RTE Guide on viikottain ilmestyva aikakauslehti, josta loytyy TV- ja radio-ohjelmatietojen lisaksi myos juttuja ajankohtaisista ohjelmista, muodista, sisustuksesta, kosmetiikasta, puutarhasta, ruuasta, matkailusta, jne... Se on ainoa aikakauslehti, jonka ostan saannollisesti.
Talla viikolla RTE Guiden etusivulla (linkin takana oleva sivu vaihtuu joka viikko, eli kurkatkaa taman viikon aikana..) mainitaan nakyvasti sivun ylareunassa, etta lehti sisaltaa kesan kauneusspesiaalin, jonka etulehdestakin on pieni kuva. Ajattelin plarata vahan homppaa, joten selasin itseni suoraan sinne spesiaaliin, jonka ajattelin irrottaa lehden valista, lukeakseni sen erikseen - vastaavat spesiaalit kun ovat yleensa olleet lehden keskiaukeaman ymparilla, niin etta ne voi tosiaan napata sielta omaksi kokonaisuudekseen..
Spesiaalin etusivun keskella on hyvin nakyvasti ja isolla (valkoinen teksti pinkilla taustalla): "Your ultimate guide to beauty this summer" teksti, jota ei voi missata. Odotin runsaasti homppaa.. Selasin spesiaalin pikaisesti lapi, jotta loytaisin sen loppusivun ja voisin irrottaa sen sielta lehden keskelta, mutta talla kertaa se olikin sijoitettu varsin idioottimaisesti, niin etta katevan kokonaisuuden irroittamiseksi olisi pitanyt joko repia mukaan lauantain TV-ohjelmatiedot tai jattaa 8-sivuisesta kauneusspesiaalista ekat nelja sivua repimatta. Tai sitten voisi tietysti repia vain ne spesiaalisivut, mutta niista osa roikkuisi sitten irrallisina, eika lukeminen olisi kovin katevaa.
Aivan, luit oikein... Kauneusspesiaalilla on siis kokoa jopa kahdeksan sivua! Etusivu koostuu kosmetiikkatuotteiden pikkukuvista ja em. hypetystekstista. Kakkossivu on otsikoitu "Bronzed Goddess", josta suurin osa on rusketustuotteiden mainoksia, ja ohessa on vain kymmenen lyhytta rusketusvinkkia. Kolmossivu on koko sivun Vichy-mainos. OK, sivulla voi tehda ihotyyppitestin (mallia rasti ruutuun), ja joku asiantuntija vastaa aurinkokysymyksiin, mutta sivu on kuitenkin kokonaisuudessaan mainos. Nelossivu ja puolet viidennesta, ovat otsikolla "Suitcase Essentials" - vain tuotemainoksia, eika edes yhta ainoaa minivinkkia tms. Viidennen sivun toinen puolikas on Halifaxin mainos, jossa he tyrkyttavat pinkkia luottokorttia. Kuudennen sivun otsikko on "10 of the best", ja koko sivu on pelkkaa tuotemainosta. Karkikymmenikosta ei edes mainita, minka takia kukin tuote on kys. listalla, saati mita kys. tuotteella tehdaan. OK, osa tuotteista on tietysti ilmiselvia, kuten mascarat, mutta siella oli myos jotain voidetta yms., joista en tuon sivun perusteella todellakaan osaisi sanoa mihin kohtaan kroppaa tai nassua niita olisi tarkoitus kayttaa ja miten. Seiskasivu on koko sivun ryppyvoidemainos. Ja lopulta kahdeksas sivu, jonka otsikkona on "All about hair!" - no anteeksi vaan, mutta varsinkin tuollaisella otsikolla odottaisin aiheesta muutakin kuin muutamaa tuotemainosta ja kuuden kohdan minivinkkilistaa..
Todellakin, "Your ultimate guide to beauty this summer"...