On olemassa muutamia suomalaisia keskustelusaitteja, joilla olen ollut pitkään jäsenenä, mutta joista tulen usein ottaneeksi pitkiä lomia, ihan yleisen ilmapiirin takia. Esim. se yksi paikka, jossa vain harvat jäsenet uskalsivat julkisesti riemuita Lordin Euroviisu-voitosta. Oletan, että joukossa oli muitakin, jotka iloitsivat asiasta, mutta joko salaa (ettei kukaan vaan luulisi, että tykkää "tuollaisesta" musiikista, jos sitä nyt voi musiikiksi edes kutsua *kyynistä ja kuivaa naurua tähän*), tai sitten varovaisesti perustellen (että varmasti tulisi kaikille selväksi, että ihan sen takia vaan, kun saadaan Suomi-mainosta järjestämällä Euroviisut, jne.. *varovaista virtuaalipälyilyä tähän*). Sitten on suurempi massa huihai-ihmisiä, jotka muistavat joko mainita katsoneensa sivusilmällä Euroviisuja, kun perhe halusi katsoa (tms.) tai kiiruhtavat huomauttamaan, etteivät katsoneet koko ohjelmaa, kun oli joko saunabileet tai kiirettä korkeakulttuurin parissa..
Miksi niin monilla suomalaisilla on niin iljettävän alhainen itsetunto?!? Miksei voida joko suoraan sanoa, että tuosta tykkäsin (ajatelkoon muut mitä haluavat), tai jos jostain ei pidetä, miksi pakottautua asian kehuketjuun kyynisenä paskana, jolle on hyvin tärkeää yrittää esittää itsensä ns. Paremmassa valossa, mainiten niitä ns. Hienompia asioita, joista sen sijaan pitää..?!? Onko se tosiaan niin sietämätöntä, jos muilla on kivaa? Että on ihan pakko mennä heittämään paskaa sekaan?
Tässä kohtaa tietty monet voivat kysyä, miksi sitten menen ollenkaan (takaisin) moisille saiteille. Hyvä kysymys. Kysyn sitä usein itseltänikin, kun olen taas tehnyt em. erehdyksen. Ehkä sitä vaan unohtaa ne kyyniset paskat, kun on pitänyt tarpeeksi pitkän loman. Vähän kuin tulisi kuukauden mittaiselta Karibian-lomalta takaisin tosi v-umaiseen duunipaikkaan, ja jo ekalla viikolla alkaisi sattua otsaan. Tosin keskustelusaittien kohdalla homma on sikäli parempi, että sieltä voi talouden kärsimättä lähteä saman tien uudelle lomalle mawink.gif