1. Mitä aihetta kuvasit eniten vuonna 2006? Keskityitkö johonkin vai kuvasitko kaikkea mitä eteen tuli?
Mun kuvaustyylini on yleensäkin sellaista räpsintää, että kuvaan kaikkea mitä tulee eteen. Olin tosin reilut pari kuukautta ilman Lenorea (siis ykköskamerani, ja ainoa hyvä sellainen), koska Lenore piti lähettää Nikonille korjattavaksi. Siihen iski kahden vuoden aktiivikäytön jälkeen kys. mallia vaivaava komponenttivika.
2. Osallistuitko Valokuvatorstaihin tms. vuoden aikana?
Osallistuin, mutten kovin montaa kertaa.
3. Mikä vuonna 2006 ottamistasi kuvista on vuoden lempikuvasi? Onko se yksittäinen kuva vai kuvasarja tai kenties jonkun toisen ottama kuva? Voit perustella valintaasi tai pitää syyn omana tietonasi.
Omista kuvista on kaksi suosikkia, joista en osaa valita vain yhtä, eli laitan ne molemmat tähän:
061012autumn13s.jpg
Kuvasin lokakuun alussa kauppamatkan varrella ihania syysvärejä.
060617miniflo1s.jpg
Vanha pyykkipoika ja kolme erilaista minikukkaa, joita joku kutsuisi rikkaruohoiksikin, mutta itse haaveilen moisten oikeiden kukkien käytöstä nukkekodin leikkokukkina.. Harmi, että ne nuokahtavat siinä touhussa aivan liian pian. Harvemmin olen löytänyt noita kaikkia kolmea samalla kertaa, mutta viime kesänä onnistuin ottamaan itselleni pysyvän muiston, jota pidän nykyisin joskus desktop-taustakuvana.
4. Mitä opit kuvaamisesta vuonna 2006?
Opinkohan yhtään mitään?!? En nyt ainakaan teknisesti mitään merkittävää, mitä en olisi tiennyt ennenkin.
5. Hankitko jotakin uusia lisälaitteita, uuden kameran tms. vuoden aikana?
Ainoastaan kuvien siirtoa varten ensin uuden kaapelin, kun entinen vaikutti hajonneen (mikä tosin sittemmin osoittautui vain oireeksi tulevasta komponenttiviasta), sekä card reader (kortinlukulaite? en tunne tietsikkasanastoa suomeksi), josta on muutenkin paljon hyötyä. Mutta ei siis mitään suoranaisesti kamerasälää. Sen sijaan, jouduin palaamaan kehityksessä taaksepäin, kun niiden korjaamokuukausien ajan piti kuvata antiikkisella Fujifilm MX-1200 kameralla, jonka taso on aika kehno..
6. Mitä suunnittelet kuvaavasi vuonna 2007?
Varmaan entiseen malliin, kaikkea mitä eteen sattuu!
(via)