1. Missä ja koska synnyit?

Helsingissa, lokakuussa 1971.

2. Onko sinulla sisaruksia?

Ei.

3. Olitko päivähoidossa vai kotihoidossa?

Kotihoidossa. Aitini alkoi perhepaivahoitajaksi, kun siina duunissa voi samalla olla kotiaiti =)

4. Oliko teillä lemmikkieläimiä?

Isapuoleni mukana tuli akvaario, ja kun olin 9-vuotias, meille tuli Charlotta-kissa, joka lahti kissojen taivaaseen, kun olin jo muuttanut Irlantiin.

5. Muistatko aikaa, kun ei vielä ollut lapsilla turvaistuimia, vaan keikuttiin etupenkkien välissä tai tapeltiin sisarusten kanssa siitä, kuka saa istua edessä?

Muistan kylla sen, ettei ollut turvaistuimia (eika turvavoitakaan, ainakaan takapenkeilla), mutta mina en ole ikina riehunut autossa.

6. Oliko sinulla mielilelua?

En halunnut valita suosikkeja, kun se olisi ollut epareilua muita leluja kohtaan. Leluja kylla riitti.. Olin ainoa lapsi, ja myos kaikkien isovanhempieni ainoa lapsenlapsi.

7. Muistatko mitä sinusta piti tulla isona?

Vaikka mita.. Mm. elainlaakari, arkeologi, ABBAn Agnetha (tms. laulaja), kirjailija, salapoliisi, jne.. Ne tyypilliset!

8. Olitko ns. näkymätön kiltti lapsi vai jokapaikan apina?

Kiltti lapsi, mutta ei nakymaton!

9. Kuljitko pihoilla leikkimässä, kotiavain kaulassa roikkuen?

Totta kai! Olen hirmu onnellinen, etta sain viettaa lapsuuteni maailmassa, missa sellainen oli yleensa viela mahdollista.. Saalittaa nykylapset!

10. Nukuitko valot päällä?

En.

11. Lempilastenohjelmasi?

En muista, oliko mulla suosikkeja.. Katsoin arkisin Pikku Kakkoset ja sunnuntaiaamuisin tuli jotain piirrettyja.. Ehka sunnuntaisin oli joku studio-osuus tms., missa oli aivan ihana miniatyyrimaisema, jossa oli oikeaa vetta ja kaikkea.. Olisi IHANAA loytaa se vaikka YouTubesta joku paiva, mutta en valitettavasti ollenkaan muista mika sen ohjelman nimi oli, tai mita muuta siina oli..

12. Muistatko ensimmäistä koulupäivääsi?

Muistan joitakin juttuja siita, ja olen joskus tormannyt tuoksuun, joka vie minut hetkessa ekaan koulupaivaani! Mm. yksi muovikansio tuoksui sellaiselle. En mitenkaan pysty tarkoituksella menemaan siihen hetkeen, vaan tarvitsen sen tuoksulaukaisimen.

13. Keräilitkö jotain?

Kiiltokuvia, tarroja, pyyhekumeja (erilaisia malleja, vareja, tuoksuja.. useimpia en raskinut ikina edes kayttaa), smurffeja.. Ei nyt tule muuta mieleen.

14. Mikä oli lempiaineesi alaluokilla?

En muista.

15. Olitko koulukiusattu tai -kiusaaja?

En.

16. Mitä harrastit?

Pianonsoittoa (jokseenkin vastentahtoisesti - olisin itse valinnut viulun tai kitaran.. Oli niista pianotunneista kylla hyotyakin.. Opettajani oli muuten sama, joka oli Seppo Heikinheimon ensimmainen pianonsoitonopettaja! Tama kavi ilmi SH:n muistelmista.. Ainakin olisi erittain epatodennakoista, etta samassa kaupungissa olisi kaksi pianonsoitonopettajaa, joilla on juuri se nimiyhdistelma - ei mikaan aarimmaisen epatavallinen nimi, muttei kuitenkaan ihan niita tavallisimpia. SH:n opettajana han oli tietysti nuori, ja minua opettaessaan jo iakas.)

17. Ystäväsi?

Ennen kouluikaa, leikin enimmakseen naapureiden lasten kanssa, ja koulun mukana tuli sitten uusia kavereita.

18. Mieluisin muistosi jostain ensiluokkien tapahtumasta?

En ma pysty tarkoituksella palauttamaan mieleen kovinkaan paljoa, vaan tarvitsen jotain muistiarsykkeita.. No, ainakin 3.-5. luokkien luokanvalvojamme (josta tuli sina aikana myos naapurimme, kun me muutimme samaan taloon ja rappuun) oli matkustellut paljon ympari maailmaa, ja oli ottanut hirmu maaran diakuvia matkoiltaan, seka tuonut kaikenlaisia eksoottisia matkamuistoesineita. Han usein piti meille esitelmia niiden diojen ja esineiden kera, mika oli tosi mielenkiintoista. Myohempina vuosina kavimme toisinaan hanen luonaan myos kylassa, vanhempieni kanssa, ja han kertoi silloinkin usein matkakokemuksistaan. Han jai elakkeelle, kun siirryimme kuudennelle luokalle. Mielestani kavimme myos aika paljon erilaisilla luokkaretkilla. Se oli yleensa hauskaa! (Yhdelta luokkaretkelta jai muuten mieleen, etta em. luokanvalvoja esitteli meille muistaakseni Seurasaaressa uutta kympin setelia - se oli muuten samanlainen kuin ennenkin, mutta hiukan varikkaampi. Taisi olla meille kaikille eka kerta, kun tormasimme kys. seteliin.)

19. Minkälainen oli ensimmäinen opettajasi?

Lahella elakeikaa ollut naisopettaja, joka oli toisinaan mahd. pitkalla sairaslomalla tai muuten poissa. Sina aikana meilla oli kaksi eri sijaista, joista ainakin toinen oli muistaakseni oman opettajamme lapsi (ehka molemmat?). Se oma opettaja oli reilu, mutta hermostui valilla.. =)

20. Oliko vanhemmillasi tiukka kuri?

Oli.

21. Miten perheesi lomaili?

Kesamokeilla yleensa. Kaunissaaressa, Rautjarvella ja Bromarvissa. Kavin myos kahdestaan mummon (siis aidinaidin) kanssa Mallorcalla ja pari kertaa Bulgariassa (Nesebar).

22. Lempiruokaasi natiaisena oli?

Ihan pienena kuulemma rakastin perunavellia (hamara muistikuva), mutta muuten taisin tykata kaikesta ruuasta, kuten nykyisinkin. Kun kavimme aidin kanssa kaupungilla, soimme yleensa ulkona, ja halusin AINA pelkastaan ranskalaiset perunat ja ketsuppia! =D Ehka sen takia, etta meilla ei ollut kotona varmaan ikina ranskalaisia perunoita. (Enka tarkoita noilla ranskalaisilla ja ketsupilla mitaan makkarimuonaa, koska sellaisia paikkoja ei edes ollut siihen aikaan.. Carrols taisi olla jo olemassa, mutta siellakin oli lautaset ja ruokailuvalineet, seka oikeat lasit.) Myos Imatran mummon tekemat kaalikaaryleet ja puolukkahillo olivat taivaallisia..

23. Tupakoitiinko teillä sisätiloissa?

Meilla ei tupakoitu. Vietin kylla lomilla aikaa Imatralla, isovanhempien ja isan luona. Vaari ja isa tupakoivat, tosin vaari lopetti ensimmaisen sydankohtauksensa jalkeen. Isakin olisi varmaan elanyt paljon pidempaan, jos ei olisi tupakoinut.. =/

24. Mitä asioita pelkäsit?

Mielikuvitustani! =D (Ts. sen loihtimia asioita varjoissa yms..)

25. Onko sinulla nykyään jo omia lapsia?

Miten niin "jo"? Idioottimainen kysymys.

Tama haaste tuli siis Natalialta - haastan kaikki, jotka eivat ole viela vastanneet naihin =)