Viikkovitonen on hankala;
Olet saanut tehtävän. Kaksi ikäistäsi pariskuntaa jotka eivät ole koskaan aikaisemmin käyneet Suomessa saapuvat vieraiksesi heinäkuussa. Et tiedä mistä maasta vieraasi ovat kotoisin. Kaikki kustannukset maksetaan, aikaa viikko: Mitkä viisi kohdetta/tapahtumaa/asiaa näytät vieraillesi. Kerro myös miksi valitsit juuri ne.
No mä olisin siinä sitten itsekin turistina, kun en ole moneen vuoteen asunut Suomessa, ja viimeksi kävin siellä kesäaikaan vuonna '99 (tosin ensi viikolla tulen taas, ja käyn vihdoinkin myös Eestissä).
Ei aavistustakaan millaisia tapahtumia Suomessa on heinäkuussa, eli jätän tapahtumat kokonaan pois listalta.. Koska olen myös laiska, en jaksaisi viikon aikana ravata pitkin Suomea, eli kiertelisimme aika Helsinki-keskeisesti.. Yhden päivän voisi seikkailla Suomenlinnassa ja Korkeasaaressa (niputetaan ne yhdeksi kohteeksi).. Sitten voisi käydä Porvoossa, ihailemassa varsinkin vanhaa kaupunkia (Kahvila Helmi olisi ihan must).. Voisi tehdä myös jonkun turistivenerundin Helsingin edustalla.. Muutaman kiinnostavan kirkon voisi niputtaa myös yhteen (Tuomiokirkko, Temppeliaukion kirkko, Uspenskin katedraali, Pyhän Henrikin kirkko, ja miksei myös vaikka Pyhän Marian kirkko).. Sitten voisi vaikka kierrellä toreilla ja kauppahalleissa..
Noista suurin osa oli valittu aika itsekkäin perustein. Tosin itse haluaisin ehdottomasti tietää ennakkoon mistä ne vieraat ovat kotoisin ja mitä kiinnostuksen kohteita heillä on yleensä. Joitakin kiinnostaa museot, joitakin ehkä yökerhot - minut saisi kyllä museoon, mutta johonkin yökerhoon en vaivautuisi edes kohteliaisuudesta.
(via)