ohplease-normal.jpg

Tata sattuu toisinaan Facebookissa (ja joskus muuallakin); yleensa ihan uusi tuttavuus tervehtii chatissa, vastaat kohteliaasti, han jatkaa, ja paadytte juttelemaan ehka pitkaankin. Juttu luistaa ihan mukavasti, mutta...

Yhtakkia huomaat, etta sinulla on "uusi paras ystava", joka kyttaa lasnaoloasi, ja haluaa sitten chattailla Ihan Koko Ajan. Voi sita riemua!

Yritat lukea sahkoposteja - Pling! - huoh.. "Mita teet?!" - "Luen emailia." - "Minulla on tylsaa." - .....

Luet kiinnostavaa artikkelia - Pling! - "Kavitko katsomassa ne videot, mitka linkitin sinulle viestissani?" - [Voi toki, koska minulla oli sinua niin kovasti ikava niiden kolmen minuutin aikana, mitka edellisesta sisallottomasta chatistamme ehtivat jo vierahtaa..] "En." - "Haluatko kayda katsomassa ne nyt? Voin linkittaa uudestaan." - "Ei kiitos, teen tassa just jotain muuta." - "Ai. Mita?" - .....

Jne, jne, jne...

Talla kertaa, juttu alkoi siita, kun Herra X oli nahnyt viestejani tietylla elainsuojeluaiheisella saitilla, ja kysyi neuvoa mita tehda aiheeseen liittyvassa tilanteessa. Vastasin sitten lyhyesti ja asiallisesti, ja han pyysi paasya kaverilistalleni. Ei minulla ollut mitaan sita vastaan, mutta lisasin hanet kuitenkin rajoitetulle listalleni.

Jatkoimme chattia aika pitkaan, ja se oli paaosin ihan mukavaa, mutta valilla tunsin ehka jo pienia uusi paras ystava -syndrooman merkkeja ilmassa. Han oli ehka hiukan liian tuttavallinen, siihen nahden etta juttelimme ensimmaista kertaa, ja aavistelin, etta Facebook-rauhani saattaisi olla mennytta. Toisaalta, mietin ettei nyt viitsisi suoraan blokatakaan, kun han ei ollut kuitenkaan antanut sellaiseen mitaan syyta.

Noh.. Pian sain sitten syyn siihenkin.

Hyva kun olin ehtinyt avata Facebook-ikkunan, kun sielta tuli jo Pling!, ja chattia olisi taas riittanyt jatkuvasti, vaikkei edes ollut mitaan varsinaista sanottavaa.

Vastailin kuitenkin edes lyhyesti, mutta sitten monen mutkan kautta han siirtyi mollaamaan tiettya valtauskontoa ja sen edustajia. Totesin vaan, etta ystavapiirissani on kys. uskonnonkin edustajia, jotka ovat ihan tavallisia ihmisia, ja toivoin lahinna siirtymista toiseen aiheeseen, mutta ei..

Han jatkoi itsepintaisesti aiheesta, ja sanoin jo pariin otteeseen ihan suoraan, etta en pitanyt hanen lahestymistavastaan, ja etta halusin joko vaihtaa aihetta tai lopettaa keskustelun.

Seuraavaksi han alkoi tunkea sanoja suuhuni ja motivaatioita elamaani - siis taysin tuntematon ihminen, joka oli vasta edellisena paivana ottanut ensimmaista kertaa yhteytta! Sanoin aika tiukkaan savyyn asiasta, mutta kun ei selvasti mennyt perille, niin toivotin hyvaa jatkoa ja blokkasin koko hepun.

Nyt nautin taas Facebook-rauhasta =)