En ainakaan muista jatkaneeni tätä aiemmin, eli minhilta napattuna:

1. Miksi olet aloittanut bloggaamisen?
Ajattelin vaan kokeilla Nucleus-blogisoftaa, jota koristelin hiukan, ja ajattelin sitten, että voisihan siihen jotain kirjoittaakin... Sitä ennen olin kirjoittanut pari juttua Palasokerin blogiin, mutta se ei kuitenkaan tuntunut oikein omalta, kun ei ollut kokonaan omassa hallinnassa. Olin aiemmin tehnyt vain erilaisia pysyviä saitteja, ja kirjoitellut foorumeille. Täytyy myöntää, että aloitettuani blogittamisen, foorumikirjoittelu on vähentynyt huomattavasti, joskin harrastan sitä edelleen päivittäin. Mutta nykyisin jää moni asia kirjoittamatta foorumeille, kun laitan sen blogiini.
2.Minkälainen blogi saa sinut palaamaan lukemaan sitä uudelleen?
Joko blogissa oleva asia tai ihminen sen takana kiinnostaa, tavalla tai toisella. Listallani on myös blogeja, joissa on lähinnä vain linkkejä - joskus ne kiinnostavat, joskus eivät. Harvemmin poistan listaltani blogeja, mutta aina en lue kaikkien seuraamieni blogien kaikkia kirjoituksia, ainakaan kovin tarkasti. Muuten tuskin ehtisin tekemään mitään muuta...
3.Onko blogi iso osa elämääsi?
On ja ei. Maailmani ei kaatuisi, jos blogittaminen olisi yhtäkkiä mahdottomuus, mutta onhan se kuitenkin hauskaa ajanvietettä. Jos en kirjoittaisi blogia (tai blogeja), samat jutut siirtyisivät taas foorumeille, eli kanava vaihtuisi, mutta olisi edelleen olemassa toisessa muodossa.
4. Mistä sait idean blogin aloittamiseen?
Pitäisi kysyä mistä sain idean kokeilla sitä blogisoftaa - tosin en muista! Kirjoittaminen oli siis ihan suunnittelematon asia. Olin ollut tietoinen blogeista jo muutaman vuoden ajan, mutta en koskaan jaksanut kiinnostua niiden lukemisesta ennenkuin aloin kirjoittaa omaani.
5. Kuinka montaa blogia seuraat?
Bloglinesin listallani on nyt 280 seurattavaa, tosin niistä osa on uutisia, säätietoja, yms. Osasta seurattaviani luen aina kaiken, lopuista ajan ja fiiliksen mukaan otsikoiden perusteella kiinnostavat jutut. Seuraan myös muutamia blogeja, joilla ei valitettavasti ole feed-linkkiä (edes source koodissa), joten käyn muistaessani lukemassa niitä ns. urakkaluontoisesti.
6. Oletko saanut ystäviä tätä kautta?
Nettiystäviä kyllä, IRL en. Seuraan vain paria irlantilaista blogia, eli uusiin IRL-tuttavuuksiin sitä kautta ei ole pahemmin edes mahdollisuuksia.
7.Oletko salattu vai julkinen?
Julkinen. Koko nimi, osoite ja puhelinnumerokin löytyvät blogistani (ja ovat aina olleet saitillani jo nettikäyttöni alusta asti, siis kohta 10v.)
8. Tietääkö ystäväsi blogistasi?
Kyllä kaikki ystävät ja muut tutut varmaan tietävät, tosin jotkut eivät ehkä tiedä tietävänsä, koska osa tutuistani ei käytä nettiä eikä ole ollenkaan kiinnostunut koko aiheesta. Voi siis "mennä ohi korvien", vaikka puhuisinkin aiheesta jotain.