakaan uutisia). Kristian Meurman vaikuttaa kuitenkin sen verran lahjakkaalta tapaukselta, että varmaan tavalla tai toisella menestyy alalla joka tapauksessa, voitti sitten Idolsin tai ei.
2. Pärjäävätkö Suomen kilpailijat mielestäsi näille muiden maiden voittajille: Kelly Clarkson amerikasta, Will Young briteistä, Kurt Nilsen norjasta tai naapurimaan Markus Fagervall? Pärjäisitkö itse kisassa?
Kysymyksen asettelu on hiukan outo.. Miten heitä voisi oikeastaan vertailla, kun eri maissa on kuitenkin erilainen musiikkikulttuuri (vaikka tietyt isot nimet menestyvätkin kansainvälisesti), ja muutenkin artisteissa ja kansallisuuksissa on niin paljon eroja, etten oikein ymmärrä miksi/miten Idols-voittajia pitäisi tai voisi vertailla toisiinsa.. Olen kuullut ehkä parin mainoksen verran Kelly Clarksonia, josta on jäänyt varsin pinnallisen hattaramainen mielikuva (=ei vaan kiinnosta), Will Youngista pidin jo UK Idolsissa valtavasti, ja pidän edelleen! Hänellä riittäisi kykyjä paljon isompaankin uraan.. Kurt Nilseniä kuulin kai yhden biisin verran - eikö hän voittanut jonkun World Idols -jutun tms.? Ei jäänyt laulutaidoiltaan mieleen, vaikka muistankin ulkonäöltä.. Markus Fagervallista en ole koskaan kuullutkaan. ... Itse en voisi pärjätä moisessa kisassa, koska en vaan suostuisi esittämään jonkun kisan takia mitä tahansa musiikkia, enkä muutenkaan haluaisi osallistua sellaiseen.
3. Miten seuraat idolseja? Vain televisiosta, vai esimerkiksi myös blogeista, huippulehdistä, keskustelupalstoilta tai esimerkiksi YouTubesta? Maksatko saadaksesi tietoa Idols-kisasta ja kilpailijoista?
Seuraamme yleensä jonkin verran Englannin vastaavia - siis Idolseja nyt ei ole ollut toviin, mutta The X-Factor tulee yleensä katsottua, jne.. Irlannin You're A Star ei jaksa enää pahemmin kiinnostaa. Se tuppaa olemaan vähän farmarimeininkiä. Lähinnä kaikki seuraamiset tulee hoidettua ihan telkkaria katsomalla, mutta saatan mainita jotain blogissa tai forumilla, tai osallistua keskusteluun jossain muualla. En tosiaan maksaisi asiaan liittyvistä tiedoista, mutta jos joku kilpailija on selkeästi oma suosikki, niin saatan äänestää, eli tuhlata sillä tavoin max. pari euroa.
4. Omistatko edellisten Idols-kisojen laulajien musiikkia? Kehtaatko myöntää julkisesti?
En taida omistaa, mutta Will Youngin tuotanto kyllä kelpaisi.
5. Miksi katsot/miksi et katso Idolsia? Mitä mieltä olet Idols-kisasta ja siitä että ohjelma ja kilpailijat tulevat vastaan ihan kaikkialla (pomppivatko mediat musiikkiteollisuuden sätkynukkeina)? Tekeekö ohjelma hallaa musiikkibisbneksen uskottavuudelle (onko sillä/tarvitseeko sillä olla uskottavuutta yleensäkään)? Onko Idols vain laskelmoitua, hyvin käsikirjoitettua rahastusta (onko sillä väliä koska ohjelma on hyvää viihdettä [vai onko se hyvää viihdettä])?
Jos joku vastaava kisa ärsyttää, niin siitä selviää yleensä vaihtamalla kanavaa. Viihdeteollisuuden tarkoitushan on tuottaa sekä viihdettä että rahaa, eli jos se toimii, niin mikäs siinä. Miksi viihteen pitäisi olla "uskottavaa"? Jos joku pitää ns. korkeatasoisemmasta viihteestä, niin sellaista varmasti löytyy myös ihan tarpeeksi. Jokaiselle omansa. Asiat voisivat olla pahemminkin - ovat joskus esim. syöttäneet kristittyjä leijonille ja kutsuneet kai sitäkin viihteeksi.
(via)