Indian Sculpture Park

Olimme moneen otteeseen ajaneet Roundwoodin tienoolla
Indian Sculpture Park'in ohi, ja aina todenneet, etta joku paiva pitaisi menna katsomaan paikkaa. Sen portti on melkein huomaamaton, ja vain pari varikasta kylttia ilmoittaa sen olemassaolosta. Olimme kuvitelleet, etta kyseessa on jonkun talon takana oleva tavispuutarha, minne olisi ripoteltu jotain eksoottisia veistoksia...
Tanaan sitten paatimme ihan vartavasten lahtea niita veistoksia katsomaan, ja saavuimme pienelle parkkipaikalle tihkusateella. Joku toinen pieni porukka oli juuri lahdossa, mutta sen lisaksi parkkipaikalla oli vain talon oma auto, joka oli sen verran likainen, etta on tainnut seisoa paikoillaan melko pitkaan =)
Parkkipaikalla oli myos pieni puinen koppi, jonka kyljessa oli ilmoitus sisaanpaasymaksusta (€2.50/aikuinen), ja seinassa pieni reika, johon rahan voisi laittaa - paasymaksusysteemi toimi siis ihan luottamuksen varassa! =D Toivottavasti jokainen kavija kuitenkin on luottamuksen arvoinen. Kopin vierella oli myos ensimmainen Ganesha, joka on tuossa ylla olevassa kuvasarjassa se ensimmainen kuva.
Maksettuamme, seurasimme kylttia ja saavuimme vaginamaiselle portille, jonka molemmin puolin oli joku ylaosaton jumalatar, ja portin ylla vaani graniittinen kaarme. Portin vierella oli kello, joka kehotti (kyltin avulla) soittamaan itseaan. Kilautimme kelloa, ja kavelimme sitten sen graniittisen 'synnytyskanavan' lapi.
Loysimme itsemme valtavalta nurmikentalta, jossa meita tervehti pieni elefanttipatsas - siis ihan vaan elefantti, ei Ganesha. Pian paikalle kaveli myos hiukan vanhempi, mutta nuorekkaan oloinen mies, joka kysyi haluaisimmeko kumisaappaat tai sateenvarjot =D Mies osoittautui paikan omistajaksi, joka syntyi aikoinaan Saksassa, mista muutti 6-vuotiaana Irlantiin, koettuaan Saksassa kotikaupungin pommitukset ja pohdittuaan miksi sellaista tapahtuu. Ilmeisesti hanella oli hyvin varakas tausta, koska oli nuorena miehena saanut isaltaan suuren summan rahaa, ja paattanyt sen turvin lahtea Intiaan ja ruveta vaeltavaksi munkiksi, jne.
Han on sittemmin palannut Irlantiin, ja luonut tuon paikan, jossa on n. 20 eekkeria, mika muodostaa veistospuiston ja taianomaisen metsan..
Ensimmaisella aukiolla oli sen elefantin lisaksi iso Ganesha, Ganesha-bandi, jonka jokaisesta veistoksesta loytyi lisaksi pienia hauskoja yksityiskohtia (mm. kaksi alempaa kuvaa, ylla), pari Ganesha-tanssijaa, seka kaarme, joka muodosti valtaistuimen. Valtaistuimelta aukesi upea nakoala... Otin paljon kuvia, ja postitan niita jossain vaiheessa lisaa, mutta tassa kirjoituksessa on nyt vaan muutama, ennenkuin ehdin kasitella loput.

Indian Sculpture Park

Aukiolta lahti kylttien opastama polku lapi ihanan taikametsan, jossa oli lisaa veistoksia, seka satunnaisia filosofisia teksteja maalattuna eri muotoisille puulevyille. Jossain vaiheessa saavuimme vihrealle lammelle, jonka keskella oli myos patsas (eka kuva ylla), ja pian sen jalkeen pienelle jarvelle, jonka pinnalla istui Shiva (alin kuva ylla). Tuo ylla olevan sarjan keskimmainen kuva oli sen metsapolun varrelta..
Lopulta palasimme takaisin pain, ja paadyimme viela toiselle nurmikentalle, jonka paadyssa oli iso sormi. Sen jalkeen loysimme itsemme taas silta ensimmaiselta nurmikentalta, mutta nyt sen toisesta paadysta, missa oli viela lisaa veistoksia. Sitten loysimme nayttelytilan, jossa valokuvasarja esitteli veistosten syntya intialaisessa kylassa, ja ihan viimeisena oli pieni lahjakauppa. Myos kauppa toimi luottamuksen pohjalta, eli siella ei ollut ketaan paikalla, vaan lappu kehotti jattamaan maksun kuppiin, ja pienessa korissa oli vaihtorahaa tarjolla :O
Me ostimme kympilla Ganeshan, mutta vaihtorahakorissa ei ollut tarpeeksi rahaa, joten kutsuimme omistajan paikalle, ja juttelimme samalla viela hetken hanen kanssaan.
Aivan IHANA paikka, jonne menemme varmasti viela uudelleenkin! Huomasin, etta se on auki vain elokuun loppuun asti, joten jos joku on maisemissa, niin sinne kannattaa menna NYT, tai muuten joutuu odottamaan toukokuuhun asti, etta siella paasee taas vierailemaan.
Alla pieni Ganeshani, ensin kaupan hyllylla, ja sitten tassa ullakkopoydallani;

My little Ganesha, from the Indian Sculpture Park gift shop