H tuli taas kolmen tienoilla ja tomaytti reppunsa poydalle. Huvittaa, kun hanella on niin tomerat otteet.. Reppu heilahtaa aina tomahtaen poydalle, ja sielta tongitaan sitten esiin kirjoja, vihkoja ja kansioita, tomayttaen ja puoliheitellen niita pitkin poytaa, niin etta heikompaa hirvittaisi. Pitaisi kai pikkuhiljaa ohjeistaa vahan hillitympaan suuntaan..

Matikasta oli laksyna 'koodin purkamista', eli moniste jossa oli liuta kirjaimia, ja jokaisen perassa laskutehtava. Alla oli sitten salainen viesti, joka oli kirjoitettu numeroilla. Laskujen tulokset nayttivat mika kirjain tulee mihinkin - tosin tanaan oli laksyna vain ensimmainen kolmannes tehtavista.

Vahtiessani H:n laskuja (teemme siis aina niin, etta han laskee ja mina seuraan koko ajan, sen sijaan etta tarkistaisin vain lopuksi - voin sitten tarvittaessa havainnollistaa, tai puuttua heti jos meinaa menna metsaan), kevataurinko paistoi jokseenkin haikaisevasti suoraan silmiini, mutta lammitti samalla ihanasti. Kun siihen yhdistyi viela poydalta lyijykynien ja kouluvihkojen kevyt tuoksu, tuli mieleen jostain omilta kouluvuosilta (lahinna peruskoulun ylaasteen puolelta) vastaavia kevaisia hetkia, kun ulkona oli aurinkoista, kesaloma lahestyi, ja luokassa oli paivaunelmointiin sopiva hiljaisuus - siis niita harvoja hetkia kun koulussa ei ollut tappavan tylsaa =D


Poems in H's school book

Lauseenmuodostustehtavien jalkeen luimme kokonaisen aukeaman runoja, joita mahtui siihen nelja. Meidan molempien suosikki oli Mary Had a Little Lamb, joka ei suinkaan ollut se kaikkien tuntema versio, vaan Maryn ravintolakokemus, jossa karitsakin tuli syodyksi.. H tosin ei tuntenut sita kuuluisampaa versiota, jonka googletin hanelle.

Valilla kavin hakemassa pyykit narulta, kun ulkona meni yhtakkia pilviseksi ja vaikutti silta etta kohta sataisi, mutta ei sita sadetta sitten tullutkaan.

Luimme viela Kiboko and the water snake -nimisen kirjan, jossa virtahepolapsi vilvottelee joessa ja astuu vahingossa vesikaarmeen paalle. Kaarme opettaa Kibokon tanssimaan, ja Kibokon innokas tanssi sitten herattaa krokotiilien huomion. Kiboko tulee melkein syodyksi, mutta aitinsa tulee apuun. H:n lukeminen oli tanaan taas aika sujuvaa. Kirjoitimme vihkoon jalleen adjektiivit, seka kuka / missa / milloin / mita..

H piirteli ja leikkeli paperista kukkasia yms., ennenkuin lopetimme talta paivalta.

Ai joo - H pyysi etta googlettaisin hanelle tongue twisters.. Siis en muista onko niille suomeksi jotain nimitysta, mutta mallia 'vesihiisi sihisi hississa'.. Loysin kivan sivun, jossa on just lapsille sopivia juttuja, ja kirjoitin niista muutamia H:n vihkoon.