H:lla oli ollut tanaan uintipaiva, joten koulu loppui aikaisin ja han tuli meille jo n. yhden maissa. Aika paljon kannettavaa 9-vuotiaalla, kun oli uintikamppeita - raskas koulureppu ja kaksi muuta kassia! Ei paha niille jotka asuvat koulun lahella tai saavat vanhemmilta kyydin, mutta H kavelee koulumatkansa, eika matka ole kovin lyhyt.. Onneksi me asumme aika katevasti hanen koulumatkansa varrella, niin ei tarvitse tallustella erikseen pidemmalle.
Aloitettiin jalleen kerran matikan laksylla. Kakkosen kertotaulua taas, eri tavoin esitettyna.. Sitten teimme ne viisi lausetta annetuilla sanoilla, ja siirryimme tehtavakirjan pariin. Heille nakojaan opetetaan nyt, etta lauseet alkavat isolla kirjaimella ja paattyvat yleensa pisteeseen. (Olen huomannut, etta H ei aina osaa tai muista kayttaa isoja kirjaimia oikeissa paikoissa, mutta en ole hirveasti nipottanut siita viela, kun tarkeampaa on kuitenkin oppia ensin lisaa sanoja.. Hienosaatoa ehtii sitten myohemminkin.) Ekassa tehtavassa oli lauseseina, jonka tiiliskivissa oli seka lyhyita lauseita etta irrallisia lausahduksia, jotka eivat kuitenkaan muodostaneet kokonaista lausetta. Lausetiiliskivet piti varittaa. H rakastaa varitystehtavia, eika koskaan esim. varita vain yhdella varilla, vaan valitsee varit huolellisesti ja saattaa vaikka varittaa puolikkaan tiiliskiven yhdella varilla ja toisen puolen jollain muulla varilla.. Hanta selvasti hairitsi, kun niita lauseettomia tiiliskivia ei saanut varittaa, joten han sitten laittoi niihin rastit monivarikynalla! (OCD?!? Hihi..) Lisaksi han viela koristeli koko tehtavan ymparille monivarikynalla kiemuranauhan.
Seuraavassa tehtavassa piti kirjoittaa puuttuva alku annetulle lauseelle, ja viimeisessa tehtavassa puolestaan puuttuva loppu annetulle lauseenalulle.
Weetabix-tauon jalkeen pelasimme taas vaihteeksi nettipeleja *). Hallowe'en-peli Bad Jak oli aika vaikea, mutta toisaalta, pelissa kuoleminen oli sen verran hilpean nakoista puuhaa, etta se ei harmittanut ollenkaan! Suosittelen kokeilemaan.. Parhainta oli rajahtaa kappaleiksi =D (Kylla, kyseessa ON siis ihan lasten peli!) Tama olikin hyvaa jatkoa laksysessiomme alulle, kun anoppi oli siina vaiheessa ulkona, mutta telkkari oli kuitenkin paalla, kun olimme seuranneet viela USA:n vaaleihin liittyvia juttuja.. Siihen aikaan tuli jo niita tavallisia paivasarjoja, eli seurasimme matikan laksyjen ohessa miten joku nuori nainen murhasi isansa, vaihtamalla laakkeisiin tappavan sisallon, ja sen jalkeen joku nuori aussitytto vaikutti kayvan psykoosissa lapi jotain kokemaansa vakivaltatraumaa.. Hip hei - laheta lapsesi meille, me naytamme hanelle tervetta TV-ohjelmaa.. Kaukosaatimet olivat tietty toisessa paadyssa huonetta, ja lopuksi pyysinkin H:a paastamaan mut ohitseen (oma tuolini on nurkassa, eika taalta muuten mahdu mihinkaan), niin etta kavin sentaan saatamassa sen telkkarin hiljaiselle. Tosin, otin eilen kuvia H:n paivakirjaansa piirtelemista Hallowe'en-kutsuista, joihin oli piirretty myos kuvia, ja sanoisin etta ne olivat huomattavasti verisempia kuin telkkarimurhat! :O
Pelasimme myos samalla saitilla ollutta Brainspa 2 -pelia, joka oli todella hyva yhteenlaskuharjoitus! Siina annetaan tietty yhteissumma ostoksille, ja sitten jokaiselta hyllytasolta on otettava yksi tuote, niin etta kaikkien tuotteiden yhteissummaksi tulee se annettu summa. H osasi hyvin pelata kahdella tuotteella, mutta sitten kun siirryttiin ylemmille tasoille ja tuotteita tuli kolme, han ei enaa parjannytkaan - luultavasti ei vaan viitsinyt yrittaa.. Mutta han halusi pelata niita alempia tasoja moneen kertaan, ja sehan oli sinansa ihan hyvaa perusmatikan harjoitusta =D Puettiin yhta uutta virtuaalinukkeakin, mutta se ei nyt jaksanut niin kiinnostaa..
*) Ai joo, unohdin mainita, etta ennen pelisessiota leikittiin web-kameralla. H naki eilen yhden mun Hallowe'en-kuvan ja kysyi miten olin tehnyt sen hautausmaan. Naytin pikaisesti web-kamerani efekteja, ja lupasin etta voitaisiin leikkia niilla huomenna (siis tanaan). Niinpa sitten kaytiin lapi kaikki efektit, ja rapsin H:sta muutamia efektikuvia, jotka annan hanelle joku paiva CD:lla mukaan, niin voivat vaikka kayda hakemassa printteja niista - vaikka joulukortiksi Sri Lankaan, kun osa efekteista on jouluisia!