Oikeasti viikkovitosen aiheena on sänky, petivaatteet ja mahd. yöasut, mutta laitoin otsikoksi kauhuvitonen, koska...

1. Kerro sängystäsi. Millainen se on? Kuinka vanha? Oletko tyytyväinen siihen?
Meillä on ollut vuodesta '99 asti kahdelle aikuiselle ja 1-2 kissalle rikkinäinen yhden hengen sänky, jonka pohjasta puuttuu osa tukia, eli siinä menee selkä inhasti mutkalle ja ns. paskaksi. Se on niin vanha, etten osaa edes arvioida sen ikää, mutta ei todellakaan sellainen, mitä kannattaisi edes yrittää kuvitella jonkin sortin antiikkina. Se on ihan täysi romu. Inhoamme koko laitosta, mutta ei olla toistaiseksi hankittu uuttakaan, kun sitä ennen pitäisi raivata koko huone - nykykohtaan ei mahtuisi isompi sänky, eli koko huoneen järjestys olisi muutettava. Samalla sitten voisi mieluusti rempata koko huoneen, missä on iljettävän vanha, tupakan kellastama vinyylitapetti ja psykedeelisen multiruskea kokolattiamatto..
2. Millainen patja sinulla on? Onko petauspatjaa?
Sellainen vanhahko peruspatja, mikä on tosin parempi kuin edellinen - se taas oli varmaan Danieliakin (47v) vanhempi ja niin uskomattoman painava, ettei sitä pystynyt oikein yksin edes nostamaan tai siirtämään. Enpä ole tässä maassa koskaan törmännyt petauspatjaan!
3. Kuinka usein vaihdat petivaatteet?
Harvemmin kuin huvittaisi. Meillä ei edes ole kuin yksi jokseenkin ehjä pussilakana, mikä on tarpeeksi iso tuplapeitolle. Siinä toisessa on valtava reikä, kun Daniel ei kerran tietsikkapeliltään huomannut, että tupakkansa oli sytyttänyt peiton palamaan, siinä ihan hänen vieressään (sänkymme toimii myös hänen tietsikkatuolinaan ja makuuhuoneen sohvana). Edes alkoholilla ei ollut osuutta asiaan!
4. Millaisia ovat petivaatteesi? Valkoisia vai värillisiä? Kuviollisia? Jotain tiettyä materiaalia? Pitsiä ehkä? Kerro kaikki!
Ne kaksi isoa pussilakanaa ovat sini/vihreäsävyisiä. Valkoinen muuttuisi meillä n. viidessä minuutissa ikuisesti tupakankeltaiseksi, ja jo ajatus pitsistä naurattaa kuivasti.
5. Millaisissa hepeneissä nukut? Käytätkö tiettyjä yövaatteita, vai nukutko milloin missäkin kuteissa? Ehkä alasti? Sukat jalassa, kenties?
Vaihtelee. En kuitenkaan alasti, koska siinä olisi potentiaalinen mahdollisuus traumatisoida itsensä lisäksi 85v anoppi, poikkeamalla vaikka samaan aikaan yöllä vessareissulle :O Sukat on yleensä jalassa, koska sänky on ikkunan alla, ikkunasta vetää ja ilman sukkia tulee kramppeja.

Voisin tietty vastata vielä ullakkopedistä samoihin kysymyksiin;
1. Se on kolmiosainen (plus 'tyynyosa'), taiteltava vaahtomuovipatja, joka on päällystetty kuviokankaalla. Sen idea on siis taiteltuna muodostaa matala istuin, joka kyllä näyttää ihan kivalta vaikka johonkin ullakkotarkoitukseen, mutta materiaali on liian pehmeää, eli istuin toimii vain teoriassa (jos sittenkään). Oikeasti siinä voi joko varovasti istua todella epämukavasti, tai siitä voi vauhdilla keikahtaa satunnaiseen suuntaan lattialle. Mutta nykyisin se onkin aina vaan suorana lattialla, ullakkopetinä. Koska sekin on aikamoinen seläntappaja, olen lisäksi laittanut lakanoiden alle parit taitellut peitot ja viltit, ja ison tyynyn.. Sillä on ikää alle kymmenen vuotta.
2. Ks. edellinen kohta - patja on se sänky..
3. Useammin kuin toiseen sänkyyn, koska ullakkopedin peittona on ns. taviskokoinen yhden hengen peitto, ja sellaiseen mulla on isompi valikoima lakanoita. Tosin kaikki lakanani ovat jotain teiniaikojen jämiä, eli niissä on snoopyja yms. kammotuksia.. (Joo, Snoopy on ihan kiva, mutta en todellakaan haluaisi enää tässä iässä katsoa sellaisia lakanoita.)
4. Tuli tähänkin jo vastattua tuossa..
5. Sama kuin ekoissa vastauksissa.