Sain pikkujoululahjaksi katseluaikaa TVkaistalle, ja aloin tutkia suomalaisten TV-kanavien tarjontaa. Olipa ahterista! :o Suomalaisista sarjoista ei oikein mikaan tuntunut kiinnostavalta, ja kansainvaliset sarjat ovat vuosia jaljessa.. Muistan ihmetelleeni noita ikivanhoja jaksoja viime vuonna, kun olin Suomessa. Esim. Doctors - olen on/off-seurannut sita useamman vuoden ajan, mutta Suomessa menevat jaksot taisivat olla niin vanhoja, etten ollut valttamatta edes nahnyt niita, vaan aloin seurata sarjaa vasta myohemmassa vaiheessa.. Lisaksi tormasin sarjoihin, jotka ovat loppuneet taalla jo aikoja sitten. Suomen kanavilla taytyy olla joko hirmu pieni budjetti, kun ostavat niin vanhoja tuotantokausia, etta saavat ne varmaan lahes ilmaiseksi, tai sitten kayttavat budjettinsa muihin kohteisiin..

Paadyin sitten katsomaan jakson Kotikatua ja Salkkareita (inhoan kys. nimilyhennetta, mutta miten v-ussa Salatut elamat taipuu.. Salattuja elamia? Salatut elamatia! Haha..). Ihmettelin jalleen, miksi suomalainen draama on aina niin epauskottavaa.. Tuli mieleen muutamia mahd. syita. Yksi syy on ainakin siina, etta dialogi on lahes aina liian tonkkoa ja liian selvasti artikuloitua, verrattuna oikeaan elamaan. Se ei valttamatta hairitse, jos draaman aiheena on politiikkaa tms., mutta jos kyseessa on suomalainen saippuasarja, jossa keskustellaan vaikka perheen tai kavereiden kesken, niin selkeasti artikuloitu ja puolivirallinen teksti ei vaan ole uskottavaa. Toisekseen, moniko suomalainen edes keskustelee?!? Lol.. Siis ajatellen vaikka em. saippuoiden henkilohahmoja.. Oikeassa elamassa, ainakin osa heista piilottaisi perisuomalaisesti kaikki tunteensa, ja perheessa esim. aiti voisi yrittaa jonkinlaista keskustelua, isa murahtelisi jotain epamaaraista, ja teini sulkeutuisi omaan huoneeseensa kommunikoimaan nettituttujensa kanssa, jne. Ymmarrettavasti, sellainen ei olisi kovinkaan onnistunutta saippuaa. Tuloksena on sitten keskustelevia saippuaperheita, jotka eivat ole uskottavia.

Huomenna tai ylihuomenna siella nakyy olevan ainakin yksi vanha suomalainen elokuva, jonka lisasin heti katselulistalleni. Ruma Elsa =D Voi kun niita tulisi enemmankin, ennenkuin katseluaikani loppuu..