Attic insulation 081216_attic02

Koska herasin eilen vasta iltapaivalla, menin taas joskus neljalta aamulla nukkumaan, enka tietenkaan jaksanut repia itseani ylos ennenkuin n. 11am tanaan.. Sain lisattya vain yhden eristelevyn ullakolle, kun aikaa meni taas imurointiin ja tavaran siirtelyyn. Siirsin askartelukamojani yms. sinne matalaan paatyyn, minka olin jo lampoeristanyt ja imuroinut, niin eivat peity sitten styroksimuruilla, kun laitan harjapalaset paikoilleen.
Yhden jalkeen siirryin jo alakertaan, kun oli nalka! Totesin, etta tarvitsen kokonaisen paivan ullakkohommia varten, ja paatin perua H:n laksysession huomiselta. Se kun katkaisee paivan just pahimmalla mahdollisella tavalla - aamupaivalla en vaan jaksa herata tarpeeksi aikaisin, etta saisin tehtya tarpeeksi, ja illalla on sitten telkkariohjelmia, eika muutenkaan viitsisi koko iltaa huudattaa imuria ullakolla.

Mam's homemade gingerbread is almost gone...

S saattoi taas H:n meille, mika olikin hyva juttu, ettei tarvitse pohtia muistaisiko H mainita kotona, ettei tule tanne huomenna.
Aloitimme matikalla. Ekassa tehtavassa oli yhteenlaskua, toisessa kertolaskua ja kolmannessa piti piirtaa valmiiksi joulukoriste, jonka kuviosta oli annettu esimerkki. H ei ollut pahemmin opetellut niita kertolaskuja, vaan laski ne kaikki yhteenlaskuina.. (Sikali ymmarrettavaa, etta muistan itsekin miten tylsaa oli opetella jotain kertolaskuja - ei sita sen ikaisena niin miettinyt, etta niista voisi olla hyotya..) Piirrostehtava meni kylla hienosti, kun H rakastaa piirtamista, varittamista ja askartelua.

H's name in Sinhalese writing

Lauseenmuodostustehtavien jalkeen laksyt olikin tehty, mutta H:lla oli mukanaan iso lintukirja, josta luimme sitten esim. harakoista ja.. hmmm.. en muista mika on puffin suomeksi - se on H:n suosikkilintu, viehkean ulkonakonsa takia =) H kirjoitti kirjan etusivulle nimensa sinhalaksi - ks. kuva (ylla). Han ei kuulemma muista muita kirjaimia =( Harmittaa, ettei ole varaa hankkia hanelle vaikka muutamia sinhalankielisia lastenkirjoja. Loysin joitakin netista.. Todella surullista, ettei han saa nykyisin mitaan harjoitusta aidinkielensa lukemisessa ja kirjoittamisessa. He kuitenkin puhuvat sita kielta kotonaan, ja H oli jo ehtinyt jonkin verran oppia sita Sri Lankan koulussa, mutta nyt siis muistaa vain miten kirjoittaa oman nimensa. Hanella on paljon sukua Sri Lankassa, ja he varmasti tulevat kaymaan siella joskus, joten H tuntee sitten itsensa ulkopuoliseksi, kun ei ymmarra kotikieltaan kirjoitettuna. Ulkopuolisuuden tunne tulee varmasti tutuksi taallakin, varsinkin muutaman vuoden paasta, kun kaverit alkavat bailata..

Christmas tree made of paper and tinsel Christmas tree made of paper and tinsel

Askartelimme tanaan joulukuusen, paperista, kartongista ja tinselista. Lopuksi teippasimme viela kuusen alle 'lahjoja'.

Christmas tree made of paper and tinsel Christmas tree made of paper and tinsel

Christmas tree made of paper and tinsel Christmas tree made of paper and tinsel Christmas tree made of paper and tinsel Christmas tree made of paper and tinsel

Tuli vahan kiire viimeistella kuusi, kun H:n piti lahtea vahan normaalia aikaisemmin. Olivat aitinsa kanssa menossa R:lle.

Christmas tree made of paper and tinsel