IMG_20160716_154835.jpg

Aloitan lauantaikuvalla, kun tuo duunin pahvikahvimuki olisi niin tylsä tähän heti alkuun..

IMG_20160715_065041.jpg    IMG_20160715_091113.jpg

Olin perjantaina ihan tajuttoman väsynyt.. Edellisenä iltana olin lukenut koukuttavaa kirjaa liian myöhään, ja sitten tuli vielä roikuttua puhelimessa uk:n kanssa, niin että oli aamulla todella vaikeaa raapia itsensä hereille..

En jaksanut tehdä mitään eväitä mukaan, joten sinnittelin manteli-aprikoosi-jogurttipatukan avulla kanttiinin aukeamiseen asti.. Kahvikin jäi vajaaksi, kun puoliunessa otin kahvin koneesta, kun kaikki ei ollut vielä valunut mukiin..

Tuhti aamupala auttoi, mutta meillä oli esim. puoliltapäivin joku meeting, missä puoli teamia kerrallaan, enkä oikeastaan muista siitä yhtään mitään.

IMG_20160715_130906.jpg

Piti käydä kanttiinissa lounaallakin. Kala oli ihan hyvää.

IMG_20160715_171332.jpg

Kotimatkalla oli pakko poiketa kauppaan, kun kissanruoka oli vähissä.

Kaupassa oli intialaisruokien esittely, eli nuo Street Kitchen -pussit sisältävät maustesekoituksia ja kastikkeen, ja itse on hommattava vain kana tai liha, sekä riisi. Mukana on myös ohjeet, miten valmistaa suhteellisen helposti ja nopeasti intialaisruokaa.

Tuo maistiaisversio oli tosi herkullinen kanaruoka, ja ostin sitten kys. maustepakkauksen, kun ei ollut kovin kallis.

Kotona olisi huvittanut vain jatkaa lukemista, mutta olin luvannut skypettää ystäväni kanssa, ja hänen päädyssään oli sitten kaikenlaista teknistä ongelmaa, eli siihen skype-sessioon meni melkein koko ilta..

En lopulta jaksanut lukea kovin pitkään, ja puolilta öin oli pakko mennä nukkumaan, kun olin ihan raato, ja aamulla oli suht. aikainen herätys, kun olin menossa Bray'hin.

IMG_20160716_133105.jpg

Nukuin n. kymmenen tuntia, ja ajoin sitten Bray'hin. Söin aamupalani siellä, ja ehkä yhden maissa lähdettiin ajelulle. Otin kuvan Esmeraldasta, kun oltiin lähdössä D:n autolla. (Taustalla olevat puut ovat kovin talvisen oloisia - ne on vastikään istutettu, kun tuosta joen penkalta tapettiin kaikki oikea luonto, ja nyt siinä on kiviaita ja uudet puut.. Ankeaa! Esmeraldan vierellä oleva puu vaikuttaa kuolleen, kun kaikissa muissa kadun puissa on lehdet - tuossa ei =(

DSCN0050.jpg

D:n piti syödä, kun on diabeetikko, joten mentiin yhteen pieneen bistroon Wicklow Town'issa. Päätettiin istua ulkona, mikä olikin hyvä valinta, koska ilma oli aika lämmin ja ei nyt varsinaisesti nihkeä, mutta tuntui ettei ollut tarpeeksi happea, joten sisällä olisi varmaan ahdistanut, kun on pieni tila ja paljon ihmisiä.. (Paikka on hyvin suosittu ja on saanut palkintoja, eli siellä on aina ruuhkaa.)

Minä söin seafood chowder, joka tarjoiltiin brown bread -viipaleen kera - todella ihanaa, mutta keitto oli hirmu kuumaa, ja poltin suuni, kun en malttanut odottaa.. =D

D söi kana-paninin, joka tarjoiltiin perunalastujen ja salaatin kera - kokki tuli kertomaan kastikkeesta tarkemmin, kun D kysyi tarjoilijalta, onko siinä paljon sokeria. Todella hienosti hoidettu - kysyi vielä, oliko esim. leipätoiveita, jos valkoinen leipä ei sopisi.

Oli hiukan outoa syödä ihan suht. kiireisen tien vierustalla, kun nuo kaksi pöytää olivat siinä kapealla jalkakäytävällä.

DSCN0051.jpg

Alunperin oli tarkoitus mennä satamaan katsomaan veneitä, mutta piti käydä tankkaamassa, eikä sitten viitsitty palata kaupungin läpi, kun siellä oli sen verran kiireistä.

IMG_20160716_151336.jpg

Käytiin katsomassa, olisiko Kilmacurragh Arboretumissa paljon ihmisiä - oli. Pikaisen vessakäynnin (ja sen pakollisen "pitsi-ikkunakuvan") jälkeen, jatkettiin matkaa kohti Laragh'a.

DSCN0052.jpg

Likaisen auton ikkunan läpi otettu maisemakuva =D

DSCN0053.jpg

Latte-paussi Laragh'ssa (äidille tiedoksi: ostin kukkien siemeniä muutaman pussillisen).

Tuohon tuli hiljalleen myös D:n pärräkavereita, joilta kuultiin Annamoen lähellä sattuneesta onnettomuudesta - joku n. kolmikymppinen heppu oli ajanut kännissä auton puskaan, 13-vuotias sukulaispoika mukanaan. Olivat poistuneet paikalta kävellen, poika oli saanut satunnaiselta ohiajajalta kyydin sairaalaan, mutta pojan tila oli huonontunut matkalla, ja hän kuoli =/

Rattijuoppo on pidätetty.

Nähtiin Bray'hin palatessa jarrutusjäljet onnettomuuspaikalla.

DSCN0054.jpg

Kuvasta ei ehkä näy pienessä koossa, mutta pärrässä lukee "Fazer" =)

Palattiin tuolta siis Bray'hin, ja tilattiin taas Bombay Pantry -ruokaa.

IMG_20160716_205125.jpg    IMG_20160716_205216.jpg

Tilataan yleensä netitse, ja muistin taas mainita, että "ettehän unohda laittaa ihania dippejä mukaan" - olivat sitten laittaneet KOLME ylimääräistä dippiä, ja yhden ylimääräisen alkuruokapalleron!!! =D

Nuo valkoinen ja vihreä dippi toimivat salaattikastikkeenakin, ja tumma dippi on ihana lisuke voileipiin, eli saan sunnuntaiherkutella dippijämillä ja "kormasopalla" (eli pääruokien jämäkastikkeella)..

IMG_20160716_205827.jpg    IMG_20160717_014312.jpg

Katsottiin filmi (Intermission), ja olin yhden jälkeen kotona - korkkasin sitten viikonloppuviinin ja hörppäsin lasillisen.

Nyt kello onkin jo neljä sunnuntaiaamuna, eli menen nukkumaan - tosin saatan ehkä lukea tovin, kun en malta odottaa tarinan jatkoa..