Tanaan herasin pitkasta aikaa jo aamulla, kun olin sopinut, etta menen R:n ja pikku-R:n kanssa Tesco-kavelylle. Vein ensin heille Suomen-tuliaiset (vasta nyt, kun olen ollut kipeana..). R sai Fazerin suklaata ja Stockan valkoisen sydansaippuan. Pikku-R sai kankaisen pehmokirjan, jossa sopoja elainten kuvia, ja pari muovilammasta =D Pikku-R on ihan yhtakkia kasvanut niin, ettei nayta enaa ihan taaperolta, vaan sopolta (ja rajahtavan temperamenttiselta!) pikkuneidilta.
Ulkona ripotteli vahan vetta, mutta lahdimme silti kavelemaan Tescolle pain. Pikku-R heitti heti alkuun itkuraivarit, kun ei saanut itse kavella, vaan joutui rattaisiin. Liian pitka matka hanelle kavella.. Talttui kuitenkin mehupullon avulla..
Tuhlasin sitten Tescoon melkein kaikki rahani, paitsi jai just sen verran jaljelle, etta sain kotimatkalla viela ValueKingista vessapaperia =D ja Dunnesista jalleen kerran chicken tikka masala mikroateriat (kaksi €5.50:lla, ja maistuu ihan kotitekoiselta). Tuli hankittua Tallen kostopaketin namitkin..
H tuli sitten iltapaivalla, ja aloitettiin matikan laksylla. Tanaan oli vahan monimutkaisempi versio sita hundreds, tens and units -teemaa, niin etta H:lla oli kielen takia ongelmia ymmartaa mita monisteeseen piti kirjoittaa. Jossain kolmannen esimerkin kohdalla han vihdoin ymmarsi idean, ja loput tehtavat menivat aika hyvin.
Taman paivan kirjoitustehtava meni hienosti. Jouduin auttamaan ehka kahden tai kolmen sanan kohdalla, mutta muuten H osasi ihan itse ja ihan oikein. Lukulaksyna oli pari sivua uutta tarinaa, joka ei ole parasta mahdollista materiaalia H:lle.. Tarinan perheessa on uusi vauva, ja osa repliikkeja on perheenjasenten lassytysta vauvalle, eli se lahinna hammentaa H:a, kun lukeminen on muutenkin viela hankalaa.
Paivan pelisession jalkeen saatoin H:n kotiin. Olin luvannut hanelle Milon (joku suklaajuoma, mista han tykkaa - sita saa kai vaan kiinalaiskaupoista), mutta kaupassa ei ollut sita - saavat ehka ensi viikolla sita taas. Sen sijaan sitten ihailimme kaupan edustalla olevia laatikoita, joissa moyri erilaisia rapuja! Ma en tunne ollenkaan eri tyyppisia rapuja, mutta isoja olivat, ja pyoreita. Olisin ottanut kuvan, mutta satoi sen verran, etten viitsinyt ottaa kameraa esille. Olinkin kotiin paastyani ihan kuin suihkusta tullut..