...haluan pitaa itselleni paivakirjaa H:n edistymisesta yms., joten blogitan aiheesta sen ollessa viela tuoreessa muistissa. (Otsikon selitys - postitan tata perjantaina aamukolmelta eilisen puolelle, kun on ollut ns. pakollista telkkarinkatselua ja duunikiiretta, ja sitten vuodatus oli taas vaihteeksi nurin..)
H:n tullessa olin juuri naputtelemassa emailia seurakunnan toimistoon, jonne olen menossa perjantaina aamupaivalla, opettamaan Felicitylle seurakunnan saitin paivittamista (ts. blogittamista WP:lla). Mun piti saada se email lahetettya ajoissa, eli pistin H:n ensin varittamaan Dora-kirjaa. Han ei oikein olisi ollut varitystuulella, mutta en muutakaan keksinyt. Lisaksi Daniel keskusteli huoneen toisessa paadyssa aitinsa kanssa aanekkaasti urheilusta, eli keskittymiseni oli vahan niin ja nain..
Kun sain emailin lahetettya, ja H oli varittanyt yhden sivun ja tehnyt lisaksi yhden labyrinttitehtavan, han olisi halunnut siirtya jo pelaamaan! Laksyja ei ollut, mutta ajattelin etta meidan pitaisi kuitenkin lukea tai kirjoittaa edes jotain.. Olemme toisinaan lukeneet osissa Mog-kissakirjaa, josta on viela sivuja jaljella, joten jatkoimme sitten sen lukemista. Onneksi H oli sen verran kiinnostunut kirjan tarinasta, etta halusi jopa lukea viela pari aukeamaa, kun ehdotin etta voimme jatkaa huomenna. Pakko muistaa hankkia se kirjastokortti, koska mulla ei oikein ole H:lle sopivaa lukumateriaalia englanniksi, eika hanellakaan ole pahemmin omia kirjoja. Kesa olisi just tarkeaa aikaa lukuharjoittelun suhteen, jos saisimme kohennettua taitoja siihen mennessa kun koulu taas alkaa loman jalkeen.. Voisin katsella jotain helppotajuista puutarhakirjaakin, kun han rakastaa kukkia ja ihailee kotimatkalla aina tiettyjen puutarhojen istutuksia.
Mogin seikkailujen jalkeen siirryimme sitten tietsikan aareen. H itse asiassa halusi ensin nahda elefanttivideon YouTubelta (naytin hanelle joku aika sitten sen maalaavan elefantin..). Katsoimme ensin jotain vauvaelefanttia, jonka sivumenusta menimme katsomaan Lontoon elaintarhassa asustelevaa apinavauvaa - hirmu sopo! En nyt jaksa linkata, kun yritan ehtia ottamaan edes nokoset tana yona, mutta YouTuben haulla nuo varmaan loytyvat helposti..
Sitten pelasimme taas kakku- ja nukkepeleja. H tuli tanaan suoraan koulusta, joten hanella oli taas nalka. Meilla ei oikein ollut mitaan mista han tykkaisi, mutta sitten katseeni osui tuplasokeripakkaukseen, eli Kelloggsin Crunchy Nut -muroihin.. (Ostimme niita mainoksen uhreina, eli monen vuoden CN-mainosten jalkeen olimme uteliaita ja halusimme maistaa niita - Daniel tykkasi, mutta mun mielesta ne maistuivat sokerikuorrutetulta sokerilta, eli enpa osta toistamiseen.) Kysyin haluaisiko H sellaisia, ja kuulemma kelpasivat. Olin jo melkein kaatamassa niita kulhoon, kun huomasin etta olihan meilla viela CocoPopsejakin (halusin munuaistulehduksesta karsiessani riisimuroja, mutta Daniel osti CocoPopseja, kun kaupassa ei ollut riisimuroja - ei maistunut!). H valitsi CocoPopsit ja popsi ne innolla, mutta jatti sitten sen suklaamaidon! :O Sehan olisi mun mielesta se paras osa.. No, kunhan pahin nalka meni ohi..
Saatoin hanet sitten kotiin. Taitaa olla sri lankalainen tapa kutsua hyvia ystavia sisariksi ja veljiksi (?), kun H on joskus kotimatkalla kertonut Sri Lankassa leikkineensa sisarten ja veljien kanssa, vaikka on ainoa lapsi. Hanen isansa kutsuu nyt mua sisareksi. Kun hanella oli asiaa ensikommuuniovideosta ja -kuvista, enka ymmartanyt asiaa aiemmin puhelimessa (hanen englantinsa on viela aika puutteellista), niin lupasin jutella hanen kanssaan kun saattaisin H:n kotiin. Heidan alaovensa oli auki, ja normaalisti H olisi mennyt kotiin, mutta rimpaisi summerilla isansa alakertaan, kun mulla oli asiaa. Han sitten hihkaisi sielta portaikosta, etta "Ah, Sister!" =) Blogitan varmaan tuosta DVD-jutusta erikseen, kun se voi olla tiedostotyyppien takia googletuspainajainen..
Menin sitten rutiininomaisesti ruokakauppaan ja palasin kotiin. Illan ohjelmassa oli paivan siiderit, Ugly Betty (tuli ihan sellainen olo, etta olisimme missanneet yhden jakson?!?), Big Brother 9 launch, jonka jalkeen olenkin rustannut Felicitylle ohjeita saittipaivityksiin. Raahasin printterinkin sita varten olohuoneeseen! Ei millaan huvittaisi herata aikaisin...