DSCN4271-normal.jpg

Tämä kuuluu nyt osastoon ensimmäisen maailman ongelmia, mutta kun kyseessä ei ole mitkään "sain halvalla näitä hullujen päivien ihmismassojen litistämiä jämätuotteita" -ostokset, ja Stockmannin kautta hoidettu postituskin vaikuttaa olevan ihan tarpeeksi kallista, niin olisi kohtuullista saada ne tuotteet ehjinä perille..

Taustaa: äitini laittaa aina joulun alla Stockan kautta ison paketin, missä on enimmäkseen suomalaisia herkkuja (Fazerin suklaata, yms.), joista suurin osa menee lahjoiksi, ja lisäksi joitakin joululahjoja minulle. Yleensä herkkuja varten on lista, kenelle olisi tarkoitus antaa mitäkin, joten suklaarasioiden, -levyjen, kakkujen, yms. määrä on laskettu tarkkaan vastaamaan tarpeita.

DSCN4273-normal.jpg

Yksi suosikeista on tod.näk. maailman paras joulukakku, eli Stockan oma Konjakkimaustettu joulun juhlakakku. Se on todella hyvää, vaikken edes ole yleensä ns. joulukakkuihmisiä..

Paketissa oli viisi kakkua, joista kolmen piti mennä joulupaketteihin. Nyt kuitenkin viidestä kakusta neljän pakkaus oli vaurioitunut matkalla sen verran, etten voi antaa niitä lahjoiksi. Vaikka itse kakku onkin ihan kunnossa, ruttuinen pakkaus on mielestäni jotenkin loukkaava lahjan saajaa kohtaan.. Ihan kun antaisi jotain risan pakkauksen takia halvalla myytyä herkkua, kun lahjan saaja ei ollut kunnon lahjan arvoinen, tms.. Tai "osa pakkauksista oli mennyt hiukan kasaan, joten päätin antaa sinulle tällaisen linttaan menneen version, kun olet vaan tuollainen sekundaystävä".. =/

DSCN4277-normal.jpg

Vauriot vaihtelivat ruttuisten päätyjen ja pienten kartongissa olevien reikien välillä.. Jos koko iso paketti olisi pakattu huolellisesti (kuten muistaakseni vuoteen 2010 asti), tällaisia vaurioita ei olisi tullut, kun paketin sisältö ei olisi päässyt hölskymään matkalla.

DSCN4279-normal.jpg

Silloin aiempina vuosina, nuo Stockan kautta lähetetyt joulupaketit oli pakattu tiiviisti ja huolellisesti. Pehmusteena (ja tyhjän tilan täytteenä) oli sellaista ruskeaa "paperiputkea", joka suojeli sisältöä kolhuilta ja piti kaiken paikoillaan, vaikka itse pakettia olisi pyöritelty matkalla hiukan rankemmanpuoleisestikin. Lisäksi, tavaroita oli esipakattu muovipusseihin. niin että esim. pino suklaalevyjä pysyi tiiviisti yhdessä, vaikka olisikin ollut hiukan liikkumavaraa. En ainakaan muista, että olisi ollut mitään pakkausvaurioita.

Nyt kuitenkin parina edellisenä vuonna (ja siis tänä vuonnakin), ruskean paperin tilalle on laitettu isokuplaista kuplamuovia, joka toki suojaisi kolhuilta sekin, mutta kun sitä ei ole laitettu tarpeeksi, niin että paketteihin on jäänyt hölskymävaraa, ja niitä paketteja kuulkaa saatetaan matkalla viskoa sen verran, että jos tavarat eivät pysy paketissa paikoillaan, niihin tulee melko varmasti vaurioita..

Minun olisi tietty kannattanut laittaa asiasta palautetta Stockalle jo aiemmin, mutta ne vahingot ovat kuitenkin jääneet vähäisiksi, niin että olen vaan valkannut lahjakelvottomat pakkaukset kotikäyttöön, ja lahjoihin on silti riittänyt kaikenlaista herkkua.

Tänä vuonna kuitenkin sen verran moni pakkaus oli kärsinyt, että on pakko nillittää asiasta.

DSCN4281-normal.jpg

Yllä näkymä paketista, kun olin ottanut yhden kuplamuovipalan (saman kokoinen kuin tuossa vasemmalla oleva) pois, paketin oikealta puolelta, ja poiminut siitä päältä ensimmäiset tavarat. En ole siis kuvanottohetkellä vielä koskenut ollenkaan kuvassa näkyvään sisältöön (joka on hiukan niin ja noin pakattu..), ja siinä päällä ei ollut kovin paljon tavaraa, eli sen yhden kuvasta puuttuvan kuplamuoviliuskan lisäksi, pakettiin oli jäänyt melko runsaasti liikkumavaraa tavaroille, ja kyllä ne olivatkin liikkuneet.. Esim. kaikki irrallaan olleet suklaalevyt (kolme Fazerin sinistä, kaksi sokeritonta suklaalevyä) olivat tavalla tai toisella vaurioituneet - osasta oli paperit auki tai taittuneet, osa oli ehjissä papereissa, mutta valmiiksi palasina. Tuolla alempana olleessa paperikassissa oli vielä pino Fazerin sinisiä levyjä, jotka onneksi olivat ehjinä.

DSCN4280-normal.jpg

"Joo, anteeksi vaan, avasin tämän suklaalevyn, mutta sitten tuli mieleen ettei mulla ollutkaan sinulle joululahjaa, ja ehkä kuitenkin odotat jotain, niin päätinkin antaa tämän sinulle.." - En halua antaa lahjaksi avattua (ts. itsekseen auennutta) suklaalevyä. En edes syö itse suklaata sellaisenaan, että ei mitään "jee, enemmän mulle" -fiiliksiä.

DSCN4285-normal.jpg

"Netissä myytiin melkein ilmaiseksi sekundatuotteita. Tulit heti mieleeni!" - Mulla ei ole sekundaystäviä.

DSCN4284-normal.jpg

"Tämä on sokeritonta suklaata, kun sinulla on diabetes. Siinä on pieni reikä, kun ruiskutin sinne yllätysinsuliinit mukaan - tai en minä tiedä mitä siinä ruiskussa oli.. Löysin kaupan parkkipaikalta.." - Joo, ei mene lahjaksi.

DSCN4283-normal.jpg

Yhdessä muovipussissa oli myös yllätysroska, eli ruttuinen lahjanauhapätkä, joka ei ollut esim. pudonnut mistään paketista, vaan oli ihan aiheeseen liittymätön roska.. Kiitoksia vaan.

DSCN4288-normal.jpg

Useista Fazerin tummasuklaarasioista onneksi vain yhdessä oli yksi avonainen sinettitarra, eli rasia on käytännössä auki.. Näistä 1-2 rasiaa oli joka tapauksessa jäämässä kotikäyttöön, joten tämä ei niin haittaa. (Oli hankala ottaa kuva tuosta.)

DSCN4282-normal.jpg

Saan äidiltä perinteisesti Lancomen ripsiväri-kohl-meikinpoistoaine-pakkauksen joululahjaksi, ja viimevuotinen pakkausmuovirasia on edelleen aktiivikäytössä, ullakon meikkirasiana. Olisin mielelläni ottanut talteen tämänkin vuotisen rasian, kun se on söpö (kimallereunoineen) ja käytännöllinen pienten tavaroiden säilytykseen vaikka työpöydällä tms., mutta rasia oli hajonnut matkalla.

Tämä ei onneksi ollut menossa lahjaksi jollekin muulle, joten ei nyt ole niin vakavaa, kun itse tuotteet ovat ihan OK. Hiukan silti harmittaa se missattu säilytysrasia, ja tosiaan, jos kyseessä olisi ollut jollekin toiselle tarkoitettu lahja, kyllä vituttaisi kun lahjaa ei voisikaan antaa risan pakkauksen takia.

En itse asiassa ole vielä laittanut suoraa palautetta Stockmannille (kuten Facebookissakin mainitsin), vaan halusin ensin laittaa kuvat blogiin, mistä voin linkata ne Stockalle menevään palautteeseen - jos hyväksyvät kuvia liitteinä, laitan sinne mielummin kuvan pakettitiedoista, mitä taas en halua jakaa blogissa, kun siinä ei ole vain minun tietojani, vaan myös äitini tietoja.

Lähinnä toivon, että Stockalla palattaisiin siihen entiseen paketointimalliin, eli huolellisempaa esipakkausta (paperiin / muovipusseihin, niin että ainakin herkemmin rikkoutuvat jutut pysyvät napakasti paikoillaan vaikka pakettia ravisteltaisiin matkalla), ja varsinkin tarpeeksi sitä kuplamuovia (tai ihanaa ruskeaa paperiputkea), ettei pakettiin jää hölskymävaraa.

Onhan se nyt tavattoman noloa, jos suomalaistuotteita menee muilla mailla lahjoiksi littanoissa pakkauksissa, repeilevin tai avonaisin paperein, tms..