Little Sioux people for the tipi project Little Sioux people for the tipi project

H:n tiipii-projektiin ei varsinaisesti tarvinut laittaa asukkeja mukaan, mutta H halusi ehdottomasti myos Sioux-intiaaneja asumaan leirille. Emme mitenkaan olisi ehtineet askarrella niita, joten nopeutin projektia tekemalla ne "nuket" valmiiksi, ja liimasimme ne tanaan yhdessa paikoilleen, kun viimeistelimme projektin muutenkin valmiiksi. (Jos nuket olisivat olleet osa koulutehtavaa, niin tietty sitten H:n olisi pitanyt itse askarrella niita.)
Googletin netista Sioux-intiaanien kuvia (paitsi tuon yhden kuvan lapsi nakyi olevan jotain muuta heimoa, mutta tuskin kukaan tunnistaa..), muokkasin ne keskenaan suht. samaan skaalaan, ja printtasin sitten kayttaen etusormeani summittaisena skaalamittana - kun H:n tekemat pedit olivat suunnilleen etusormeni mittaisia, niin ihmistenkin piti olla sita kokoa. Sitten liimasin kuvat pahville, ja leikkasin ne askarteluveitsella muotoonsa. Parilla istuvalla intiaanilla ei ollut kuvassa jalkoja mukana, joten jatin niille tilaa ja varitin puuttuvan alueen tummanruskealla tussilla. Oven suussa (kuva alempana) istuva nuori mies sai jalkojensa ymparille hiukan nahkapeitetta, niin puuttuvia jalkoja ei huomaa =P Yksi istuva mies saattoi olla hiukan liian moderni (hopeaseppa, jolla ns. valkoisen miehen paita yllaan), mutta liimasimme hanet istumaan tiipiin sisatulen taakse, joten han nayttaa muuten vaan puuhaavan siella jotain, eika tyokaluja niin nay..

Little Sioux people for the tipi project

Ehdin just leikata kaikki intiaanit valmiiksi, kun H tuli koulusta. Teimme aluksi laksyt (Sioux-aiheinen aine piti kirjoittaa puhtaaksi, matikasta oli peruslaskuja kiloilla ja grammoilla, ja iirinlaksyn H oli ehtinyt tehda jo koulussa), ja H esitteli koulun Glee-kerhon lupalappua! LOL.. Lopuksi askartelimme vimmalla tiipii-projektin parissa, ja tallainen siita sitten tuli:

Tipi project finished

Tipi project finished Tipi project finished

Tipi project finished

Tipi project finished Tipi project finished

Tipi project finished

Skaalassa on hiukan vaihtelua, mutta mun mielesta oli tarkeampaa, etta kaytimme paljon H:n itsensa tuomia materiaaleja ja hanen ideoitaan ja toteutuksiaan.

Tipi project finished Tipi project finished

Tipi project finished

Tipi project finished Tipi project finished

Veimme valmiin tyon H:n kotiin, ja han vie sen huomenna kouluun. Oli aivan innoissaan askartelumme tuloksesta =)