DSCN9545.jpg

Menin lauantaiaamuna klo 4:30 nukkumaan. Klo 8:26 heräsin, kun M autokorjaamolta rimpaisi - olivat saaneet sen vaihdettavan osan. Revin itseni ylös sängystä, hoidin kissarutiinit, ja tuntia myöhemmin jätin Esmeraldan korjaamolle.

Onneksi sattui lyhyt sadekuuro, kun olin ajamassa korjaamolle - muistutti mainitsemaan takaikkunan pyyhkimen sulasta, joka oli kaivannut vaihtamista jo ainakin vuoden ajan, mutta unohdin aina hankkia uuden!

DSCN9546.jpg    IMG_20150704_113042.jpg

En ehtinyt kotona syödä aamupalaa, joten aloitin ajan tappamisen menemällä lähimpään kahvilaan (Snug Kitchen) aamiaiselle. Munasalaattivoikko, jonka ohessa oli pienen pieni salaatti, ja hiukan perunalastuja, ja tee.

Paikassa oli vain yksi muu asiakas, joten en pitänyt mitään kiirettä. Jossain vaiheessa tuli 5-6 alle kolmekymppistä raksaheppua aamiaiselle - viereiseen pöytään, ja se "full Irish breakfast" -aromi oli aika etova..

Ennenkuin jatkoin matkaa, kävin yläkerrassa vessassa, ja olin kiitollinen käsilaukussani olleesta taskulampusta. Vessasta ei nimittäin löytynyt minkäänlaista valonappulaa - ei ulko- eikä sisäpuolelta! Tarkistin kaikki seinät, ei nappuloita, eikä katostakaan roikkunut mitään.

IMG_20150704_114241.jpg    IMG_20150704_113649.jpg

Aamupalan jälkeen, menin hiukan shoppailemaan. Suuntasin ensin "naisten rautakauppaan" (missä esim. naulat tyyliin kymmenen pakkauksissa, siististi vakuumipakattuina, sekä keittiö- ja sisustusaiheistakin tavaraa - kadun toisella puolen "miesten rautakauppa", mallia naulat irtsikoina pahvilaatikoissa, ei kauniita asetelmia..). Ostin ison pussillisen siemensekoitusta linnuille, keittiösiivilän (vai mikä sen nimi on?), pienemmän vastaavan irtoteetä varten, pikkuvispilän, ja canvas-printin (kuvia alempana..).

Olin jo maksanut ostokset, ja kävelemässä ulos kaupasta, kun oven suussa osui silmiin ihania paperiserviettejä.. Ostin sitten pari pakettia..

DSCN9548.jpg    DSCN9547.jpg

Kävin myös "miesten rautakaupassa", kysymässä osaa keittiön lavuaariin. Siinä systeemissä on ollut hanareikä molemmilla puolilla, niin että lavuaarin voi asentaa kumpaan suuntaan tahansa, joten sitten kun se on asennettu, ja hana tietysti asennettu vain yhteen kohtaan, niin se toinen reikä on peitetty sellaisella litteällä metalli(kuorrutteisella) osalla. Kys. osasta on se metallikuori kulunut pois, ja alta paistaa kellertävän valkoinen muovi, joka on aika ruma..

Rautakaupan setä kuitenkin kehotti mua tuomaan sen vanhan osan mukanani, että tulee varmasti oikeanlainen uusi osa - koitan muistaa joskus..

DSCN9549b.jpg

Kun korjaamolta ei oltu vielä rimpaistu, palasin samaan kahvilaan ja tilasin latten.

Ajoitus meni ihan nappiin, kun olin juuri lopettelemassa latteani, korjaamon M:n rimpaistessa =D

DSCN9564.jpg    DSCN9563.jpg

Ylävasemmalla se uusi osa, ja oikealla vanha osa - oli siis hiukan rikki.. =D

Uusi osa maksoi €55, ja koko lysti vuosihuoltoineen yhteensä €200, mikä oli oikein kohtuullinen hinta.

DSCN9550.jpg

Olin ajatellut mennä Esmeraldan korjaamokeikan jälkeen LIDLiin, kun puhtaanapitovarastot alkavat olla lopuillaan. Päätin kuitenkin ajaa ensin kotiin ja tarkistaa budjettitilanteen. Sähkölasku menee tililtä ennen seuraavaa palkkapäivää, enkä halua joutua laskemaan jokaista lanttia torstaihin asti, joten päätin toistaiseksi jättää LIDL-reissun väliin.

Yllä päivän ostokset. Piipahdin tosiaan newsagentillakin, mistä ostin Maeve Binchy -kirjan kesälukemiseksi, ja pienen vihkon.

DSCN9551.jpg

Kuuden euron canvas-print-taulu pääsi eteisen seinälle.

DSCN9553b.jpg    DSCN9552.jpg

DSCN9555.jpg    DSCN9554.jpg

Oli nihkeän lämmin päivä, ja kissat jonottivat pation ovella, joten vein heidät muutamaksi tunniksi tarhaan (ei kuvia, tällä kertaa), missä mutustelivat tyytyväisinä kissaruohoa.

Itse kitkin lisää rikkaruohoja.

DSCN9562b.jpg

Menin viemään roskia ulos, kun naapurin (siis talon omistajien) ihana dobermanni tuli taas moikkaamaan =) Hän on niin suloinen!

Halipusisession jälkeen, T (=dobermanni) huomasi avonaisen etuoveni - jätin auki, kun kissat olivat tarhassa - ja ryntäsi tutkimaan taloa sisältä =D

DSCN9556.jpg

Kissanruokaa!!! Omnomnom..

DSCN9558.jpg    DSCN9557.jpg

DSCN9559.jpg    DSCN9560.jpg

DSCN9561b.jpg

Kesti jonkin aikaa saada T poistumaan talosta =D

Menin itse pihalle, ja T lopulta seurasi minua. Päätin käydä mainitsemassa omistajille kissanruuasta, kun en periaatteessa haluaisi syöttää toisten lemmikille mitään ilman lupaa.

A oli etupihallaan trimmaamassa puuta parin nuoremman hepun kanssa, ja tuli juttelemaan. Mainitsin T:n popsineen hiukan kissanruokaa, ja A vaan nauroi ja kysyi, oliko T varastanut sen ruuan =D

He olivat löytäneet sille toiselle rottweilerille (J) uuden kodin, mistä netittävät joka päivä kuvia - ihmettelinkin, kun en ollut toviin nähnyt kys. koiraa. Edelleen kuulemma harkitsevat pitävänsä T:n luonaan - T on siis tällä hetkellä heillä virallisesti vain sijoituskodissa (siis toistaiseksi, kunnes löytyy uusi koti), mutta on aivan ihana koira. Sanoinkin A:lle, että jos minulla ei olisi jo kissoja, adoptoisin mieluusti T:n itselleni =)

Ihmeteltiin myös, miten kukaan on voinut luopua lemmikistä - varsinkin noin unelmatapauksesta, ja vain sen takia, että heille oli tulossa vauva. Ja olivat tosiaan halunneet vain suoraan, että koira nukutetaan! Saatanallisia ihmisiä.

DSCN9567.jpg

Sain viimein riuhdottua kaikki rikkaruohot pois tuolta patiopäädystä. Ne pari aiempaa "puskaa" olivat tosi hankalia. Paksu juuri, syvällä ja tiukassa. Toisen taisin saada kokonaan pois, mutta toisesta jäi vielä juurta maahan. Kaadoin etikkaa päälle, ja sitten reilusti suolaa, ja kasasin soraa päälle. Tein saman tempun silloin aiemmalla kerralla, kun poistin kys. kasvia kissatarhan läheltä, ja se vaikuttaa toimineen, kun kasvi ei ole tehnyt paluuta sinne.

DSCN9566.jpg

DSCN9565.jpg    DSCN9568.jpg

DSCN9569.jpg

Ihmettelin tuota kohtaa (yllä), kun kaikkien muiden papujen lehdet ovat paljon tummempia, mutta nuo ihan kissatarhan vierellä olevat ovat vaaleamman vihreitä. Pavunsiemenet samasta pussista, multa samasta pussista, sama vesi kaikille..

DSCN9571.jpg    DSCN9570.jpg

DSCN9572.jpg

DSCN9573.jpg    DSCN9574.jpg

DSCN9575.jpg    DSCN9576.jpg

DSCN9578.jpg    DSCN9577.jpg

DSCN9579.jpg

Tuo portti ja kiinteämpi aidanpätkä kaipaisivat jotain tököttiä.. =D Aika karun näköiset..

DSCN9580.jpg

Molemmat rehupurkit ovat nyt oven toisella puolen (kuin ennen). Tuossa niiden välille jäävässä sorakohdassa oli ehdottomasti hankalin rikkaruohopuska, joka sai siis etikkasuolakylvyn..

DSCN9581.jpg    DSCN9582.jpg

DSCN9583.jpg

DSCN9544b.jpg    DSCN9542b.jpg

Cara muistuttaa niin usein Oimosta.. ♥ Oimo ja Thatsit ovat molemmat olleet poissa jo pitkään, mutta vieläkin on vaikea uskoa, ettei heitä ole enää. Olivat kuitenkin niin keskeinen osa elämää, yli 15 vuoden ajan. Tietty ikävöin myös muita menneisyyden eläinystäviä.

DSCN9584.jpg    DSCN9585.jpg

Vedenkeitin disco-valoilla.. (LIDLin halpis)

DSCN9586.jpg

Loppuillan olen katsonut satunnaisia elokuvia, ja antanut puhelimitse teknistä tukea D:lle, joka asensi suosittelemani videoeditorin, kun aikoo nyt netittää pärrävideoitaan.

Ja nyt nukkumaan, kun menen jokusen tunnin kuluttua Bray'hin.